Ufak aletten pcx e geçtiysen ki pcx te ufak bir motosiklet alışman lazım. Ha 1/2 hafta sür yne vuruyorsan ciddi bir kordinasyon bozukluğun vardır..
Ufak aletten pcx e geçtiysen ki pcx te ufak bir motosiklet alışman lazım. Ha 1/2 hafta sür yne vuruyorsan ciddi bir kordinasyon bozukluğun vardır..
Hocam sadece duran trafikte aralardan giderken oluyor motorun kendisini hiç vurmadım sadece ayna payını hesaplamakta zorluk çekiyorum bi tık normaldede zaten çoğu racing naked kullanan kişiler ayna kapatır aralara girerken haksız mıyım? Şayet bunda kapanmıyor.
Aralarından gectiginiz arabaların aynalarını elinizle kapatabilirsiniz.
tam anlatabilecek miyim emin değilim ama iki araba arasından geçerken gidonu sağa kırıp sol ayna için yer açıp sonra aynı şeyi tersine yapıp araba aynalarına denk getirmeden geçebilirsin belki
Aynalarin vuracagini hesap edemiyorsan o topa girmeyeceksin.
lane spilitting nedir ? Turkcesi yok mu bu terimin ?
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
büyük ihtimalle şerit çizgisinden gitmenin ecnebicesi gibi. Buradan konusu açılmışken trafik sıkışıkken aradan giderken yol veren araç sürücülerine buradan teşekkürlerimi iletiyorum.
O hesaplama motorunuza alıştığınızda kafanızda otomatik olarak yapılacak. Şu anki bence durumunuzun özeti motorunuza tam anlamıyla alışmamış olmanız.
benim bildiğim pcx'le lane splitting yapılmaz aralardan geçilir. triumph, aprilia, bmw, mv agusta vs lazım lane splitting için.
Benim çevremde en azından öyle :D
kontra dan nerelere geldik! Uyuşturucu ismi gibi terimler...
Vay vay vay motosiklet değil helikopter kullanıyorlar...
Valla ben hep arabaların arkasında bekleyen bir vatandaştım. Bir iki kere araçlar taciz ettiği için kırmızı ışıktayken iki ayağım açık emekleye emekleye iki motorluk koca alandan geçiyorum. Işık yeşile döndüğünde kendimi atacak şerit arıyorum. Sağ olsun genellikle platin sarısı mercedes şoförü ablalar şeride girmeme izin vermeyip kasıtlı olarak üstüme kırdı, o korku ve tecrübe bana yetti. Millet hareket halinde iki aracın arasından geçiyor. Allah akıl fikir versin, insanların kusursuz şoför olduğunu ve seni görüp bilinçli hareket edeceklerini düşünmenin sonu hastanede bitiyor arkadaşlar. Ben gibi senin de zamana ihtiyacın var dostum aralarda derelerde tecrübe kazanmaya çalışma derim.
Girmeyecek yere sokmaya çalışıyorsun.
Bir de aynalara bakmaman lazım, geçeceğin boşluğa bakarken göz ucuyla görmen lazım, Honda ileri sürüş eğitiminde böyle demişlerdi, ben faydasını gördüm.
Ben de normalde böyle sürerim ama geçtiğimiz hafta araç kullanırken bir ticari frene bile basmadan arkadan çarptı. Daha arabadan inmeden motorun üstünde olduğumu hayal ettim. O günden beri iki araç arasında pek durmuyorum. Özellikle kırmızı ışıklarda ya da duran trafikte. Emniyet şeridi varsa direkt oraya geçiyorum.
4 Senedir kullanmakta olduğum motorun boyutlarına öyle alıştım ki hiç kimsenin malına, canına zarar vermeden milimetrik yerlerden rahatlıkla çarpmadan geçebiliyorum. Lakin geçen sene farklı bir kazada aynamı kırdığımda geçici süre Aliexpress'ten aldığım hafif daha uzun ve kenarları sivri ayna takımını takmıştım. O aynalarla motosikletin sanki eni bir değişmişti, hiç vurmadığım kadar araba aynasına vurup sürekli adamlardan özür dilemiştim, kabus gibi bir haftaydı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)