Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Camiaya +1 olarak dahil oldum sonunda

REKLAM ALANI
    yarım akıllı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge 125R
    Herkese merhaba, aylardır süren arayışın ve çabanın (karar verme çabası) ardından ilk motorumu satın almış bulunmaktayım. Gerek bütçe sınırı, gerek ilk olması sebebiyle Voge 125R tercihim oldu. Bu motoru da uzun süre araştırdım, Bursa'daki servisi ve satıcısının iyi olması artı oldu, ödeme imkanı, motorun ABS'li, su soğutmalı, 6 ileri olması onu da bu bütçedeki diğer 125CC motorlardan bir tık öne attı benim için. Umarım uzun vadede başımı ağrıtmaz. Ki araştırırken İspanya'da satan bir model olduğunu gördüm, yutuptan İspanyol abinin biriyle motor üzerine sohbet etme imkanım da oldu, kendisi "yıkarken nazik davran, lastikleri de değiş" önerilerinden sonra motordan övgüyle bahsetti. Forumda henüz konusu yok görebildiğim kadarıyla, müsait olduğum bir vakit motor hakkında bir başlık açacağım.

Lastiklerinin boyutu 110/70 17 ve 140/60 17. 110/70 ön lastikler birçok markada mevcut fakat arka lastik bulamadım doğru düzgün. Set olarak Pirelli Angel City 110/70 ve 150/60 almayı düşünüyorum kışa doğru.

Lastikler haricinde daha alacağım çok şey varmış gibi hissediyorum, bakım eşyaları, padok standları, krikolar, GPS'ler vsvs. nereye baksam bir masraf çıkıyor. Çoğunun gerekli olduğunun da farkındayım, artık zamanla hepsini tamamlayacağım diyeyim.
    Ercument, dundanbiri, maximusti, ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha Süper Tenere XT1200ZE & SYM Joyride 300
    Genelde ilk motosikletini alanlar motorlarını aksesuarla donatma yoluna giderler. Ben de öyle yapmıştım. Dolayısıyla siz de motosikletinize çok para para harcamayın. Koruma demiri vs gibi temel aksesuar dışında herhangi bir aksesuar almamaya çalışın. Kendinize (kılık, kıyafet, interkom vs) harcayın. Muhtemelen birkaç yıllık tecrübeden sonra yükseltme yoluna gideceksiniz ve üzerindeki akseauarlar para etmeyecek. Ama kendinize yaptığınız yatırımı yıllarca kullanabilirsiniz.
    Hayırlı olsun, tekeriniz düz bassın

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    kamera al. bağla gidona, her sürüşünde kayıt al mutlaka. trafikte öküz dolu. kaza yaparsan delilin olur.

öyle gps, padok falan filan boş işler onlar.
    espresso ve yarım akıllı bunu beğendiler.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Yatırımı kendi ekipmanlarınıza ve zincir kilit gibi güvenlik ekipmanlarına yapın.
    Mesela Abus'un zincirleri pahalıdır ama yıllarca dayanız 3-4 motor eskitir.
    Kendiniz zaten otoparkta 10 metre ileri alıcam derken bile tam ekipman giyinmiş olmanızı tavsiye ediyoruz, ekipmanları ihmal etmeyin, hepsinin pahalısına bütçe yetmez ama hepsinin bütçe yettiğince güvenlik sertifikaları tam olanlarını alacak şekilde ekipman bütçenizi dengeli dağıtın, pahalı kask alıp bot almaya para kalmadı demeyin.

Bir de eğitim şart diyoruz hep, kapalı alanda hakimiyet eğitimi alın mutlaka oradan başlayın, devamında yol eğitimleri falan devamı gelir ama bu ilk eğitim önemli.

