Çağırsaydık emniyet şeridini ihlalden ceza yazılırdı deniyordu. Polislerin insiyatifine bağlı iş çıkışı yazardı sanırım. Çağırmadık.
Çağırsaydık emniyet şeridini ihlalden ceza yazılırdı deniyordu. Polislerin insiyatifine bağlı iş çıkışı yazardı sanırım. Çağırmadık.
oranın adı motorların gittiği emniyet şeridi gibi olan bir yer değil direkt "Emniyet şeridi" dir ve motosikletlerin oradan seyir etmeleri kanunen yasaktır.
sigorta şirketleri de ister istemez kılı kırk yarıyorlar,
karşı taraf %100 kusurlu bulunursa karşı tarafın sigorta şirketi muhakkak emniyet şeridinde seyir halinde olduğunuz için itiraz eder ve büyük ihtimal kusuru %50 %0 bölüştürebilirler.
Yahu kanunen orada gitmem yasak diye neden kaza kusuruna etki ediyor bu? Çok saçma değil mi?
Kanunen ehliyetsiz araç kullanmak da yasak ama ehliyetsiz bir kaza olduğunda bu ayrıca bir ceza olarak yazılıyor, kazanın kusur tasnifine etkisi yok.
Ben aracımda arıza olduğu için emniyete çekmiştim 5 saniye önce ve durmak üzere yavaşlıyordum. O zaman ne olacak yani, yasak olan yerde neden durduğumun kaza kusuru ile bir alakası yok ki?
Araba sığmayacak kadar dar, yarım araba alacak kadar bi şerit öyle emniyet şeridi mi olurmuş?
Hocam emniyet şeridinde gidiyorsam yazsaydı cezamı madem gelen polis ne alakası var emniyet şeridende olan kazanın kusur oranının bölüştürülmesinde? Sanki ben çarptım
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:43 ----------
Haklısınız hocam bende öyle düşünüyorum.
Motosikletle ve elinizdeki raporla servise gidin, orada dosya açacaklar. Dosya içine kazada hasar almış parçaları yazacaklar ve fiyat eklemesi yapılacak. Sonrasında dosyanıza bir exper atanacak. Exper bazen gelip bazen de gelmeden dosyaya onay verecek(gelirse yüksek ihtimalle bazı şeylerin fiyatını kırar yada bunu tamir ettirelim şeklinde ilerlemek ister). Exper ile mutabık olduktan sonra dosya exper tarafından onaylanacak ve sigorta firması size ödeme yapacak, sizde servise ödeme yapacaksınız.
Exper ile mütabık olma kısmının bir çoğunu servis yönetiyor, sizin dahil olacağınız durum çanta ve egzoz koruması gibi parçaların tam fiyatı ile değiştirilmesi olacaktır. Motosiklete sonradan eklenmiş ve kazada hasar almış parçaların faturalarının bir kopyasını çıkartıp servise verin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)