benim motosikletlerimde evrak eksiğim yok ama polisin beni çevirmesinden çok rahatsız oluyorum. yıllar önce muayene yok diye motorumu bağlamışlardı ve ben kavga çıkarma peşindeydim biraz ve olayın sonucunda çekici arkadaşın ılımlı konuşması sonucu bir süre sonra sesimi kestim... çekici parası ve otopark parası ödemeden sadece muayene cezası kitlemişlerdi. benden eşkıya gibi haraç kestiler ve hırsım halen geçmedi, kaç sene oldu bilmiyorum ama geçmez işte, miktar önemli değil, benden haraç kestiler sorun bu.
bakın: motorcuların trafikteki tutumlarından ben çok rahatsızım ama yine de trafik polisi olsam kişiye göre muamele yaparım. kanunlar çerçevesine bakmam, inisiyatif kullanırım çünkü bu kesinlikle gerekli... dikkat ederseniz çevirmelerde hep ekonomik araçlar çevriliyor, çevirmede Range Rover yada Bentley gibi lüks araç çevirdiklerini ne yoğunlukta görüyorsunuz?
trafik polisleri bile parası olanlara pozitif ayrımcılık yapıyor, eğer bunu yapıyorsa bizden kibarlık beklemesinler dimi? kanunlarını da alsınlar münasip yerlerine soksunlar.
edit: trafik polislerinden nefret ediyorum fakat ilginç bir şey var, yunus polisler çok iyiler, ben mi kötüsüne denk gelmedim bilmiyorum ama onlarla abi kardeş gibi böyle çok kibarlar ve ne zaman yunus polisleri görsem sanki çocukluk arkadaşımı görmüş gibi seviniyorum...
hatta şundan aylar önce 4 tane yunus polisi yanımda durdular ve motosikletime baktılar, Gsr 600 ile bakkala gitmiştim de bakkalın yanında denk geldiler bana... "kaza mı yaptın motosiklet hasarlı görünüyor" dediler ve bende yanlarına gidip motorun durumunu açıkladım ama sanki orada böyle abi kardeş gibiyiz. "allah kaza bela vermesin, yolun açık olsun" deyip gittiler. hani onlarda ne kadar saygı duyup sevdiğimi anlıyorlar muhtemelen, belki de o yüzden kibarlar.. (evrak eksiği yoktu ama onu umursamadılar bile, meraktan sordular motoru)
edit2: kusura bakmasın kimse, trafik polisleri benim gözümde leş kargası... aralarında güzel insanlar var, istisnaları tenzih ederim fakat oran olarak belki yarısından hazetmiyorum. kötü insanlar.[/QUOTE]
Sen trafikte sorun yaşadığın için trafik polislerinden nefret ediyorsun (trafikçi değilim olsaydım da takmazdım tabi ki )
Lüks araç kullananların genelde eksikleri olmuyor.
ama bir dahakine dikkat et yunuslar genelde Passat,Mercedes , Bmw VB lüks araç çevirir.
asayiş uygulamasın da en çok bu araçlardan icraat çıkar.
Ekonomik olan araçta suç unsuru pek olmaz.
İstisna olur ama tecrübeye dayalı söylüyorum.
silah , bıçak , uyuşturucu madde kullanan da yunusları sevmez
Çünkü hiç bir trafik polisi arama yapmaz istisna durum dışı.
S400 kullanana ceza yazan var kemerden dolayı.
O adam için önemli değil.
Meslekte insiyatif çok önemli.
Hoş görülebilir şeyler olabilir ama plakasız taşıtlara şuan insiyatif alınmıyor genel olarak.
Geçmiş olsun arkadaşa.