Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

AGV K6S vs HJC RPHA 12

REKLAM ALANI
    Routinues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CFMOTO 250 SR
    Dün bizzat ataşehir mototaş bayisine gidip AGV K6S kaskını denedim ve sonra Kadıköy Hasanpaşaya geçip motoruma ve motospartan mağazalarına uğrayığ HJC RPHA 12'yi denedim.

Bu iki kask arasında gidip geliyorum ve aşırı kararsız bir insan olmam yüzünden hala hangi kaskı almam gerektiğine karar veremedim. Bayide çalışanlardan fikir aldığımda AGV K6S'in HJC RPHA12'ye göre kabuk yapısı olarak daha güçlü olduğunu fakat ses izolasyonu konusunda 120km hızlardan sonra çok ses aldığını falan söylediler. Aynı şekilde AGV'nin bir vizörü 3500-4000bin tl bandında HJC yedek parçaları bu konuda daha ucuz 2000-2500 tl ye bulabiliyorsunuz.

Tabi AGV kaskı kafama ilk taktığımda sanki kafamda hiç yok gibiydi tüy gibi desem yeridir. 1200 Gram es geçilecek bir ağırlık değeri değil. Zaten bir de motorun üzerinde hızlandığınızda aerodinamı sayesinde kaskın daha da hafifleme mevzuları falan varmış oralara hiç girmiyorum.

AGV K6S'de şekilsiz düz modellerin fiyatı 19bin TL renkli ve tasarımı olan modeller ise 22-23bin bandı aralığında.
    HJC RPHA 12'de şekilsiz düz modellerin fiyatı 16-17bin TL renkli ve tasarımı olan modeller ise 19bin bandı aralığında.

Fiyat olarak HJC daha ucuz bu ikisi kaskıda kullanan arkadaşlarımız varsa kaskların artı yönlerini ve eksi yönlerini yazarlarsa çok memnun olurum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    rpha 11 kullancısıyım 2018 den beri hemde.eskidi artık bende bu kış muhtemelen rpha 12 yada rpha1 e geçicem.çok memnunum havalandırması mükemmel antalyadayım bu özellik 1. sırada olması şart.2. olarak sessiz cidden kapattığın an camı güzel ses kesiyor üst seviye kask olduğunu hatırlatıyor.3. olarak aerodinamik olarak çok iyi kafa sallama vs hiç yormuyor kafayı boyunu.kalite olarak renk tasarım olarak zaten çok beğeniyorum o yüzden hjc ye çok yakınım ben.k6 da agv nin galiba en iyi kaskı olması muhtemel.çok güzel kask olurda indirim vs olursa onada girebilirim.ortada risk yok 2 kaskta güzel kaliteli.ama fp oranı özellikle rpha12 de cidden güzel ülkemizde özellikle.yurt dışına yakın bir fiyattan satılıyor rpha 12 ler güzel fiyatlar.içinden siyah vizör çıkması zaten + olayı bide buğu önlemesi bonusu oluyor.2 kaskta çok yakın fiyatara sahip hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın ama şahsen %51 hjc den yanayım.bildiğimden de şaşmak pek istemiyorum hayaller rpha 1 tabiki

Motosikleti
    CFMOTO 250 SR
    Alıntı tarzan rıfkı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rpha 11 kullancısıyım 2018 den beri hemde.eskidi artık bende bu kış muhtemelen rpha 12 yada rpha1 e geçicem.çok memnunum havalandırması mükemmel antalyadayım bu özellik 1. sırada olması şart.2. olarak sessiz cidden kapattığın an camı güzel ses kesiyor üst seviye kask olduğunu hatırlatıyor.3. olarak aerodinamik olarak çok iyi kafa sallama vs hiç yormuyor kafayı boyunu.kalite olarak renk tasarım olarak zaten çok beğeniyorum o yüzden hjc ye çok yakınım ben.k6 da agv nin galiba en iyi kaskı olması muhtemel.çok güzel kask olurda indirim vs olursa onada girebilirim.ortada risk yok 2 kaskta güzel kaliteli.ama fp oranı özellikle rpha12 de cidden güzel ülkemizde özellikle.yurt dışına yakın bir fiyattan satılıyor rpha 12 ler güzel fiyatlar.içinden siyah vizör çıkması zaten + olayı bide buğu önlemesi bonusu oluyor.2 kaskta çok yakın fiyatara sahip hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın ama şahsen %51 hjc den yanayım.bildiğimden de şaşmak pek istemiyorum hayaller rpha 1 tabiki
    Ben RPHA 1'de denedim bayiye gitmişken deneyeyim dedim sonuçta her gün gittiğimiz yer değil. Fakat RPHA 1 pist odaklı bir kask olduğu için kesinlikle konfor arayanlara göre bir kask değil bunu zaten çalışanda söyledi oradaki hiç rahat değildi kafamda HJC RPHA 12 ve AGV K6S'e göre.

