Motorcuların suyu ısınıyor mu ?
Reklamlar
-
14 Haziran 2024, 11:58
doberman adlı üyeden alıntı
bence hak hukuk olsa bu adam %100 haklı olur. motorcu yeşilde geçerken kontrol etmek zorunda ama yaya kırmızıda yola atlayabilir mi?
Hak ve hukuk vicdan üzerine kurulur.
Motosikletli bir grup insanın geçtiğini gördüğü halde hızını bile düşürmüyor onları geçiyor az ileride başka bir yaya grubunun geçtiğini görüyor yine hızını düşürmüyor sonra üçüncü olarak bir kişi karşıdan karşıya geçmeye çalışırken kaza oluyor.
Yayaların hepsi kırmızı ışıkta geçiyor kabul. Şimdi sen üç kere bir çok yayanın kırmızı ışıkta geçtiğini gördüğün halde nasıl olsa çarpsam bana bir şey olmaz deyip tapa gaz sürmek vicdana, vicdanına uygun mu?
Reklamlar
-
14 Haziran 2024, 13:56
Motorcu haklı falan demiyorum da, hak ve hukuk vicdan üzerine kurulmaz.
En çok sakınılması gereken şeylerden biridir vicdan konusu. Hak ve hukuk, hak ve hukuk üzerine kurulur.
-
14 Haziran 2024, 14:29
Hukukta hakimin "takdir" yetkisi vardır. Buna "vicdani kanaat" da denir. Ancak hakim bu yetkisini kullanırken yasalardan, yönetmeliklerden, hukuki düzenlemelerden, delillerden, vs. taviz veremez. Kısaca kendi dünya görüşüne göre keyfiliğe kaçamaz. Özellikle ceza davalarında büyük sıkıntıdır. Bununla ilgili güzel bir makale;
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/397896
Diğer yandan Hukuk; vicdan, ahlak ve etik kurallardan soyutlanmış bir mecra da değildir. Bir karar hem hukuki hem meşru olmalıdır ki, doğal hukuk felsefesinin bir yansıması olsun.
Bunlar da yargı etiği ilkeleri;
https://www.yargitay.gov.tr/documents/YargiEtigiIlkeleri.pdf
Pekiii, bütün bu hukuki kodlar, bizim o yayaların arasına umarsızca dalan sığırı hoş görmemizi makul kılar mı?
-
14 Haziran 2024, 15:04
ne yazık ki haklılar. forumda anket yapsak sanırım herkes arabacılardan cok motorcularla aynı yolu paylaşmaktan rahatsız cıkar.
zaten her motorcunun haklıyım diye paylaştıgı videoda dikkat ederseniz makas atıp sinyal yapmayan, hız sınırına uymayan motorcu öndeki araba sinyalsiz şerit dğeiştirdi diye cinnet geçiriyor.
Oldu paşam. başka? Tencere dibin kara seninki benden kara .
-
14 Haziran 2024, 16:52
Punctum adlı üyeden alıntı
Hukukta hakimin "takdir" yetkisi vardır. Buna "vicdani kanaat" da denir. Ancak hakim bu yetkisini kullanırken yasalardan, yönetmeliklerden, hukuki düzenlemelerden, delillerden, vs. taviz veremez. Kısaca kendi dünya görüşüne göre keyfiliğe kaçamaz. Özellikle ceza davalarında büyük sıkıntıdır. Bununla ilgili güzel bir makale;
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/397896
Diğer yandan Hukuk; vicdan, ahlak ve etik kurallardan soyutlanmış bir mecra da değildir. Bir karar hem hukuki hem meşru olmalıdır ki, doğal hukuk felsefesinin bir yansıması olsun.
Bunlar da yargı etiği ilkeleri;
https://www.yargitay.gov.tr/documents/YargiEtigiIlkeleri.pdf
Pekiii, bütün bu hukuki kodlar, bizim o yayaların arasına umarsızca dalan sığırı hoş görmemizi makul kılar mı?
Akşam akşam verdiğiniz iki linki ve ilk makalede adı geçen Prusya Kıralı 2. Frederick in hayatını okudum.
