Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Clx 700 Heritage P218700 Arıza Kodu

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Clx 700 Heritage 2023
    Merhaba hocalarım, clx 700 heritage kullanıcısıyım. Motosiklet ile ışıkta durup kalkacağım sırada rölantisi düşük gibi hissettirdi ve stop etti. Sonra marşa bastım ve devam ettim yolda giderken performansında bi azalma yok yalnız. Ama gösterge panelinde "P218700" arıza kodu yazdı. Motoru eve park ettim ve 1 gün sonra yine motora bindim kalkışta rölantisinde bir sorun yoktu gaz vermeden kalkıyorum. Işıklarda yine durduğumda 1 kez stop etti ve çalıştırdım motosikleti yola devam ettim. Ortalama 100mt yol aldıktan sonrasında yoldayken motor arıza ışığının yandığını fark ettim. Stop ettim ve geri marşa bastım fakat Motor ışığı yanmaya devam ediyor. İnternet üzerinde arıza kodunun ne olduğu ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım. "P218700" arıza sının ne olduğunu ve neden motor arıza ışığının yandığını bilen veya başına gelmiş olan var mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı vatoz419 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba hocalarım, clx 700 heritage kullanıcısıyım. Motosiklet ile ışıkta durup kalkacağım sırada rölantisi düşük gibi hissettirdi ve stop etti. Sonra marşa bastım ve devam ettim yolda giderken performansında bi azalma yok yalnız. Ama gösterge panelinde "P218700" arıza kodu yazdı. Motoru eve park ettim ve 1 gün sonra yine motora bindim kalkışta rölantisinde bir sorun yoktu gaz vermeden kalkıyorum. Işıklarda yine durduğumda 1 kez stop etti ve çalıştırdım motosikleti yola devam ettim. Ortalama 100mt yol aldıktan sonrasında yoldayken motor arıza ışığının yandığını fark ettim. Stop ettim ve geri marşa bastım fakat Motor ışığı yanmaya devam ediyor. İnternet üzerinde arıza kodunun ne olduğu ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım. "P218700" arıza sının ne olduğunu ve neden motor arıza ışığının yandığını bilen veya başına gelmiş olan var mı?
    İnternette Cfmoto P21870 diye aratınca rölantide fakir karışım hatası diye çıkıyor. ekşisözlük'te bile yazmışlar.
    tommygun ve killingroad bunu beğendiler.

Motosikleti
    Clx 700 Heritage 2023
    Sadece o yazıyı gördüm fakat ne anlama geldiğini anlayamadım hocam, daha 330km de motosiklet. Yakıt dan dolayımı yoksa motosiklet de bir arıza mı var anlayamadım.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Sadece o yazıyı gördüm fakat ne anlama geldiğini anlayamadım hocam, daha 330km de motosiklet. Yakıt dan dolayımı yoksa motosiklet de bir arıza mı var anlayamadım.
    Rölanti valfıyla ilgili bir durum gibi duruyor.
    vatoz419 ve killingroad bunu beğendiler.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    DTC kodları universal kodlar. şu an satılan neredeyse bütün içten yanmalı motora sahip taşıtlarda ortak olan kodlar bunlar. P218700 de "rölantide fakir karışım" hatası anlamına geliyor. Senin motorun da bu fakir karışım nedeniyle stop etmiş zaten.

Bu bir sonuç hatası, nedenini bu kodla bulamazsın. Oksijen sensörü yüzünden de böyle bir hata verebilir araç, EVAP canisterindeki bir kaçaktan da verebilir, yakıt pompasından kaynaklı da verebilir, say say bitmez. Bu kod alındıktan sonra yapılması gereken, CF Moto servisinin bu araçta daha önce karşılaştıkları P218700 hatası çözümlerine bakması, yurtdışına danışması, olağan şüphelileri kontrol ederek neyin değişmesi gerektiğini tespit etmesi ve değiştirmesi.

@Cyan'ın verdiği forum linkinde de IAC Vacuum leak demiş, rölanti kontrol valfinde kaçak yani, ki bu da muhtemel sebeplerden biri.

