Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Almanyada motor ve A1 Ehliyet

REKLAM ALANI

Merhabalar,ben bu yaz a1 ehliyetimi alıyorum ve bir sonraki ağustosta 1 seneliğine almanyaya gidiyorum 125cc olarak düşündüğüm motor yamaha yzf r125 normalde suzuki gsrx alacaktım fakat boyum 185 kilom 85 o yüzden o motorun bana küçük geleceğini düşündüm almanyada fiyat konusunda problem yok 2.5 3bin euro arasında temiz motorların fiyatları önceden scooter ve vitesli motor kullanıyordum o yüzden direkt küçüklükten beri hayalim olan racing almak istedim sizce almanyaya yeni giden birisi için problem olur mu boy kiloma göre motor seçimim uygun mu(fiyatıda) ve başka tavsiyeleriniz var mı almanyada motor için bakım vs vs ne gibi problemler çıkarabilir bana

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Türkiyeden aldığınız ehliyet orada 6 ay geçerli olur. Sonrasında orada kursa gidip ehliyet almanız gerekir. yeteli ehliyeti ordan aldıktan sonra da ehliyet yettiği istediğiniz motoru sürebilirsiniz.
    Okan Sinan Ocan bunu beğendi.

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Yukarida ehliyet icin yapilan uyarilara ek olarak, Almanyada bir adres kaydiniz (Anmeldung) olmadan kendi üzerinize motosiklet alamazsiniz , adres kaydinizi Almanyaya gider gitmez yaptirin pek cok yerde isinize yarayacak. 2-3 bin Euroya pekcok motosiklet alabilirsiniz ama ilk defa sigorta yaptiracaginiz icin ciddi bir sigorta rakami ile karsilasacaksiniz. Alacaginiz motosikletin muayene gecerlilik süresinin (TUV) mümkün oldugu kadar uzun olmasina önem verin . Buradaki muayene sistemi Türkiyeye göre oldukca kati ve motoru muayeneden gecirmek icin cok masraf etmek zorunda kalabilirsiniz.

Sevgilerimle
    espresso ve srdrrr bunu beğendiler.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

hocam yeni ehliyetler direkt geçerli oluyormuş galiba ve ben 1 yıl kalacağım orada sonra geri döneceğim

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:28 ----------

Alıntı Okan Sinan Ocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yukarida ehliyet icin yapilan uyarilara ek olarak, Almanyada bir adres kaydiniz (Anmeldung) olmadan kendi üzerinize motosiklet alamazsiniz , adres kaydinizi Almanyaya gider gitmez yaptirin pek cok yerde isinize yarayacak. 2-3 bin Euroya pekcok motosiklet alabilirsiniz ama ilk defa sigorta yaptiracaginiz icin ciddi bir sigorta rakami ile karsilasacaksiniz. Alacaginiz motosikletin muayene gecerlilik süresinin (TUV) mümkün oldugu kadar uzun olmasina önem verin . Buradaki muayene sistemi Türkiyeye göre oldukca kati ve motoru muayeneden gecirmek icin cok masraf etmek zorunda kalabilirsiniz.

Sevgilerimle
    hocam şöyle ben bir ailenin yanında değişim için gidiyorum adres kaydım olacak yani ve kleinanzeigen gibi bir siteden tuvu kalacağım sürenin sonuna kadar alsam olur mu ve türkiyede yetişmeme ihtimali var ehliyetimin almanyada alsam bana ne kadara gelie

Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı ulasozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam yeni ehliyetler direkt geçerli oluyormuş galiba ve ben 1 yıl kalacağım orada sonra geri döneceğim

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:28 ----------

hocam şöyle ben bir ailenin yanında değişim için gidiyorum adres kaydım olacak yani ve kleinanzeigen gibi bir siteden tuvu kalacağım sürenin sonuna kadar alsam olur mu ve türkiyede yetişmeme ihtimali var ehliyetimin almanyada alsam bana ne kadara gelie
    Benim "almancı" yeğenler
    Otomobil ehliyeti için 3 bini bulur diyorlar.
    Yok ehliyet 6 ay geçerli.