Av. Ali KOYUNCU nun makalesi ağır geldi.
Yargıtay'ın yazısı hayret ne kadar sade dille yazılmış insan böyle karışık kelimeler falan bekliyor.
-
14 Haziran 2024, 17:00
Bugün haberlere çıkacaktım bir motorlu kuryeyi biçiyordum.Yaya yolunu kullanan kuryeler kendilerini yaya sanıyorlar dikkat edin. Geçen günde bir tane annesi doğurmamış fırlatmış belli öyle bir gidişi var ki duran trafikte sanırsın rossi kavat milleti mal etti. Böylelerin başkalarının kanına malına girmeden telef olmalarını öyle çok istiyorum ki anlatamam. Bu bel israfları araba kullansalar da aynı bisiklette o yüzden motorcuların değil bütün memleketin sürücülerinin suyu ısındı.
-
14 Haziran 2024, 18:34
Bu konuda verilen tepkiler yersiz değil fakat alt anlamda farklı amaçlar taşıyor. Ülkemiz ekonomik, kültürel ve sosyolojik anlamda günden güne çöküşe gidiyor. Ve halkın bir şekilde gazının alınması, asli problemler yerine farklı hedeflere yönlendirilmesi gerekiyor. Bu sebeple bir şekilde nefret kusacağı şeyler suni olarak önlerine getirilmekte. Bugüne kadar zaten halihazırda ufak tefek problem olan şeyleri günümüzde medya sayesinde trajik hale getirip, büyüterek halkın önüne sunuyorlar. Asıl suçlular kim tabii malumunuz.
Fahiş zam yapan ev sahipleri
Saldırgan köpekler
Sürekli zam yapan fırsatçı esnaf
Ekonomimizi buhar eden dış güçler
-
14 Haziran 2024, 20:50
Motorcuyuz tamam da şu anki haliyle bu zümre bu bakışı hak ediyor. Tatil günlerinde Şile tarafına gitmeme sebebim şeridini tutturamayan motorcular. Gece sürmememin nedeni küçük pipili büyük cc'li 46 kasklı motorcular. Yaya olarak yolda yaşadığım son birkaç problemi düşünüyorum, çoğunun kaynağı motorcular.
-
14 Haziran 2024, 22:10
bu kazada yaya asli kusurlu, motorcu tali kusurlu.
"yaya bariz birkaç kuralı ihlal edip uygunsuz yerden, yolun güvenliğini sağlamadan ve kontrol etmeden yola çıkmış (ağır kusur)
motorcu ise olması gereken hız limitinin üzerinde seyir ediyor ve tehlikeyi görünce yeterli frenleme yapmıyor (hafif kusur)"
bu işin kanuni değerlendirmesi budur. motorcu maddi zarar gördüyse gidip tazminat davası açabilir, 75% oranında haklı da çıkar.
yaya zarar gördüyse o da tazminat davası açabilir, 25% oranında haklı çıkar.
benim kazam ile birebir aynı neredeyse; benimkinde yaya yerine otomobil vardı. bilirkişi kusur paylaştırması yukarıda yazdığım oranlarda görüş verildi.
şimdi orada yaya değil de araç olsaydı, istisnasız hepiniz araca söverdiniz. yaya diye, kadın diye motorcuya söven gerzekler var. yola çıktığınızda haber edin, motora arabaya binmeyelim.
yaya zarar gördü. üzücü mü? üzücü. yaya ağır kusurlu mu? ağır kusurlu. yaya diye, kadın diye hakkından fazla masum görmeyin. kendi yakınınızla bir tutmayın. işin içine vicdan/duygu girerse kanundan/mantıktan söz edilemez. bir yerde kanun yoksa kaos olur.
vicdan mastürbasyonunuzu evde kendi kendinize yapın.
-
14 Haziran 2024, 23:19
yaya ile otomobil aynı şey değildir.
tıpkı otomobil ile motosikletin de aynı olmaması gibi.
oradaki yaya değil otomobil olsaydı motorlu arkadaş frensiz girmezdi oraya zaten.