HJC RPHA 12'de en çok hoşuma giden model HJC RPHA12 Quartararo MC1 modeli oldu eğer HJC alırsam büyük ihtimalle ondan alırım. HJC'nin bana göre bir artı yanı da kaskın arka kısmında bulunan alman TUV sertifikası birden fazla sertifika ile gelmesi cezbedici değil diyemem.

Şuan Ls2 strom kullanıyorum ve içeri toz ve rüxgar alıyor felaket bir şekilde. Motorum MT 07 hjc rpha 12 yi gördüm naked motor için uygun olduğu söyleniyor sırf az rüzgar aldığı için alıcam galiba kaskı

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    k6s'nin görüş açısı daha dar bildiğim ve de görüp denediğim kadarıyla. şakak tarafları fazla yukarıda kaskın. dümdüz ileri bakarken sıkıntı yok; ama boynumu çevirmeden sadece gözümü döndürüp bakayım dediğinde yetersiz.

şu da var tabi, agv oldukça küçük de bir kask. gövdenizin üzerinde karpuz gibi sırıtmıyor. burası güzel.

ama şöyle de itici bir tarafı var, k6s'yi giyip çıkarması çok zor, aşırı zor. boyun pedleri çok büyük olduğundan giyip çıkarırken kulakları kopartacak kadar can yakıyor. bir takıp, saatlerce kafanızda duracaksa problem değil; ama oraya git, buraya gel, kafeye git, işe git falan derken gün içerisinde birkaç kez tak çıkar yapacak adama lanet ettirir.

fb__ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MonsterR25(x)- 450SR(x)- Street Triple 765RS(o)
    Bende düz k6 var yakalaşık 3 senedir kullanıyorum. Rpha serisini motor üstünde deneyimlemedim. İki kaskta bence fiyat olarak ve kalite olarak birbirlerine çok yakınlar.

Agv ortlama 130 dan sonra rüzgar sesi alıyor naked motorda ama şarkı falan dinliyorsanız almıyorsunuz o sesi. Aeordinamisi muazzam 200 üstü hızlarda vs hala kask kafamda yokmuş gibi hissiyatı devam ediyor.

Ben ML ve L denemiştim, ML sinde sanki çenem ön tarafa değiyordu ondan dolayı L almıştım. Kask buff ile kafama tam oluyor ama buffsız takınca bir miktar oynuyor. Ezcümle iç tasarımı biraz farklı ondan dolayı deneyip emin olup öyle alın.

Birde belkide üstteki yazdıgım durumdan dolayı intercom yuvaları kulağımın arkasında kalıyor ve bir işe yaramıyor. Benden bu durumdan dolayı kabuğun üstünde kulağım nereye geliyorsa oraya yapıştırdım hoparlörleri. Böyle yapınca yüm sorunum çözüldü.

En son olarak AGV nin tasarımı diye bir şey var yani. Kask inanılmaz fotojenik ve baya seksi. Bundan sonra büyük ihtimalle rpha1 alacağım bende ama k6 yı iyiki almışım

Hangi kaskı aldınız acaba? ben de bu iki kask arasındayım şu anda.

Motosikleti
    CFMOTO 250 SR
    Alıntı cannkazim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hangi kaskı aldınız acaba? ben de bu iki kask arasındayım şu anda.
    Amazon üzerinden AGV K6S Mat Siyah aldım hocam M beden son 2 tane kalmıştı peşin fiyatına 6 taksit imkanı da vardı çaktım direkt. Arkadaş da oradan aldı.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)