Motosikleti
    Yok.
    Ehliyetiniz ister eski ister yeni olsun 6 ay icerisinde degistrimeniz gerekiyor. Almanya da ehliyet almaya kalkarsaniz ,söyledigim rakamlar B sinifi ehliyet icin gecerli, 3500€ civarinda tutmakta ve yaklasik olarak 6 ay sürmekte.

TÜV'ü yeni yaptiracak oldugunuz zaman 2 senelik süresi oluyor. Yukarida size tavsiye edilen alacaginiz motorsikletin TÜV unun yakin zamanda yapilmis olmasina dikkat etmeniz icin. Eger aracta bir sorun yoksa bile TÜV , yine araba icin konusuyorum, 150€ civarinda.
    Ercument bunu beğendi.

Alıntı Ercument adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim "almancı" yeğenler
    Otomobil ehliyeti için 3 bini bulur diyorlar.
    Yok ehliyet 6 ay geçerli.
    o zaman almanyada alayım ehliyeti googledan baktım ben a1 ehliyeti için başvuracağım 1000-1700 euro arası diyor ben zaten motoru baştan aşağı sürmeyi biliyorum formaliteden katılsam minimum miktar ne kadar olur😃

Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    o zaman almanyada alayım ehliyeti googledan baktım ben a1 ehliyeti için başvuracağım 1000-1700 euro arası diyor ben zaten motoru baştan aşağı sürmeyi biliyorum formaliteden katılsam minimum miktar ne kadar olur��
    Yeğenim yaparız sana bişeyler,
    kardeş ben muhabbet esnasında aklımda kalanları yazdım.
    Detaylı bilgim yok.
    Ama şunu tahmin edebiliyorum orda formaliteden olmuyor o işler.
    trequartista bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    o zaman almanyada alayım ehliyeti googledan baktım ben a1 ehliyeti için başvuracağım 1000-1700 euro arası diyor ben zaten motoru baştan aşağı sürmeyi biliyorum formaliteden katılsam minimum miktar ne kadar olur��
    Almanya ve formaliteden katılmak kelimelerini yanyana görünce nedense bir gülme aldı beni.
    Osm@n, Cenk Ayvaz, KYorulmaz ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    Yok.
    Burada formalite diye bir sey yok. Isterseniz Rossi olun ehliyetiniz yoksa seve seve kursa kayit olup bütün teorik ve pratik dersleri alip o sekilde ehliyetinizi alacaksiniz. Ayrica ehliyet derslerini trafikte arkanizdan araba ile gelen sürücü kurs hocasi ile yapiyorsunuz.

Böyle antin kuntin isslere megilli iseniz burada isiniz azicik zor.

Eger Türkiye deki gibi arac kullanacaksaniz zaten ehliyeti ancak Türkiye'ye dönerken alabilirsiniz. Kurallar biraz farkli isliyor burada.
    Okan Sinan Ocan ve espresso bunu beğendiler.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Ben de motor tarafından konuşayım.

R125 gerçek bir antreman motoru, delici abisi gibi yandan çarklı değil.
    Al, çocukluktan beri hayalin olan şeyden nefret edip bir daha böyle bir şey almamaya güzelce ikna eder seni =)

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Almanya ve formaliteden katılmak kelimelerini yanyana görünce nedense bir gülme aldı beni.
    Deutschland Behörden = Zu viele Papiere , zeit und geld

Buna da bakip hep beraber aglayabiliriz
    KYorulmaz bunu beğendi.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de motor tarafından konuşayım.

R125 gerçek bir antreman motoru, delici abisi gibi yandan çarklı değil.
    Al, çocukluktan beri hayalin olan şeyden nefret edip bir daha böyle bir şey almamaya güzelce ikna eder seni =)
    hocam öyle söylediniz korkuttunuz beni daha detaylı anlatabilir misiniz

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:55 ----------

Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende biliyorum ama bi şansımı denemek istedim😁 googleda okumuştum böyle yoğunlaştırılmış kurslar varmış galiba bilginiz var mı?