çünkü yaya ile otomobil aynı şey değildir.
-
14 Haziran 2024, 23:20
Motorcu bir hanım arkadaşım 2018 de İstanbul Vatan cd de kırmızıda geçen bir adama çarptı , adamcağız orada vefat etti arkadaş hiçbir ceza almadı..
-
15 Haziran 2024, 00:35
Bir gün biri ailenden sevdiklerinden birine aynı şekilde hız kesmeden çarparsa ve sen aynı düşüncede olacaksan hiç sorun yok.
Çocuğun bir anda yola atlarsa.
Dersin evladım kusurlu.
Bahsettiğin yolda arabalık durum yok .
Motorcuya söven gerzeklerden bir motorcuyum bende senin tabirinle.
Ama hiç bir zaman o kadar yayanın arasına bu hızla girmeyecek kadar da şerefsiz değilim.
Sırf kırmızı da geçiyor diye.
Yarın ailenden birinin başına gelirse öyle empati yaparsın bir gerzek olarak sana tavsiyem.
İnşallah gelmez.
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
15 Haziran 2024, 10:35
Ben de gerzeğim. Gerzek olmayanlar hız kurallarına uyuyor, emniyet şeridini kullanmıyor, yolda makas atmıyordur diye düşünüyorum. Çünkü öyle yapmak "yasal" olarak suç.
Kırmızı ışıkta geçen bir kamyona böyle gider misin? Nasılsa haklısın. Karşıdaki insan bir hata yapmış ve böyle cezalandırıyorsun. Hadi görmedin. Hemen yardıma koşarsın. Doğru ben gerzeğim ama senin insan olduğunu düşünmüyorum
-
15 Haziran 2024, 15:18
shruikan adlı üyeden alıntı
bu kazada yaya asli kusurlu, motorcu tali kusurlu.
bu işin kanuni değerlendirmesi budur.
Yazı her ne kadar alıntı yapılmadan yazılsa da vicdan kelimesini ben kullandığım için alınganlık gösterip üzerime alındım.
Ben hukukçu değilim her yorum yapanın olduğu gibi şahsi fikrimi paylaştım kanuna uymayabilir.
Kitap bu olayda yayayı kusurlu veya daha çok kusurlu görebilir ona söyleyecek bir sözüm yok. Şeriatın kestiği parmak acımaz deyiminde ki söz gibi.
Orada yayalar değil de kırmızı ışıkta geçen inşaat kamyonları olsa o motosiklet sürücüsü yine aynı hareketi yapabilecek miydi?
shruikan adlı üyeden alıntı
vicdan mastürbasyonunuzu evde kendi kendinize yapın.
Mastürbasyon Nedir?
Mastürbasyon cinsel uyarılma için kişinin kendi vücudundaki penis, klitoris, vulva, meme gibi organlarına ya da diğer erojen bölgelerine uyarı vermesidir.
Alıntı: Acıbadem sağlık grubu
Aklın sıra kendi düşüncen daha doğru diye fırsatı ganimet bilip terbiyesizleşme. Arefe günü ağzımızın tadını bozmayalım. Senin için arefenin önemi var mı yok mu onuda bilmiyorum ama olsun.
-
15 Haziran 2024, 16:07
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Yazı her ne kadar alıntı yapılmadan yazılsa da vicdan kelimesini ben kullandığım için alınganlık gösterip üzerime alındım.
Ben hukukçu değilim her yorum yapanın olduğu gibi şahsi fikrimi paylaştım kanuna uymayabilir.
Kitap bu olayda yayayı kusurlu veya daha çok kusurlu görebilir ona söyleyecek bir sözüm yok. Şeriatın kestiği parmak acımaz deyiminde ki söz gibi.
Orada yayalar değil de kırmızı ışıkta geçen inşaat kamyonları olsa o motosiklet sürücüsü yine aynı hareketi yapabilecek miydi?
Mastürbasyon Nedir?
Mastürbasyon cinsel uyarılma için kişinin kendi vücudundaki penis, klitoris, vulva, meme gibi organlarına ya da diğer erojen bölgelerine uyarı vermesidir.
