Lane splitting yaparken aynalara vuruyorum.
Reklamlar
-
04 Haziran 2024, 08:20
Günaydın motorcu dostlar. 700km de PCX 125 aldım durmuş trafikte 2 araba arasında giderken veyahut lane splitting yaparken dar yerlerde aynam arabaların aynasına vuruyor. Motosikletin geçiş payını ayarlayabiliyorum fakat bi türlü ayna geçiş mesafemi ayarlayamıyorum. 0 motorda aynamın heryeri çizik ve aşınma doldu. Bunun önüne nasıl geçebilirim bildiğiniz bi eğitim vs gibi bişey var mı? Bildiğim kadarı ile PCX in aynaları kapanmıyor yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Reklamlar
-
04 Haziran 2024, 09:08
sürekli vuruyorsan aynaları demekki yeterli alan yokken girmeye çalışıyorsun.
ya yeterli yer yoksa aralara hiç girmeyeceksin yada aynaları komple sökeceksin.
-
04 Haziran 2024, 09:38
Çizdiğiniz araçlar ne diyor bu işe? Hani siz şikayetçisiniz ya aynalarınızın çizildiğinden...
-
04 Haziran 2024, 09:43
Aynalara uzatma yükseltme vb yapıldıysa bu olabilir.
Eğer orijinal aynayla bu oluyorsa sizin becerinizle alakalı
-
04 Haziran 2024, 10:03
Bence ortada ayna çizilmesinden daha büyük bir sorun var. Acilen eğitim alın ve trafiğe öyle çıkın.
-
04 Haziran 2024, 10:18
neden olmayacak yerden zorluyorsun aşko
-
04 Haziran 2024, 10:24
Çokça tekrar edileni ben de tekrar edeyim, gereksiz zorluyorsun demek ki. Tuareg'i ilk aldığım dönem ben de 2-3 defa aynayı çarptım araçlara, eşşek kadar motor kestirebilmek biraz zaman aldı. PCX el kadar alet, habire vurup duruyorsan demek ki motorun geçemeyeceği yerlere girmeye çalışıyorsun sürekli. Bunun çözümü motorla ilgili bir eğitim değildir - eğer misal sol aynayı çaprtığında sağda 40cm mesafe yoksa.
-
04 Haziran 2024, 10:40
hatta şöylede yardımcı bir video bırakayım.
https://youtu.be/ZcwwQ3-4Hvw?t=269
-
04 Haziran 2024, 10:45
Vurduğum kişiye bişey varsa karşılayayım diyorum devam et diyip geçiyor hepsi öyle vurup kırmıyorum yanlış anlaşılmasın :D aynanın ucu değiyor genelde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:42 ----------
Hocam sağ tarafımda full dolu el kadar motor demişsiniz ama bence cüsseli bi tık geniş geldi bana benim vurarak geçtiğim yeri activa dio vs iğne gibi geçiyor ama
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:44 ----------
Yorumunuza saygı duyaraktan neden böyle düşündüğünüzü de belirtebilir misiniz hocam? Dar alanda ayna vurmak beceriksizlik veya sürememek gibi mi şekilleniyor düşününce? Haklıda olabilirsiniz sadece düşüncenizi merak ettim.
-
04 Haziran 2024, 10:47
lane spilitting dediğiniz şey nedir?
apaçi veya kaskı kafasının yarısına takmış kurye gibi arabaların arasına dalıyorum demenin ingilazcası mı?
-
04 Haziran 2024, 10:49
destinyrider adlı üyeden alıntı
Vurduğum kişiye bişey varsa karşılayayım diyorum devam et diyip geçiyor hepsi öyle vurup kırmıyorum yanlış anlaşılmasın :D aynanın ucu değiyor genelde.
Sen yine de zorlama arkadaşım. Senin motordan pahalı aynalar var Bir gün biri "hadi öder" der, motoru bırakır dolmuşa binersin Benden sana abi tavsiyesi...
-
04 Haziran 2024, 10:49
Ya tamam kırıp dökmüyorsundur da..
Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama bak ben İstanbul'da sahilde, minibüs yolunda, bağdat caddesinde kilit trafiklere giriyorum ve Tuareg'i 2-3 kere vurdum ve sonra öğrendim diyorum.
Şimdi sen PCX cüsseli geliyor diyorsun, buna verebileceğim 10 cevaptan 8'i ayıp olacak şeyler abi =) Kıyas olacaksa 1,5 sene Primavera kullandım hiçbir yere değmedi çünkü o da PCX gibi el kadar. E sağ tarafın da full doluysa demek ki o motor oradan geçmez? =)
Yani kızma kimseye ama bu anlattığın sorunun tek bir sebebi var.
Girilmeyecek yere girmeye çalışıyorsun.
-
04 Haziran 2024, 10:50
Önerinizi dikkate alaraktan teşekkür ediyorum durmuş trafikte zorlamamak lazım ozaman
-
04 Haziran 2024, 10:51
Herkes demiş bir de diyeyim. Demekki motor geçecek kadar boş alan yok. Niye zorluyorsunki? Geçme...
Çarpan sen olduğun halde bu durumdan rahatsızsan diğer araç sürücülerinin duygularını bir düşün
-
04 Haziran 2024, 10:52
izzmarit adlı üyeden alıntı
lane spilitting dediğiniz şey nedir?
apaçi veya kaskı kafasının yarısına takmış kurye gibi arabaların arasına dalıyorum demenin ingilazcası mı?
Hep abilerinden görüp özeniyorlar abisi...forumun İngilizce düzeyi min B1-B2
-
04 Haziran 2024, 10:54
Yok hocam kızacak bi durum yok düşüncenizi istediğiniz gibi belirtebilirsiniz. Haklısınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:52 ----------
Hocam karşı taraftan helallik alıyorum çarpıp kaçmıyorum ki toplasan 3-4 kere çarptım her girdiğim araya aynaları tıklatıp çıkmıyorum
-
04 Haziran 2024, 10:58
demek ki düşündüğün gibi lane split aslında yapamıyorsun.
-
04 Haziran 2024, 11:21
Galiba.. Motoru hizalayıp geçirirken aynayı vurunca bi sorayım dedim
-
04 Haziran 2024, 12:19
Bu durum üç şey gösterir.
1 - Sizin yeterli tecrübeye sahip olmadığınızı
2 - heyecanlı bir tip olduğunuzu
veya
3 - hem yeterli tecrübeye sahip değilsiniz, hem de heyecanlı bir tip olduğunuzu.
-
04 Haziran 2024, 13:12
1. Maddede haklılık payınız olabilir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler