Yeni motor alırken servisin doldurduğu az benzinden dolayı benzin pompası %70 arızalanıyormuş ya da o kadar ömrü azalıyormuş dedikleri aklımda kalmadı videosunda diyordu sizce doğru mu
Yeni motor alırken servisin doldurduğu az benzinden dolayı benzin pompası %70 arızalanıyormuş ya da o kadar ömrü azalıyormuş dedikleri aklımda kalmadı videosunda diyordu sizce doğru mu
Benzin pompasını benzin soğutuyor diye aklımda kalmış, bu nedenle sürekli boş depo gidenlerde benzin pompası arızası daha sık gözlemleniyor. Lakin hepimiz sıfır motor aldığımızda hemen benzinciye koşmaz mıyız? Bence o kadar kısa süre ve km'de bir şey olmaz. Ruhi Usta'nın bilgisi benden fersah fersah öndedir ama bana sanki biraz ilgi çekmeye çalışıyor gibi geliyor.
Öyle kolay kolay bozulmaz ama benzini fazla tutmakta fayda var, tamirini yaptığım Bmw 320d'de sıkışık sıcak İstanbul trafiğinde obd cihazından tüm sensörlerin değerlerini kontrol ederken yakıt sıcaklığının 60 derece civarında gezindiğini gördüm. Çok yakıt sağlıklı diyebilirim.
Öyle kolay kolay bozulmaz ama benzini fazla tutmakta fayda var, tamirini yaptığım Bmw 320d'de sıkışık sıcak İstanbul trafiğinde obd cihazından tüm sensörlerin değerlerini kontrol ederken yakıt sıcaklığının 60 derece civarında gezindiğini gördüm. Çok yakıt sağlıklı diyebilirim.
hiçbir motosikletimde az benzinle gezmem her seferinde 50 tl lik aşan benzin pompasını kucağına alır
benzin pompası kronik sıkıntılı olmasa bile bozulur
Tuz Ruhu Usta "Bırava Yağsı" koyar düzelir.
Brava yağlamasından sonra benim gözümde güvenirliliği kalmamıştır Tuz Ruhunun.
Yeni bir araç alırken yapılacak ilk 2 iş;
1. Satıcıdan çıkar çıkmaz ilk benzinlikte depoyu tam doldurmak.
2. Lastik hava basınçlarını kontrol etmek.
Ayrıca hiçbir motorlu aracımda deponun çeyrek altına düşmesine izin vermem (mümkün olduğunca).
Ruhi ustayı açıkçası hiç umursamam. Yıllarımı verdim dediği bilgi seviyesine 2 3 yılda ulaşılabilir zaten. Aynı şeyleri 20 yıl yapmış olmak o işte en iyisi olmak anlamına gelmiyo kendini ilerletmedikçe. Ayrıca reklam gelirleri tatlı gelmiş olacak ki parayı veren ruhi ustaya herşeyi söyletebiliyo artık. Turşu bidonu çalkalar gibi yağı çalkalayıp bunu koyduk 20km hız arttı videosu heryerde dolanıyo, ki gerçekten internet efsanesi olmaya aday derecede komik bi video.
Konuya gelecek olursak; tıpkı basınçlı su pompalarında olduğu gibi benzin pompalarında da kuru çalışma içerdeki contalara oringlere zarar verir. Hatta basınçlı yıkama makinelerinin çoğunun üstünde uyarı yazar susuz çalıştırmayın diye. Ama bu uzun dönemde veya kuru olarak uzun süre çalıştırmayla ortaya çıkabilecek bi sorundur, öyle benzin azaldı motor tekledi diye hemen pompa bozulacak diye bişey yok. Yine de hiçbi motorunuzu benzini bitecek dereceye getirmemenizi tavsiye ederim, gerek yok öyle maceralara.
Bence Asıl konuşulması gereken kansız bayilerin cimriliği. Liste fiyatının üstüne motora göre değişen oranlarda ortalama 20-60 bin arası fazla para alıyorlar, içine 30-40 liralık benzin koymaktan çekiniyorlar. İçine bir çay bardağı benzin atıyorlar, tekleye tekleye benzinliğe gidiyoruz
Ruhi usta işi büyütmüş abonesi olmayanlara bilgi vermiyor :D bir nevi servis ücreti kesiyor :D
ruhi usta kimdir bilmem ama yukarda yazılanlara göre brava yağı önerdiyse eğer ne diyorsa tam tersini yapın.
otomobillerde benzin pompasını benzinle soğutulur, bu sebeple az benzinle gezenler çabuk arıza yapar, ama öyle bayiden petrole gidene kadar değil, pompanın epey ısınıp canından bezmesi lazım. benim otomobil lpgli, sıralı sistem olduğu için ilk çalışmada benzinle çalışıyor, bende de huy olduğu için benzin her yarım depo altına indiğinde mutlaka ilave benzin alırım.
Ülkede ustalık böyle bir şeymi gerçekten, Yıllarını ver sonra bir yağ üzerinden şu düştüğü duruma bak. Neyse ya aman banane zaten sevmezdim
Bayiden sıfır alınan motorun garantisi olur. Araçların kullanım kitapçığında çeyrek deponun altında yakıt kalınca kullanmayın diye bir ibare gördünüz mü hiç ? Ben görmedim. Böyle bir ibare olsa bile kim takip edecek benim depoyu ne kadar dolu tuttuğumu ? Bu durumda benzin pompasının bozulması araç üreticilerinin işine gelmez çünkü garanti kapsamında değiştirmek zorundalar. Yani şehir efsanelerine inanmayın. Evet benzin pompayı soğutur ama içinden geçerken soğutur. Pompanın benzin içinde yüzmesi gerekmiyor.
hiç haz etmediğim ara sıra görüştüğüm bi arkadaşım var
sürekli ışık yanık geziyor inşallah benzin pompasını yakın zamanda eline alıcak
Ben de depodaki benzinin pompayı soğuttuğunu düşünüyordum ama sizin yazdığınız daha mantıklı geldi doğrusu.Evet benzin pompayı soğutur ama içinden geçerken soğutur. Pompanın benzin içinde yüzmesi gerekmiyor.
Belki de pompayı bozan, benzin azaldığında deponun dibinde kalan pisliklerdir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)