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    hocam öyle söylediniz korkuttunuz beni daha detaylı anlatabilir misiniz
    Dizin karnına girecek, vücudunu sürekli konumlandırdığın bir gazlama sürüşünde değilsen sabit dururken bir süre sonra bileğinden başlayıp belin kıçın her yerin ağrıyacak. Gereği var mı agresif bir duruş çocukluk hayalin diye? Tabi sen bilirsin yine =)

ama bence git bir naked motor al, vitesli motosiklete hakimiyet ve sportif sürüş konularında antreman yap, dersler al. o esnada supersport motor da deneme şansın olur, o zaman karar verirsin hoşuna gidip gitmediğine. Ben tabi biraz esprili şekilde olumsuz sonucu yazdım ama bir çok supersport ile başlayan kişi çok fazla dilllendirmeseler de bu duruma geliyorlar =)
    espresso bunu beğendi.

KYorulmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250r 2014(satıldı)
    Selamlar,
    Türkiye'de ikamet ederken hem B sınıfı hem de A sınıfı ehliyetim vardi. Almanya'ya taşındıktan 6 ay sonra ehliyetimi güncellemek için ilgili makamlara başvurdum. O dönemde sadece B sınıfı ehliyetimi çevirmiştim. Ancak yıllar geçti ve tekrar iki teker üzerine çıkma sevdası başladı

Ancak ehliyetimi çevirirken sadece B sınıfını çevirdiğim için bu sefer motosiklet ehliyetini sıfırdan yapmam gerekti. Eğer ehliyeti Almanya'da alayım dersen süreç şu şekilde işliyor.

İlk olarak bir sürücü kursu bulmanız gerekmekte. Bu kurs ile zorunlu 14 adet teori dersi alıyorsunuz. Teori derslerini alırken aynı anda 6 - 8 saat sürecek ilk yardım ve göz testini tamamlanız gerekiyor. Teori derslerini ve bunları tamamladıktan sonra evrakları şehrinizdeki trafik şubeye teslim ediyorsunuz. Sınava giriş belgelerinizi beklerken de teori sınavı için kursun size verdiği app üzerinden yaklaşık olarak 1000 adet soruya çalışıyorsunuz.

Şehrinizdeki trafik şubenin yoğunluğuna göre evraklarınız 1,5 ayda yada daha geç gelebilir. (Benim A sınıfı ehliyet için evraklarım bir buçuk ayda geldi. Eşimin B sınıf ehliyet için evrakları 3 ayı geçti ancak daha gelmedi.)

Sonrasında teori sınavında 10 adet genel 10 adet motosiklet ile alakalı soru çözmeniz gerekmekte. (B sınıfı ehliyetim olduğu için soru sayısı bu şekilde. Sizin B sınıfı ehliyetiniz yoksa soru sayısı farklılık gösterebilir.)Teori sınavını başarı ile tamamlarsanız sonrasında zorunlu 12 yada 14 adet sürüş dersi alacaksınız. Bu sürüşler kapalı alan şehiriçi, şehir dışı, otoban ve gece sürüşü içermekte. Sürüş durumunuza göre alacağınız derslerin sayısı artabilir. Sonrasında yaklaşık bir saat süren sürüş sınavı mevcut.

Bu süreç minimum 6 ay sürmekte. Şehrinize göre artıp kısalabilir. Sadece 1 yıl için gelecek olsaydım ehliyetimi Türkiye'den alır ve Almanya'da motosikletimi 6 ay kullanırdım. Sonrasında ise satardım. Ehliyet zahmetine ve masrafına girmezdim. Ehliyet için harcayacağım para ile ekipmanlarımı tamamlardım.

