Motorumu askerlik nedeniyle zorunlu olarak 6-7 ay kapalı garajda yatırmak zorundayım
Reklamlar
-
15 Haziran 2024, 01:04
Arkadaşlar iyi geceler bir sorum olacak ben askerlik dolasıyla motorumu 6-7 ay yatırmak zorunda kalıcam brandam var kapalı garajımda var kısa zamanda askere gideceğim için maalesef yatırmak zorundayım Yatırmadan önce neleri sökmeliyim ve neler yapmalıyım bilenler yardımcı olursa çok sevinirim
Reklamlar
-
15 Haziran 2024, 01:08
Kapalı alanda bırakacaksan çok bir şey yapmana gerek yok, depoyu boşalt derler genelde ama tam tersi depo boş olmasın yoksa depo paslanmaya başlar, birde istersen kutup başını sökebilirsin, koyduğun zemin betonsa lastiklerin altına tahta v.s bir şeyler koyabilirsin.
-
15 Haziran 2024, 02:30
SerdarC arkadaşın dediği gibi lastiklerin altına tahta yerleştirip DEPOYU FULLEMEN paslanmaması için gerekli. Onun haricinde çok nemli bir ortam vs. değilse problem olmayacaktır. Varsa ailenden birisine anahtarı bırak haftada bir kere marş bassın bıraksın. Ben öyle yapıyordum.
-
15 Haziran 2024, 08:00
Motosikletin deposunu fulleyin, lastik basınçlarını 5-10 psi fazla basın, aküsünü sökün, imkanınız varsa motosikletin ön ve arka tekerini yerden temasını kesin. Motosikleti kısa süreli çalıştırmak fayda vermesinin aksine daha çok zarar vermektedir bu yüzden motosikleti siz yokken gereksiz yere marşa bastırmayın, aküsünü sökmeniz ve akü kaliteliyse ayda 1 şarjı kontrol edilmelidir buda yeterli olacaktır. Geldiğinizde motosikleti çalıştıracağınız zaman bujiyi söküp yanma odasına 1 çay kaşığı kadar yağ dökmenizde ilk çalıştırmada olacak yağsızlığı engelleyecektir.
-
15 Haziran 2024, 09:02
Akü kutup başını sökün, varsa orta ayağa alarak lastiklerin yerle temasını kesin, zincirini yağlayın, paslanması muhtemel metal yüzeyleride hafif yağlı bir bez ile silebilirsiniz.
Kapalı garaj olması çok iyi bir avantaj
-
15 Haziran 2024, 10:48
Kışın motoru kullanmayacağım zaman motoru kapalı garaja dolu depoyla bırakıp bahar geldiğinde marşa basıp yola çıkıyordum. Tekerleklerin altına direkt betona temas etmemesi için strafr koyuyordum başka bir şey yapmıyordum, bir de sağlam zincir kilitler tabi ki. bu şekilde motorun 6-7 ay durduğu oldu. Kapalı garaj evime uzak olduğu için aylarca görmeden duruyordu.
Bir şey olmaz, bırakın, en fazla akü kutup başını sökün akü bitmesin.
-
15 Haziran 2024, 15:49
Bilader de askerde 5 ay oldu gideli. İki motoru var, ikisini de kapalı garajda muhafaza ediyoruz. Siz askerdeyken motorla ilgilenecek birisi varsa tekerleklerin altına betonla arasını kesecek bir şey koymaktan başka yapmanız gereken bir şey yok. 2-3 hafta da bir dışarı çıkıp yarım saat kullansa yeter. 5 aydır öyle yapıyorum bir sorun yaşamadım.
İlgilenecek birisi yoksa da herkes gereğini yazmış zaten. Hayırlı teskereler.
-
17 Haziran 2024, 09:30
Tekerin betonla teması neticesinde ne olabilir? Canlı değil ki bu üşümesin.
Benim bildiğim havası inerse ve aynı pozisyonda bir ay kalırsa lastik çatlar
-
17 Haziran 2024, 11:02
kryeck adlı üyeden alıntı
Benim yerden temasının kesilmesi kastım komple olarak havada durmasıydı, mesela arabalarda uzun süre yatarsa lastik tabanlarında düzleşme durumu olmaktadır buda yolda sekme yapmaktadır. Bunuda en aza indirmek için 5-10 psi fazla hava basmak.
-
17 Haziran 2024, 11:37
Ben bir de bunlara ek uzun süre kullanılmayacaksa depoyu doldurup içine bir miktar benzin stablizatörü koyuyorum. Depodaki benzindeki su dibe çökünce depoyu paslandırmasın diye.
https://www.autocher.com/liqui-moly-...0-ml-5107-6333
-
18 Haziran 2024, 15:12
kryeck adlı üyeden alıntı
Sürekli aynı noktadan motorun ağırlığını taşıması lastiğin yapısına biraz zarar verir. Ne kadar zarar vereceği motorun kaç kilo olduğundan hali hazırda ne durumda olacağına ve kullanan kişinin en anladığına kadar değişir.
ben bu kadar yatıracak olsam deney olsun diye aküyü de sökmem =)
depom plastik, az benzin bırakırım, çalıştıracağım zaman taze benzin eklerim öyle çalıştırırım. bi zarar vereceğinden değil de, benzin de biraz dandikleşiyor uzun süre yatınca.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)