Kodla edinebileceğin bilgi bu kadar.
    -Black-, Cyan, vatoz419 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    Clx 700 Heritage 2023
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    DTC kodları universal kodlar. şu an satılan neredeyse bütün içten yanmalı motora sahip taşıtlarda ortak olan kodlar bunlar. P218700 de "rölantide fakir karışım" hatası anlamına geliyor. Senin motorun da bu fakir karışım nedeniyle stop etmiş zaten.

Bu bir sonuç hatası, nedenini bu kodla bulamazsın. Oksijen sensörü yüzünden de böyle bir hata verebilir araç, EVAP canisterindeki bir kaçaktan da verebilir, yakıt pompasından kaynaklı da verebilir, say say bitmez. Bu kod alındıktan sonra yapılması gereken, CF Moto servisinin bu araçta daha önce karşılaştıkları P218700 hatası çözümlerine bakması, yurtdışına danışması, olağan şüphelileri kontrol ederek neyin değişmesi gerektiğini tespit etmesi ve değiştirmesi.

@Cyan'ın verdiği forum linkinde de IAC Vacuum leak demiş, rölanti kontrol valfinde kaçak yani, ki bu da muhtemel sebeplerden biri.

Kodla edinebileceğin bilgi bu kadar.
    "rölantide fakir karışım" hatası motora zarar verir mi acaba?

doberman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Dyna Wide Glide
    hocam gerçekten kimsenin moralini bozmak istemiyorum kimseye kötü hissettirmek amacım değil yemin ederim ama sıfır mt07, sıfır cb750 hornet alabilecekken cfmoto gibi bir markaya nasıl bu parayı ziyan edebildiniz ya. umarım hata kodunu çözüp zarara girmeden motoru satmayı başarır ve japon alırsınız aynı paraya.
    Osm@n ve TIGERSHARK bunu beğendiler.

Motosikleti
    Clx 700 Heritage 2023
    Hocam malum japon motor fiyatları yüksek, bu markada servis sorunu olduğunu biliyordum da, daha rodajı bitmemiş motorda böyle arıza vermesini beklemiyordum beni direk soğuttu.

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    vatoz419 bunu beğendi.

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Fakir karışım demek yüksek ısı demek, geri kalanı açıklamaya gerek yok sanırım .

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Abi ama bunu anlatmaya çalıştım mesajda =)
    Bu bir sonuç hatası. Çok basit bir sensör hatası da olabilir, daha karmaşık bir hatadan kaynaklı da olabilir. Sebebi önemli.

Lakin genel kural, zengin karışım en fazla kötü koku, düşük performans, yüksek tüketimle sonuçlanır, ama fakir karışımda yanma odası ısısı artar. Bu iyi bir şey değil.
    Paniklemeden git servise, garantisi devam ediyordur zaten, heralde büyük ihtimalle rölanti kontrol valfi değişir ya da işte salladım ben neyse sebep olan şey onu bulsunlar onların problemi artık.
    vatoz419 bunu beğendi.

Motosikleti
    Clx 700 Heritage 2023
    hocam hata kodunu sildirdim. Yalnız tekrardan hata vericek mi zamanla göreceğim. 20km civarı yol yaptım şimdilik sorun yok.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı doberman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam gerçekten kimsenin moralini bozmak istemiyorum kimseye kötü hissettirmek amacım değil yemin ederim ama sıfır mt07, sıfır cb750 hornet alabilecekken cfmoto gibi bir markaya nasıl bu parayı ziyan edebildiniz ya. umarım hata kodunu çözüp zarara girmeden motoru satmayı başarır ve japon alırsınız aynı paraya.
    Senin mesajından sonra merak ettim şöyle bir fiyatlarına baktım. Harbiden de verene helal olsun mt07 eski motor belki sıfırını bulmak zor ama muadili yeni hornete baktım o bulunabiliyor ve bundan 5 bin ucuz artı honda kalitesi...
    doberman bunu beğendi.
    Dört Silindirin Gücü Adınaaaa ......!

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler