killingroad adlı üyeden alıntı
Cruiser motoru tartışmak amacıyla söylemiyorum bunu ama, bu söylediklerin sanki touring motosikletlerini anlatıyor gibi geldi bana.
Ayaklar öne gittikçe konfor atmasından ziyade kıça binen yük artıyor.
Tercihe zevke elbette diyecek bir lafım da yok da.. Yahu bir cruiser nasıl bir TransAlp'ten daha konforlu olabilir uzun yolda? =)
adı da cruiser yani, etimolojisi de bu yönde.
düşük oturuş pozisoynu, bu nedenle kolay kullanım, sürüsüne bereket kişiselleştirme seçeneği..
Peki ben işkembeden atan bir cruiser-hater'ım =)
Alıntı: docsharleydavidson.com
"While cruiser motorcycles are built for city riding, touring motorcycles are built for long-distance rides. These models are crafted with endurance in mind - both for the motorcycle's engine and for the rider. You won't find superfluous accessories that only offer an aesthetic benefit. Instead, each aesthetic choice is made with touring trips in mind."
Alıntı: interstatecycles.com
"Why Pick Cruisers?
Cruisers are great general purpose motorcycles. They can conquer the city streets with ease and are ideal for short to medium length city rides."
Ana başlıklar.. Their Style.. Their Customisation.. Their Power
"Touring Motorcycles
While cruisers are great for everyday city riding, touring bikes are great for long-distance riding. Anyone who hopes to ride for hours on end will appreciate the many features found on touring motorcycles. If you hope to commute to work or go on road trips, this is the motorcycle for you."
Ana başlıklar.. Their comfort.. Their storage
Ha ben demiyorum ki cruiser ile uzun yol yapılmaz. YBR ile dünya turu yapılıyor yahu..
Ama hangi cruiser sever bir klasik harley görünce "öf bununla ne uzun yol yapılır" diyor? genelde tasarımın seksiliğinden kişilğini ifade etmesinden vs dip düşmesi oluyor.
ortada bir kavga var zannedildiğinden bunlar söylenince sanki bir saldırı varmış gibi anlaşılıyor da.. öyle değil
cruiser motosiklet tercih edenlerin çok büyük kısmı imaj için bu tercihi yapıyor, bunda da en ufak bir yanlışlık yok ki. cruiser motorun görüntüsü, horultusu, hissiyat diyeyim hadi imaj yanlış anlaşılmaya müsait bir kelime oldu. bu his için biniliyor, herhangi bir sınıfın getirdiği gibi bir şey yok - kolay kullanım dışında.
e durum bu hissiyat olduğu için de sadece bu his için ekstra bir ücret çıkartılabiliyor çünkü bir şeyi hissi için imajı için alabiliyor olmak tüm dünyada tüm endüstriyel ürünlerde niş bir durum.
-
hiç öyle vs konusuna getirmeye gerek yok ama supersport'u da sırf şekli için alan insanlar var diyeceksen, büyük safsata olur..
supersport çok farklı bir sürüş deneyimi vaad ediyor. insanların ne için yaptığının bir önemi yok, o insanların saçmalaması. ben supersport almak isteyen herkese önce "niye, derdin ne ki?" diye soruyorum, ben seviyorum diye yücelttiğim yok yani =)
ama supersport başka herhangi bir motorda olmayan bir sürüş fiziği ve kapasitesi sunuyor.
cruiser'ın böyle bir durumu yok. sadece bunu söylüyorum. =)
bu yüzden de cruiser'ları daha karlı şekilde satıyor olabilirler. =)