Motosikleti
    Voge 125R
    Alıntı zihnigonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genelde ilk motosikletini alanlar motorlarını aksesuarla donatma yoluna giderler. Ben de öyle yapmıştım. Dolayısıyla siz de motosikletinize çok para para harcamayın. Koruma demiri vs gibi temel aksesuar dışında herhangi bir aksesuar almamaya çalışın. Kendinize (kılık, kıyafet, interkom vs) harcayın. Muhtemelen birkaç yıllık tecrübeden sonra yükseltme yoluna gideceksiniz ve üzerindeki akseauarlar para etmeyecek. Ama kendinize yaptığınız yatırımı yıllarca kullanabilirsiniz.
    Hayırlı olsun, tekeriniz düz bassın
    İnterkom harici bütün ekipmanlarım tamam, kışa doğru bir kışlık mont alacağım o kadar. İnterkoma da ihtiyaç duyar mıyım bilmiyorum, motosiklet sürerken müzik dinleyemiyorum veya iletişim kuracağım biri yok. Koruma demiri taktırdım, başka bir şey takmayacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:31 ----------

Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yatırımı kendi ekipmanlarınıza ve zincir kilit gibi güvenlik ekipmanlarına yapın.
    Mesela Abus'un zincirleri pahalıdır ama yıllarca dayanız 3-4 motor eskitir.
    Kendiniz zaten otoparkta 10 metre ileri alıcam derken bile tam ekipman giyinmiş olmanızı tavsiye ediyoruz, ekipmanları ihmal etmeyin, hepsinin pahalısına bütçe yetmez ama hepsinin bütçe yettiğince güvenlik sertifikaları tam olanlarını alacak şekilde ekipman bütçenizi dengeli dağıtın, pahalı kask alıp bot almaya para kalmadı demeyin.

Bir de eğitim şart diyoruz hep, kapalı alanda hakimiyet eğitimi alın mutlaka oradan başlayın, devamında yol eğitimleri falan devamı gelir ama bu ilk eğitim önemli.
    Şu an kapalı yerde duruyor, sadece bir adet Abus disk kilidi alabildim. Zincir vs. alacağım ileride. Motoru satın aldığım yerin ufak bir eğitimi var, onu aldım fakat eğer ayarlayabilirsem İstanbul'a gelip bir günlük eğitim tamamlamak istiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:32 ----------

Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kamera al. bağla gidona, her sürüşünde kayıt al mutlaka. trafikte öküz dolu. kaza yaparsan delilin olur.

öyle gps, padok falan filan boş işler onlar.
    Şu an listemdeki ilk ekipman kamera ama pahalılar. Ekonomimi azcık düzeltebilirsem alacağım. Gidon yerine kaskıma takmak istiyorum.
    espresso bunu beğendi.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Hoşgeldin yarım akıllı kalanını da burda kaybedersin :D
    yarım akıllı ve espresso bunu beğendiler.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    ya bende para varda acaba nereye harcasam

bro, yeni motorun hayırlı olsun, şimdi öncelikle bir kamera almalısın, güvenlik amacıyla yolculuk esnasında kayıt almayı ihmal etme.
    yarım akıllı ve yayan1 bunu beğendiler.

doberman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Dyna Wide Glide
    kesinlikle kamera al ben kaskımda kamera olmadığı için 2 senedir mağdurum hala avukat zart zurt uğraşıyorum.
    yarım akıllı bunu beğendi.

Motosikleti
    Voge 125R
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hoşgeldin yarım akıllı kalanını da burda kaybedersin :D
    Dün gece maçtan sonra bi 20 dakika çıkayım dedim atmosferi merak ettiğim için, ilk gece sürüşüm oldu ve kalanı da gitti zaten :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:46 ----------

Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya bende para varda acaba nereye harcasam

bro, yeni motorun hayırlı olsun, şimdi öncelikle bir kamera almalısın, güvenlik amacıyla yolculuk esnasında kayıt almayı ihmal etme.
    Teşekkürler, en kısa zamanda alacağım umuyorum ki...

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:47 ----------

Alıntı doberman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kesinlikle kamera al ben kaskımda kamera olmadığı için 2 senedir mağdurum hala avukat zart zurt uğraşıyorum.
    Geçmiş olsun ve kolay gelsin, alıcam inş...

maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız sürüşler.
    yarım akıllı bunu beğendi.

Motosikleti
    Voge 125R
    Alıntı maximusti, adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız sürüşler.
    Teşekkür ederim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)