Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Lane splitting yaparken aynalara vuruyorum.

REKLAM ALANI

Günaydın motorcu dostlar. 700km de PCX 125 aldım durmuş trafikte 2 araba arasında giderken veyahut lane splitting yaparken dar yerlerde aynam arabaların aynasına vuruyor. Motosikletin geçiş payını ayarlayabiliyorum fakat bi türlü ayna geçiş mesafemi ayarlayamıyorum. 0 motorda aynamın heryeri çizik ve aşınma doldu. Bunun önüne nasıl geçebilirim bildiğiniz bi eğitim vs gibi bişey var mı? Bildiğim kadarı ile PCX in aynaları kapanmıyor yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    sürekli vuruyorsan aynaları demekki yeterli alan yokken girmeye çalışıyorsun.
    ya yeterli yer yoksa aralara hiç girmeyeceksin yada aynaları komple sökeceksin.
    espresso, zihnigonen ve killingroad bunu beğendiler.

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Çizdiğiniz araçlar ne diyor bu işe? Hani siz şikayetçisiniz ya aynalarınızın çizildiğinden...
    espresso, pea, zihnigonen ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

f0cus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 700CL-X SPORT
    Aynalara uzatma yükseltme vb yapıldıysa bu olabilir.
    Eğer orijinal aynayla bu oluyorsa sizin becerinizle alakalı

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Bence ortada ayna çizilmesinden daha büyük bir sorun var. Acilen eğitim alın ve trafiğe öyle çıkın.

Yobaaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRK 502X
    neden olmayacak yerden zorluyorsun aşko
    yarım akıllı ve Osm@n bunu beğendiler.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Çokça tekrar edileni ben de tekrar edeyim, gereksiz zorluyorsun demek ki. Tuareg'i ilk aldığım dönem ben de 2-3 defa aynayı çarptım araçlara, eşşek kadar motor kestirebilmek biraz zaman aldı. PCX el kadar alet, habire vurup duruyorsan demek ki motorun geçemeyeceği yerlere girmeye çalışıyorsun sürekli. Bunun çözümü motorla ilgili bir eğitim değildir - eğer misal sol aynayı çaprtığında sağda 40cm mesafe yoksa.
    zihnigonen bunu beğendi.

maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    hatta şöylede yardımcı bir video bırakayım.

https://youtu.be/ZcwwQ3-4Hvw?t=269
    killingroad bunu beğendi.

Vurduğum kişiye bişey varsa karşılayayım diyorum devam et diyip geçiyor hepsi öyle vurup kırmıyorum yanlış anlaşılmasın :D aynanın ucu değiyor genelde.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:42 ----------

Hocam sağ tarafımda full dolu el kadar motor demişsiniz ama bence cüsseli bi tık geniş geldi bana benim vurarak geçtiğim yeri activa dio vs iğne gibi geçiyor ama

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:44 ----------

Yorumunuza saygı duyaraktan neden böyle düşündüğünüzü de belirtebilir misiniz hocam? Dar alanda ayna vurmak beceriksizlik veya sürememek gibi mi şekilleniyor düşününce? Haklıda olabilirsiniz sadece düşüncenizi merak ettim.

izzmarit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    lane spilitting dediğiniz şey nedir?

apaçi veya kaskı kafasının yarısına takmış kurye gibi arabaların arasına dalıyorum demenin ingilazcası mı?
    khaledome ve Osm@n bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı destinyrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vurduğum kişiye bişey varsa karşılayayım diyorum devam et diyip geçiyor hepsi öyle vurup kırmıyorum yanlış anlaşılmasın :D aynanın ucu değiyor genelde.
    Sen yine de zorlama arkadaşım. Senin motordan pahalı aynalar var Bir gün biri "hadi öder" der, motoru bırakır dolmuşa binersin Benden sana abi tavsiyesi...
    espresso, Mr.wind ve Osm@n bunu beğendiler.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Ya tamam kırıp dökmüyorsundur da..
    Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama bak ben İstanbul'da sahilde, minibüs yolunda, bağdat caddesinde kilit trafiklere giriyorum ve Tuareg'i 2-3 kere vurdum ve sonra öğrendim diyorum.
    Şimdi sen PCX cüsseli geliyor diyorsun, buna verebileceğim 10 cevaptan 8'i ayıp olacak şeyler abi =) Kıyas olacaksa 1,5 sene Primavera kullandım hiçbir yere değmedi çünkü o da PCX gibi el kadar. E sağ tarafın da full doluysa demek ki o motor oradan geçmez? =)

Yani kızma kimseye ama bu anlattığın sorunun tek bir sebebi var.
    Girilmeyecek yere girmeye çalışıyorsun.
    espresso bunu beğendi.

Önerinizi dikkate alaraktan teşekkür ediyorum durmuş trafikte zorlamamak lazım ozaman
    killingroad bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Süper Tenere XT1200ZE & SYM Joyride 300
    Herkes demiş bir de diyeyim. Demekki motor geçecek kadar boş alan yok. Niye zorluyorsunki? Geçme...
    Çarpan sen olduğun halde bu durumdan rahatsızsan diğer araç sürücülerinin duygularını bir düşün

Motosikleti
    Alıntı izzmarit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lane spilitting dediğiniz şey nedir?

apaçi veya kaskı kafasının yarısına takmış kurye gibi arabaların arasına dalıyorum demenin ingilazcası mı?
    Hep abilerinden görüp özeniyorlar abisi...forumun İngilizce düzeyi min B1-B2

Yok hocam kızacak bi durum yok düşüncenizi istediğiniz gibi belirtebilirsiniz. Haklısınız.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:52 ----------

Hocam karşı taraftan helallik alıyorum çarpıp kaçmıyorum ki toplasan 3-4 kere çarptım her girdiğim araya aynaları tıklatıp çıkmıyorum

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    demek ki düşündüğün gibi lane split aslında yapamıyorsun.

Galiba.. Motoru hizalayıp geçirirken aynayı vurunca bi sorayım dedim

Motosikleti
    falcon flash 100
    Bu durum üç şey gösterir.

1 - Sizin yeterli tecrübeye sahip olmadığınızı

2 - heyecanlı bir tip olduğunuzu

veya

3 - hem yeterli tecrübeye sahip değilsiniz, hem de heyecanlı bir tip olduğunuzu.

1. Maddede haklılık payınız olabilir

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler