Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Arkadan vurdular

REKLAM ALANI

Arkadaşlar merhaba. Bugün yolda giderken motorların gittiği emniyet şeridi tarzı yerden motorlarla beraber giderken bi araç hafif motorların gittiği en sağ emniyet şeridi tarzı yere girdiği için sürtmemek adına fren yaptım durduktan sonra arkadaki motorlu pat diye bana çarptı olay sonrası 2 mizdede tutanak olmadığı için polis ekibi geldi alkol testi vs yapıp bişey imzalatıp gittiler. Kaza raporu e-devlette çıkacakmış. Şimdi kusurlu kim vs sözü hiç geçmedi fakat adamın bana arkadan vurduğunu belirttim kaza sonrası hasarı içeren video vs. Falanda mevcut. Bu durumda karşı taraf %100 kusurlu sayılacak mı? Sayılsa bile motorun topcase egzoz koruma egzoz çıkış ucu koruma demiri vs hep çizik ve aşınmış. Karşı sigorta bunları karşılar mı? Süreç için bu saatten sonra şahsımca ne yapıp neyi takip etmem gereklidir?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    f0cus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 700CL-X SPORT
    Öncelikle geçmiş olsun

E-devleti takip edin tutanak orada göründükten sonra servise gidiyor ve hasarlı parça tespiti yaptırıyorsunuz. Topcase ruhsata işliyse değerini alırsınız işli değilse muadil fiyat çıkartırlar. Topcasenin faturası, egsoz korumanın faturasını yanınızda bulundurun ve servise teslim edin. Dosya açılınca mümkünatı varsa bilirkişi oraya gittiğinde orada bulunup bu aksesuarların güncel değerini yada aynı ürün ile değiştirilmesini talep ettiğinizi yenileyin.

Kusur konusu polise dayalı olur yüksek ihtimalle arkadan çarpan kusurlu çıkar ama emniyet şeridinde ne tür bir şeyle karşılaşırsınız meçhul. Tutanak çıktığında buraya yazabilirseniz bizde bilgi edinmiş oluruz

Kırık ve çok deforme parçalar tamamda çok ufak tefek şeyleri dert etme bence. Parçalar şuan ateş pahası. İlla sıfır gibi olsun dersen hasar kaydı çok çıkar. Motoru satarken zorlanma. Ya da iyice detaylı fotoları bulundur elinde ağır bi kaza değilse çok dert etmez alan ama bugünü değil ileriyi de düşünerek hareket etmek lazım şahsi fikrim

Hocam topcase hondanın pcx i alırken takılı olarak sattıkları için full aksesuar olarak almak zorunda kaldım ruhsata işletmemiş honda :/

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:00 ----------

Hocam benim kusurum yok ki adam geldi arkadan pat diye girdi bana daha sıfır aldım motoru cıncık gibi çizik yoktu motorda heryeri çizildi motorun koruma demiri egzoz koruma orijinal hondanın satarken taktığı ruhsata işli olmayan çantası vs.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    ruhsata işli veya değil, kazada zarar gören her şey tazmin edilir yeter ki sigortanın eksperi zarar görmüş olduğuna ikna olsun. ayakkabın zarar gördüyse onu da karşılamak zorundalar.

misal benim ayakkabı zarar gördü; ama yazmak aklıma gelmedi. kaskı yazdırmıştım onu karşılıyorlar.

Hocam arkadan vuran suçludur değil mi ben araba yolu geçemeyecek kadar kapattığını düşündüğüm için sürtmemek ve adamın aynasına vurmamak için durdum durduğum an arkadan adam pat diye geçirdi adam yançizmesin hani önümdeki araba suçlu vs o karşılasın gibisinden :/

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    kazada herkesin bir kusur payı olabilir; arkadan vurdu diye her zaman arkadaki suçlu olmaz.

sen ne kadar nizami hareket ediyordun? ani bir duruş mu yaptın? bunlara pay biçebilirler. ama şu da var şimdi: kaza yeri emniyet şeridi demişsin. sanki alkol almış gibi bir muamele gösterir mi sigorta şirketi? alkol aldın anlamında değil de çok bariz bir kuralsızlık sergiledin diye bir karşılığı oluyor mu emin değilim.

Alkol promil testi yapıldı alkolsüz olduğumuz kanıtlı onun harici bi tık ani fren yaptım çünkü önümdeki araba şeridin içine gitmişti geçme payı çok düşük olduğu için sürtmemek adına durdum durduktan 2 sn sonra arkadan vurdu şahıs.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Öndeki aracın panik fren yapması çarpmayı haklı veya suçsuz göstermez. Senlik bir konu yok ortada.
    Takip mesafesi bunun için var, acil fren yapıldığında reaksiyon gösterip aynı freni yapabilmek için. Vuruyorsan

a. Frenlerin yetersiz durumda. Kabahat
    b. Fren yapmayı bilmiyorsun / dikkatin dağınıktı yapamadın. Kabahat
    c. Fren yaptın ama takip mesafen yetersizdi vurdun. Kabahat.

