Türkiye'de vatandaşların %95'i diğerlerini sadece iki sınıflandırma kapsamında değerlendirir: (artık kendisini hangi grupta görüyorsa) bizler ve (kalan diğerleri) onlar. Yaşadıklarımız bu gerçekliğin tezahürü sadece. Sorunun ilacı kişjlerin (Jung'un psikolojik kavramıyla) bireyleşme (individuation) süreçlerinin başarıyla tamamlanabilmesi. Şu anki toplum ve aile yapısındaki bu denli iç içelik ile pek olacak bir şey gibi durmuyor.
Bakanlıktan 81 İl Valiliğine 17 Maddelik Genelge: Tasma ve Ağızlık Kullanılacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, son dönemde insan yaşamını tehdit eden sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanlarla ilgili önlemler kapsamında hazırladığı genelgeyi 81 il valiliklerine ve tüm belediyelere gönderdi. Genelgede, 17 önleme yer verildi.
Genelgede belediyelerce alınması istenen önlemler şöyle sıralandı:
1- 5199 sayılı Kanun uyarınca üretimi, sahiplenilmesi, sahiplendirilmesi, barındırılması, beslenmesi, takas edilmesi, sergilenmesi, hediye edilmesi ve ülkemize girişi, satışı ve reklamı yasak olan tehlike arz eden hayvanlar (Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully) ile ilgili belediyelerimizce denetimlerin 7/24 esasıyla yapılması; bu hayvanlardan sahiplenilmemiş olanlara ilgili birimler ve kolluk kuvvetleri ile iş birliği içinde el konulması ve belediyelerimizce hayvan bakımevine götürülerek rehabilite edilmesi ve bakımevlerinde tutulması,
2- Tehlike arz eden bu hayvanlardan 5199 sayılı Kanunda ve Tarım ve Orman Bakanlığının 7.12.2021 tarihli ve 2021/48 sayılı Genelgesinde gösterilen usulde sahiplenilmiş olanlar bakımından ise ağızlık ve tasma takma zorunluluğu ile halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere ve çocuk oyun alanları ve parklarına girme yasağına kati suretle uyulmasının sağlanması; bu yasağın ikinci defa ihlalinde ise bu hayvanlara ilgili birimler ve kolluk kuvvetleri ile iş birliği içinde el konulması ve bu hayvanların hayvan bakımevine götürülerek rehabilite edilmesi ve bu bakımevlerinde tutulması,
Burada ayıp, kusur, suç bakanlığı iplemeyen vali, belediye başkanları ve onlara beni niye iplemiyorsunuz diye hesap sormayan bakanlıkta.
Bu çocuk muhtemelen kuryedir.Kuryelerin hepsi değil ama çoğu psikiyatri hapı kullanıyor psikiyatriste gitmeden. Z kuşağı bağımlılıklar konusunda çok kötü durumda kuryelik yaptığım zamana kadar ayran , permatik ve şaşal suyu bir arada ne işe yaradığını hayatta bilemezdim.Çocukların çoğu uyuşturucu kullanıyorlar hepsi esasında iyi çocuklardı ama aileleri ya çok para vermiş ilgilenmemiş ya da hiç bakmamış kendi kendine büyümüş kendine faça atmış, hapse girmiş , uyuşturucuyla yakalanmış vs.
Kova yapmak için ayran ve peramtik ne alaka onu çözmedim. Devir değişmiş, neler neler çıkmış. Ortaokul önlerinde torbacılar dolaşır olmuş bunlara hiç bir şey de yapılmıyor ama 3-5 saldırgan köpek yüzünden bütün sokak köpekleri öldürülsün diye halk ayaklanıyor. Ne diyeyim bilemedim.
Benim lisede bir arkadaşımın balonlara karşı yoğun bir korkusu vardı. Hani, bildiğiniz balon görünce panik atak geçiriyordu "Her an patlayabilir" diye. Aklıma o geldi, onun yanında böyle bir şey olsa mahvolurdu.
Senelerce İstanbul da taksicilik yaptık bu tiplerden illalah geldi. Görmediğimiz kalmadı. Tipe bakıp ufak bir mevzu açmak yeterli. Çoğunlukla mevzu açmaya bile gerek olmuyor.
Kim olduğumuzu bildikleri için hiç kimse bizden çekinmiyor belki de için de sakladıklarını anlatıp rahatlamak için konuşuyorlardı.
Kısacası bir nevi günah çıkarıyorlar. Yanlış bir kelime konuşup bazılarını incittiysem peşinen özür dilerim.
hak veriyorum dediklerine ama abartilmasini anlayamiyorum
yol kenarinda bir araba bozulsa, verdigin oranlara baktigimizda, saniyesinde baska bir arabanin durup yardim etmesi gerekir
ama böyle olmuyor
motorcular ise sayica az olmasina ragmen, hemen birbirlerine yardim ederler, cabuk kaynasirlar, falan....
bunlar guzel seyler, ama olayi motorcu kardeslegi falan diyerek ileri noktaya tasimak?
belki yarin motor binmeyi birakacagim, kardeslige zeval mi geliyor ozaman.
millet olarak herseyi duygusallastirmayi, arabeske baglamayi cok seviyoruz nedense.
uzun lafin kisa, bana ne arkadas! sende-bende motora biniyoruz diye, seninle hicbir ortak payda da bulusmak zorunda degilim.
böyle olmasi yada olmamasi icinde fazladan caba sarfetmem.
alt tarafi hastasonuc gözleme yemeye gidecegiz, kacimiz dunyayi gezebildi ki
Honda CBF125, Yamaha XJ600S, Kawasaki ER6N
Aynı şeyi arabalar için de yapıyoruz ama arabalar söz konusu olunca iş biraz detaylanıyor. Mesela taksiciler, minibüsçüler, harfiyatçılar, jetçiler, doblcular, şahinciler. Ve bize bakılan göz: Motorcular.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)