Bulgaristan ve Romanya'da Sınır Kapılarını Sorunsuz Geçmek?
Reklamlar
-
14 Haziran 2024, 15:09
Bergson adlı üyeden alıntı
İsmet abi benim kastım Romanya schengen e dahil olduktan sonraki sınır geçişi yoksa o videoları çoktan izledim.
Madem konu burdan devam ediyor şunu sorayım bu bölgelerdeki otoban ücretlerini ödeyebileceğimiz, haritadan bakabileceğimiz, bilet alabileceğimiz gişe memurları ile muhatap olmadan devam edebileceğimiz online bir telefon uygulaması var mı?Romanyaya ya kadar hatta belki daha sonrası için yol tavsiyeleri neler olur?
Bulgaristan ve Romanyada motorsikletler için yol ücreti yok, araba ve diğerleri için ödeme internetten yapabilirsiniz. Yunanistan zaten gişede kredi kartı ile ödeme var.
Bulgaristan: https://www.bgtoll.bg
Romanya: https://www.roviniete.ro
Ama ben yinede otomattan ödeme yapıp kağıt çıktısı almaya özen gösteriyorum, soran olursa evrak olarak göstermek daha kolayıma geliyor. Sınır geçişlerinde otomatlar oluyor, sorarsanız gösterirler.
Reklamlar
-
21 Haziran 2024, 12:40
Nordkapp tarzı geziler için Schengen bölgesinde telefon internet olayı en pratik ve ucuz nasıl çözülür. Kendi hattımızı yurdışına açıp öyle mi devam etmeli, yoksa bu bölgenin operatörlerinden birinin hattını mı alıp kullanmalı
Normal seyahatlerimde hep hattımı açtırıp öyle gidiyorum ama bu kez motosikletle farklı ülkelerde uzun süreli olacağım için hangisi daha uygun olur bilemedim.
-
21 Haziran 2024, 14:39
Nordkapp tarzı geziler için Schengen bölgesinde telefon internet olayı en pratik ve ucuz nasıl çözülür. Kendi hattımızı yurdışına açıp öyle mi devam etmeli, yoksa bu bölgenin operatörlerinden birinin hattını mı alıp kullanmalı
Normal seyahatlerimde hep hattımı açtırıp öyle gidiyorum ama bu kez motosikletle farklı ülkelerde uzun süreli olacağım için hangisi daha uygun olur bilemedim.
Kendi hattınızı yurtdışında kullanırsanız pahalıya gelir (Turkcell günlük 200 tl normal paketinizi kulandırtıyor). Ön ödemeli bir simkart alıp EU roaming paketi yapabilirsiniz. Bulgaristan/Yunanistan farketmez, ilk giriş yaptığınız ülkeden bir tane temin edip tüm seyahatte kullanabilirsiniz.
Bulgaristanda Vivacom, A1 ve Yettel var, internet sitelerinde paketleri var. Ben Vivacom kullanıyorum. Yunanistanda'da benzer paketler vardır muhtemelen.
Birde eSim satan web siteler var sanırım ama hiç tecrübe etmedim.
-
21 Haziran 2024, 20:07
voodevil adlı üyeden alıntı
Anladım, bir süre covid sebebiyle böyle bir imtiyaz tanımışlardı ama geçici bir durumdu, umarım şimdi de sorun yaşamazsınız. Normal şartlarda pasavan almanız gerekiyor vize dediğiniz odur belki.
Dediğiniz gibi pasavan almak zorundaymışım. Kimlik ve pasaport fotokopisi ile randevusuz gidiyorsun. 2.000 tl ( 56 euro ) aldılar.
Bir hafta sonra gel al diyorlar.
Not: Pasavan için boş forum internet te bulunmuyor biz çok zor bulduk.
Not: Sınır da Türk polisi salmıyor. Pasaportunuzu veya kimliğinizi okuttuğunda direk kırmızı ışık yanıyor. Ben Bulgar vatandaşıyım, tarihi geçmiş olsa da Bulgar pasaportum, Bulgar kimliğim var demeniz işe yaramıyor.
-
21 Haziran 2024, 20:28
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Dediğiniz gibi pasavan almak zorundaymışım. Kimlik ve pasaport fotokopisi ile randevusuz gidiyorsun. 2.000 tl ( 56 euro ) aldılar.
Bir hafta sonra gel al diyorlar.
Not: Pasavan için boş forum internet te bulunmuyor biz çok zor bulduk.
Not: Sınır da Türk polisi salmıyor. Pasaportunuzu veya kimliğinizi okuttuğunda direk kırmızı ışık yanıyor. Ben Bulgar vatandaşıyım, tarihi geçmiş olsa da Bulgar pasaportum, Bulgar kimliğim var demeniz işe yaramıyor.
Evet sayın abim, Türk tarafından geçseniz bile Bulgaristan tarafıda da sorun çıkartıcaktı, gerçi BG kısmını duygusal yöntemlerle geçenler var.
Pasavan normalde aynı gün çıkan bir şey, 1 hafta sonrasına gün verilen ilk defa duydum, sebebi bayram yoğunluğu veya tatili olabilir.
Bu formlar içinde bulgarca arama yaparsanız daha kolay ulaşırsınız, BG dışişleri internet sitesinde hepsi var. Yoksa çakal aracılar bi form çıktısı için 20eur para istiyorlar, bide kıvırıp veriyorlar sadece 2 satır yazı olduğu anlaşılmasın diye.
-
21 Haziran 2024, 21:27
voodevil adlı üyeden alıntı
Evet sayın abim, Türk tarafından geçseniz bile Bulgaristan tarafıda da sorun çıkartıcaktı, gerçi BG kısmını duygusal yöntemlerle geçenler var.
Pasavan normalde aynı gün çıkan bir şey, 1 hafta sonrasına gün verilen ilk defa duydum, sebebi bayram yoğunluğu veya tatili olabilir.
Bu formlar içinde bulgarca arama yaparsanız daha kolay ulaşırsınız, BG dışişleri internet sitesinde hepsi var. Yoksa çakal aracılar bi form çıktısı için 20eur para istiyorlar, bide kıvırıp veriyorlar sadece 2 satır yazı olduğu anlaşılmasın diye.
Umarım Bulgar gümrükçüler sorun çıkarmaz.
İçerde işlemleri yapan kadın memura ve konsolosluktan çıkarken bir kadın daha vardı muameleci mi yoksa çalışan mı anlamadım ona da sordum günlük olmuyor mu diye yok olmuyor haftalık çıkıyor artık dedi. Doğru mu değil mi bilmiyorum.
Ben ve kardeşlerim dahil tek kelime Bulgarca bilmiyoruz, harflerde değişik o yüzden bizim BG sitelerinden bir şey bulmamız mümkün değil.
Abim tesadüfen bulmuş bir daha aynı siteyi bulamadı.
Şans işte kardeşimde Bursa daydı watsapp tan attım orada bir bakkala doldurtmuş.
Dil bilmeyince bir de harfler de değişik bizim için en ufak bir şey çok zor oluyor.
-
22 Haziran 2024, 11:20
@voodevil'in söylediği gibi EU içinde bir simkart alırsan zaten EU içinde roaming kalmadığı için rahat edersin.
Eskiden bu Turkcell'in Vodafon'un yurtdışında kullandırma işi de yoktu, sık gittiğim her ülkeden sim kart alıyordum. Şimdi hatıra gibi çekmecede duruyor 10-12 tane sim kart var, evi polis bassa ne iş çeviriyorsun diye onlara el koyar :D
Artık eSim uygulamaları ile tık tık halledilebiliyor. Ben bu sne 2-3 defa airalo kullandım, bölgesel esim'ler de oluyor onlarda, misal tüm Avrupa 30 gün 10GB $37. İlk kez kurduğunda bir indirim de olabilir. Bunlarda sadece internet oluyor, telefonun da esim destekliyorsa app'i kurup esim'i indirip aktifleştiriyorsun bitiyor gidiyor. Ama sanırım ülkelerin ana operatörlerine gidip kendilerinden alırsan daha ucuza geliyor, ve Avrupa'da roaming işi olmadığı için de rahatça kullanıyorsun - lakin misal Norveç EU üyesi değil, o detaylara bakmak lazım.
İçlerinde dakika olmuyor, ben İtalya'da biraz zorlanmıştım bu yüzden, WiFi calling de yaptırmadı Vodafone ne olduysa.. esim olduğu halde bir akşam telefon kullanmam gerekti, o gün haşırt diye geçirdi Vodafon. Şu an 300TL gibi bir şey sanırım günlük.
-
22 Haziran 2024, 12:03
killingroad adlı üyeden alıntı
esim olduğu halde bir akşam telefon kullanmam gerekti, o gün haşırt diye geçirdi Vodafon. Şu an 300TL gibi bir şey sanırım günlük.
Resmen soygun fırsatçılık.
-
22 Haziran 2024, 12:44
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Resmen soygun fırsatçılık.
abi kızma ama dolardan hesaplayacağım, çünkü bu adamların kendi şirketleri ya da anlaştıkları o ülkedeki telekomünikasyon partnerine ödedikleri para da döviz.
2013-14 gibi sanırım "paketin yurtdışında da geçsin" diye başlamışlardı, o zaman da 13-14 TL ile başlamıştı, hep günlük $10 civarında oldu yani.
özetle çok sevdiğim bir kalıp olarak: "şikayetler beştepe'ye" :D
ha bak adice bir hareket olarak şunu söyleyebilirim.
ben dediğim gibi hep gittiğim ülkede sim kartı alırdım, zaten çoğu ülke birden çok gittiğim yerdi.
gidince oradaki sim kartımı takar, turkcell numaramı da o numaraya yönlendirirdim. arayan olursa bana arama başına 0,5tl yönlendirme ücreti keserdi, arayana hiç bir şey yok. ben de o ülkenin simiyle istediğim gibi internet dakika vs kullanırdım.
sonra bunu yasakladı turkcell. neymiş efendim dolandırıcılık mağduriyet falan.. ya dedim ne mağduriyeti, arayana bişey yok, aranan da kendi istemiş arama başına 0,5tl 1 tl yazıyorsunuz zaten. kim mağdur burada? cevap alamadım tabi =)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)