Sayin Isparaalp hani bir laf vardir "Cin olmadan Seytan olunmaz" 45 yasina kadar belliki motorculuk hastaligina yakalanmamissin, mutlaka sebepleri veya engelleri vardir,simdi bu 79 yasindaki amcanimi desem Babanimi desem bir kulak verirsen umarim belirleyici bir istikamet cizmis olursun, ben 16 yasinda motor culugun kara sevdasina yakalandim hala da 2 tekerlek üzerinde motor sevdasini cekiyorum sana bu hususda verecegim tavsiyelere uyarsan iyi bir baslangic yapmis olup "iyi göc yolda düzelir misali" sende motor hevesini ve sevgisini taclandirmaya baslarsin. 1- Vitesli motor alma sehir icinde kullanmak cok zahmetli olur. 2-Ne tür motor kullanirsan kullan dava bayira vurmaya kalkma,arizan olur,düsmen olur, köpek saldirisina ugrarsin yardima ulasman zaman alir, 3-Mümkün oldugunca artci alma arkana. 3-Bütcene göre, Taiwan,Kore,ve Hint mallarini incele mümkünse sifir olmadi cok az km li bir motor almaya bak,cok fazla ileri teknolojisi olmayan bir model secmeye bak. Kore Mali "DAELIM S3 Advance" "SYM nin 125 lik veya 250 lik scooter odelleri. Yamaha N-Max Honda PCX ,veya Forza (kurye tipi olanlari begenmezsin herhalde) Peugeot nunda scooter modelleri güzelde fiyatalri biraz yüksek,artik bak iste aldigin zamanda haberimiz olur insallah, allah dogru karar vermene yardim etsin saglicakla kalman dilegiyle.
Hoş geldiniz. Eliniz biraz anahtar tutuyorsa ve yurt dışından şuradan buradan parça getirtebilirim, gücümün yetmediği yerde de koşacak iyi bir usta bulurum diyorsanız Virago 535 tarzı bir şey güzel gider. Ama motora yeni başlayacak biri olarak bence en mantıklısı hafif, ucuz ve "ya bir şey olursa" korkusundan mütevellit sık binmekten vazgeçirmeyecek veya binerken tedirgin etmeyecek bir motorla başlayıp sonra cruiser/chopper dünyasına dalmak. TVS Apache olur, YBR/CBF125 olur, scooter olur...
Baslik sahibi arkadas super issiz bir trol degilsen, bir sorum olacak:
Konusma ve yazma dilini boyle sizin gibi titiz kullanan birkac arkadasim var. Yalniz onlarin titizlikleri kufur, argo kullanmamak ve daha da onemlisi yabanci dillere ait kelimeleri kullanmamaktan geliyor.
Mesela onlar "hasbihal" kelimesini kullanmazlar. Cunku adam soyle dusunuyor:"madem konustugum dili kelimelerini secerek kullanarak bir zahmete giricem, bari yabanci kelimeker kullanmayayim da, yaptigim is bi amaca hizmet etsin.
sizi boyle agdali bir dil ile yazmaya iten sey nedir
Konudan bağımsız metni okur iken türk edebiyatı okuyormuşum gibi hissettim
Estağfurullah, maksat muhabbet olsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:55 ----------
Öncelikle sizin kadar tecrübeli ve yaşça büyüğümüz bir üstatla yazışmakla müşerref oldum. Motorculukla ilgilenemememde bir çok amil var. Hangi birisini saysam bilemedim. İşlerin yoğunluğu, sürekli şehir dışı seyahatler, sık şehir değiştirmek, motor konusunda ailenin olumsuz bakış açısı vs..vs...
Söylediklerinizi kulak ardı etmeyeceğim. Yazdıklarınız çok kıymetli ve tekrar tekrar okudum. Marka ve model konusunda zikretmiş olduğunuz ülkelere yoğunlaşmış bulunuyorum son demlerde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------
Doğrusu elimden iş gelir, tamirattan da gayet iyi anlarım. Ama ustayla falan uğraşacak yürek kalmadı bende artık... Çok teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------
Öncelikle baktım sizde İngilizce öğretmenisiniz anladığım kadarı ile.
Evelen beni hangi cümlem sebebi ile trollük gibi bence anlaşılamayan bir yafta ile itham ettiniz ? Ben tekrar tekrar okudum. Motor almak isteyen ve bu konuda tecrübesi daha yüksek kimselerden yardım isteyen bir kimsenin yazısını gördüm. Şimdi gelelim Türkçe kelime meselesine. Gazi, vakti zamanında Güneş Dil Teoremini ortaya attığında ki bunda da Avusturya asıllı bir bilim adamının yönlendirmeleri etkili olmuştur, her kelimenin Türkçe aslı aranmaya başlanmıştır. Bir süre sonra ortaya uydur uydur yaz kabilinden kelimeler çıkınca millet gazete köşe yazılarını anlayamaz hale gelmiştir. Ortaya çıkan bu karışıklıktan rahatsız olan Atatürk bu meseleyi bitirmiştir. Zamanla dilimizi girmiş ve Türkçeleşmiş her kelime bizim kelimelerimiz olmuştur. Hasbihalde öyledir.
Beni ağdalı tabir ettiğiniz dili kullanmaya yönelten şey okuma serüvenimdir. Gazinin yazdığı Nutuk'u okuyup anlayamayan, İstiklal Marşımızı okuduğunda anlayamaz bir hale gelen yeni nesillerin haline üzülmemdir.
Esenlikler dilerim.
cl 250 aradığınız motosiklet olabilir, fb deki kullanıcı sayfasına bir göz atın bence
tickles my pickle to see that motor wiggle
Geçen hafta kardeşime cf moto clx 250 aldık. Çine ön yargılıydım fakat cidden harika bir motormuş geçen gün darlık virajlarında yoklayayım diye yola çıktım akşama kadar viraj yaptırdı. Lastikleri cst fakat bir kere salmadı harika tutuyor, dengesi frenleri vs harika ktm duke serisini aratmadı yüksek cc motorlarla peş peşe gittim daha rodajda olmasına ve 6bin devri geçmememe rağmen. Oturuşu dimdik çok rahat cruiser havası var şekilde o biçim. Deposu büyük ufak motor havasıda vermiyor. Kötü yanları hızı gücü az ve biraz titreşimli ama değeceğini ve sizin isteklerinize uyacağını düşünüyorum, gidip bir bayiden en azından üstüne oturmanızı tavsiye ederim seçenekleriniz arasında bulunsun.
200 bin civarıysa yeni kasa mt25 diyecektim sarı siteye bakmaz olaydım. bu fiyatlar ne la. içim daraldı bu gençler neye biniyor
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)