Motosiklet konusunda sizi ne mutlu edecekse onu almanızı öneririm. Alırken bir de mümkünse yetkili satıcıdan alırsanız 6 ay yada 1 sene boyunca sıkıntısız binebilirsiniz.
    espresso bunu beğendi.

Alıntı KYorulmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar,
    Türkiye'de ikamet ederken hem B sınıfı hem de A sınıfı ehliyetim vardi. Almanya'ya taşındıktan 6 ay sonra ehliyetimi güncellemek için ilgili makamlara başvurdum. O dönemde sadece B sınıfı ehliyetimi çevirmiştim. Ancak yıllar geçti ve tekrar iki teker üzerine çıkma sevdası başladı

Ancak ehliyetimi çevirirken sadece B sınıfını çevirdiğim için bu sefer motosiklet ehliyetini sıfırdan yapmam gerekti. Eğer ehliyeti Almanya'da alayım dersen süreç şu şekilde işliyor.

İlk olarak bir sürücü kursu bulmanız gerekmekte. Bu kurs ile zorunlu 14 adet teori dersi alıyorsunuz. Teori derslerini alırken aynı anda 6 - 8 saat sürecek ilk yardım ve göz testini tamamlanız gerekiyor. Teori derslerini ve bunları tamamladıktan sonra evrakları şehrinizdeki trafik şubeye teslim ediyorsunuz. Sınava giriş belgelerinizi beklerken de teori sınavı için kursun size verdiği app üzerinden yaklaşık olarak 1000 adet soruya çalışıyorsunuz.

Şehrinizdeki trafik şubenin yoğunluğuna göre evraklarınız 1,5 ayda yada daha geç gelebilir. (Benim A sınıfı ehliyet için evraklarım bir buçuk ayda geldi. Eşimin B sınıf ehliyet için evrakları 3 ayı geçti ancak daha gelmedi.)

Sonrasında teori sınavında 10 adet genel 10 adet motosiklet ile alakalı soru çözmeniz gerekmekte. (B sınıfı ehliyetim olduğu için soru sayısı bu şekilde. Sizin B sınıfı ehliyetiniz yoksa soru sayısı farklılık gösterebilir.)Teori sınavını başarı ile tamamlarsanız sonrasında zorunlu 12 yada 14 adet sürüş dersi alacaksınız. Bu sürüşler kapalı alan şehiriçi, şehir dışı, otoban ve gece sürüşü içermekte. Sürüş durumunuza göre alacağınız derslerin sayısı artabilir. Sonrasında yaklaşık bir saat süren sürüş sınavı mevcut.

Bu süreç minimum 6 ay sürmekte. Şehrinize göre artıp kısalabilir. Sadece 1 yıl için gelecek olsaydım ehliyetimi Türkiye'den alır ve Almanya'da motosikletimi 6 ay kullanırdım. Sonrasında ise satardım. Ehliyet zahmetine ve masrafına girmezdim. Ehliyet için harcayacağım para ile ekipmanlarımı tamamlardım.

Motosiklet konusunda sizi ne mutlu edecekse onu almanızı öneririm. Alırken bir de mümkünse yetkili satıcıdan alırsanız 6 ay yada 1 sene boyunca sıkıntısız binebilirsiniz.
    hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için benim durumum şöyle 1 sene orada okuyacağım türkiyeye dönüp 2 yıl daha okuyup üniversite için almanyaya tekrar gideceğim bu 3 sene içinde a1 ehliyet ile geçirip üniversite için gittiğimde b sınıfı ehliyeti almak istiyorum sizce mantıklı mı 6 ay gerçekten uzun bir süreymiş kısalma imkanı yok mu tüm testleri perfekt geçersem yanıtınızı bekliyorum teşekkürler türkiyede alacağım motor+ehliyet almanya ile aynı fiyata geliyor😁 ve türkiyede alma şansım olmadığı için almanyada alayım dedim 26 ağustosta gitmem gerekiyor ve yetişmiyor o süreye

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)