sedattemiz adlı üyeden alıntı
Merhaba,
Fransadan almak isteyeceğin malzemenin birebir aynısını Türkiyede deneyebileceğin mağaza var ise denemen lazım. Ceket ve ayakkabı için standart ölçü kalıplarından beden ve ölçünü bulman zor değil.
Fakat kask ve eldiven için bu durum söz konusu değil. Eldivenimi bir mağazadan almıştım 9 farklı eldiven denedim hepsinin bedeni elim ölçüsüne uyumluydu ama sadece 1 tanesi gerçekten elime oldu. Kask konusunda ise ilk kaskım agv sv3'tü birebir ölçüsünde aldığım halde zamanla dar geldiğini anladım. Bir süredir shoei nxr kullanıyorum yine ölçüleri birebir aynı fakat bu kask kafama tam oluyor örneğin. Arada sırada AGV'yi taktığımda kafamın bazı yerleri ağrıyor.
Motosiklet konusunda ise grenajlı bir başlangıç motoru tavsiye etmem ben şahsen, çünkü sen düşürmesen yine bir şey olur düşer o motor. Yine ek olarak kesinlikle kesinlikle absli ve çift silindir bir motor almanı tavsiye ederim. Bu bağlamda ben yeni başlayan birisi olsam yine gider benelli tnt249-s alırım, bir acemi sürücünün tüm beklentilerini karşılıyor. Gaz açarak tekere gelecek kadar güçlü değil, kaçamayacak kadar güçsüz değil.
Uzun bir yazı oldu umarım sana faydası olmuştur. Bir de ek olarak her pazar günü Zafer Akçay youtube'da videolar paylaşıyor. Bu videoları dizi izler gibi değil, bir ders niteliğinde dinlersen trafikte başına gelebileceklere karşı algıların açılıyor, aksi halde başına geldikçe deneyimleyerek öğreniyorsun.