Geçmiş olsun.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    23" Triumph Trident 660
    Geçmiş olsun.

Yazılanların hepsini geçtim emniyet şeridindesiniz. Buralar motorların zaruri kullanması gereken yol değil. İnsiyatif dahilinde kullanılmasına izin veriliyor. Bundan dolayı 2 tarafın da kaskosu bi ihtimal karşılamayabilir

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Arkadan gelip vuran asli kusurludur..

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Kaskoluk bir durum olmadığı gibi, kazanın emniyet şeridinde olmasının da bir önemi yok.
    Ehliyetsiz birine gidipben vurursam kazanın kusurlusunun ben olması gibi. Emniyet şeridi ihlali başka bir şey ve burada kazanın sebebiyle ilgisi yok.

Biri gelip arkadan vurduysa, bunun üç sebebi vardır, üstte yazdıklarım. O yüzden de arkadan vuran kusurludur.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bana durum karışık geldi sonucunu merak ettim.

Öncelikle "motorların gittiği emniyet şeridi gibi bir yer" de birkaç motoru gitmesi olayı normalleştirmez. hatalı yerdesiniz.

olmamanız gereken yerde size arkadan vurdular diye kim kusurlu olur cidden merak ettim.

Motosikleti
    MSX-125 & X-Pulse 200 & 790 Adv
    Bu arada bilginiz olsun, kağıt tutanağınız yoksa telefondan tutanak tutabilirsiniz. Eskiden "mobil kaza tutanağı" idi uygulama. Şimdi Sigortam360 diye yeni bir uygulamaya geçirmişler.

https://www.sbm.org.tr/tr/mobil-kaza-tutanagi-mkt

Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı KırmızıGrom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada bilginiz olsun, kağıt tutanağınız yoksa telefondan tutanak tutabilirsiniz. Eskiden "mobil kaza tutanağı" idi uygulama. Şimdi Sigortam360 diye yeni bir uygulamaya geçirmişler.

https://www.sbm.org.tr/tr/mobil-kaza-tutanagi-mkt
    Giriş yapabilirseniz ne ala
    Her ihtimale karşı yanınızda kağıt tutanak bulundurun.
    espresso bunu beğendi.

Alman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 650
    Olay emniyet şeridinde olduysa %50 %50 kusur yazılır her iki tarafa da. Sigortadan da yarı parayı alırsın. Bana da 18 yaşında zengin zibidisi çarptı düşürdü hatta yere sonuç dediğim gibi oldu.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Emniyet şeridinde olduğunuz için ikinize de 46/2 - f den 6.439 lira ceza yazarlar.

Eğer sen şerit değiştiriyorken kaza olduysa yüzde yüz kusurlu çıkarsın. Önüme kırdı vurdum der mesela.

Yok sen şeridinde ( bura da emniyet şeridi olması fark etmez ) giderken fren yaptın veya yapmadın önemli değil o gelip sana arkadan çarptıysa yüzde yüz kusurlu çıkar.

Hocam şahsi fikrim emniyet şeridini gözetmeksizin hasarı tanzim edecekler çünkü misal emniyet şeridinde durduğumu varsayalım arkadan adam gene gelip bana vursa ne olacak? Bir diğer konu trafik polisleri olay yerinde niye buradasınız gibisinden bi muhabbet yapmadı.

Alman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 650
    Alıntı destinyrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam şahsi fikrim emniyet şeridini gözetmeksizin hasarı tanzim edecekler çünkü misal emniyet şeridinde durduğumu varsayalım arkadan adam gene gelip bana vursa ne olacak? Bir diğer konu trafik polisleri olay yerinde niye buradasınız gibisinden bi muhabbet yapmadı.
    Bizde de polis gelmedi çocukla anlaştık aynı ilçede oturuyorduk. Muhasebecisi ile iletişime geldim. Çocuk beykoz konaklarında oturuyordu. Fiyat az tutacak sandı fiyatı duyunca tutanak tutalım dedi tuttuk gönderdik bilir kişiye %50 kusur yazdı ikimizede. Çarpan o olan bana oldu. Karşı taraf karlı çıktı.

Anladım. Polis gelseydi peki durum farklı olurmuydu sizce karşısı %100 kusurlu sayılır mıydı %50 %50 demişsiniz haklı olmanıza rağmen.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)