Alıntı: Acıbadem sağlık grubu
Aklın sıra kendi düşüncen daha doğru diye fırsatı ganimet bilip terbiyesizleşme. Arefe günü ağzımızın tadını bozmayalım. Senin için arefenin önemi var mı yok mu onuda bilmiyorum ama olsun.
Vicdan masturbasyonu: Range Rover lara binip yılda bir defa kurban kesip fakirlere dağitmak mesela
Yani düşündüğün gibi değil yaşlı kardeşim.
Ayrica bilader hic mi 31 çekmedin nedir bu tavırlar ?
Arkadaşın fikrini desteklemiyorum, ne yazdı onu bile bilmiyorum yanlış anlaşılmasın.
Saygılar..
-
15 Haziran 2024, 16:14
Millet olarak kanun, kural esnetmeye çok meraklıyız. Düz mantık baktığında kim haklı, kim haksız? Yaya kırmızıda geçmiş, yaya geçidi dışında yerden geçmeye çalışmş, öteki yol benim diye üstüne çıkmış. Sonuçlara katlana kim? Yaptığın hatanın bedelini kim veya kimler ödüyor. İstanbul'da bir gerçek var ki en kurala uymayan kısım yayalar, motorcular ve arabacılar diye gider. e-5 te üst geçidin altından yağmurlu ve karanlık bir gecede üstünde siyah mantolu bir kadına araç çarptı ve vefat etti. Kadın yaşça vardı, sen üst geçitten geçme, üç bariyerin üstünden atla son şeritte araç çarptı. Biz şahit olarak gittik. Vuran kişi kahroldu, mahkemeden sonra da görüştük. Adam vicdanen kendini yedi. Babam da böyle ölümlü bir kaza yapmıştı. Bir çocuk vefat etti. Karşı taraf %100 suçluda olsa vicdan sahibi acı çekmeye devam ediyor. Yani yaya yaya geçidi dışında bile motosikleti araçtan saymıyor. Üstüne üstüne geliyor.En azından şurada doğru veya yanlış bilinç sahibi insanlarız. Doğru kuralları etrafımızdaki çocuklara örnek olacak şekilde yaşamaya gayret edelim.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
15 Haziran 2024, 18:54
John Carmack adlı üyeden alıntı
Vicdan masturbasyonu: Range Rover lara binip yılda bir defa kurban kesip fakirlere dağitmak mesela
Yani düşündüğün gibi değil yaşlı kardeşim.
Ayrica bilader hic mi 31 çekmedin nedir bu tavırlar ?
Arkadaşın fikrini desteklemiyorum, ne yazdı onu bile bilmiyorum yanlış anlaşılmasın.
Saygılar..
Siz her halde yetim hanede büyüdünüz o yüzden aile terbiyesi görmediniz anlaşılan.
-
15 Haziran 2024, 21:06
Siz her halde yetim hanede büyüdünüz o yüzden aile terbiyesi görmediniz anlaşılan.
Bazı şeylere cevap bile vermeye gerek yok.
Anlayana cevap vermek lazım.
Boşa cevap verip canınızı sıkmaya gerek yok.
Tarzı tavrı verdiği cevaba baktığından nasıl bir tip olduğu zaten anlaşılıyor.
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
16 Haziran 2024, 09:57
Osuruktan nem kapmak diye bir deyim var bilirsiniz değil mi ?
Fazla nem kapıyosun.
Cahilliğin bir yana, agresifsin.
Terbiyesizleşme falan yazıyorsun, aklınca posta koyuyorsun.
Ayrıca arefe günü ne alaka ?
Bundan sonra bilmediğin konularda nem kapmazsın bence iyi oldu bu konuşma acemi kardeş.
kurban bayramın mübarek olsun
-
16 Haziran 2024, 14:58
sallami adlı üyeden alıntı
İstanbul'da bir gerçek var ki en kurala uymayan kısım yayalar, motorcular ve arabacılar diye gider.
Sonuçta arabacılar da, motorcular da araçlarından indikleri zaman yaya oluyorlar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)