Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

svartpilen 250

REKLAM ALANI

Motosikleti
    symphony200
    Arkadaslar selam.

3 Hafta oldu cb250rimi satali. Planlarima gore ekim-kasim gibi xsr700, z650, cb750 gibi seceneklerden uygun denk geleni almak vardi.

Lakin bir arkadasim svartpilen 250 sini satiyor, kanima girdi. Az biraz uygun da verecek. E motorsuzluk ta basima vurdu.

Alirsam bakima spormotoya gitmeyecegim tabiki de.Kendim yaparim bakimini. Simdi gelelim soruma:

Bu yakisiklinin filtreleri dominar ve/veya duke250 ile ayni mi?

Kullanan arkadas varsa tavsiye verebilecegi noktalar var mi?

Saygilar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    dominar değilde, %90 duke ile aynı. mekanik parçaların çoğunluğu zaten ortak platform ürünü.

Motosikleti
    symphony200
    Alıntı maximusti, adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dominar değilde, %90 duke ile aynı. mekanik parçaların çoğunluğu zaten ortak platform ürünü.
    Peki filtre tapa pul conta gibi bakim malzemelerini nasil temin ediyoruz?

Honda da istedigim servise ruhsatim ile gittigimde istedigim sarf malzemesini ve yedek parcayi parasini verip alabiliyordum. Fiyatlar da internette bulabildigim en ucuz fiyatlar ile ayni idi.

Husqvarna/Ktm de servisten parca alabiliyormuyuz? Alabiliyor isek fiyatlar intertte satilan urunlerle yakin mi?

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Filtre gibi sarf malzemeler piyasada bulunur , buji , fren balatası , zincir dişli vs internet sitelerinde de çok daha uygun fiyatlı , ben Hiflo marka hava ve yağ filtresi yıllardır tüm motorlarıma Hepsiburada , N11 gibi sitelerden alıyorum , Svartpilen 250 de var buyrun ;)

https://www.google.com/url?sa=t&sour...maN4x-o4SGS67U

bu arada Bajaj Dominar ve KTM Duke içinde Hiflo filtre kodu HF155 yani Svartpilen ile birebir aynı..

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    390 ve 401 serilerine kadar bütün filtreler birbirleri ile uyumludur, Bajaj'ın bir kaç modeli ile yağ filtresi o-ringi, yağ filtresi kapağı, yağ filtresi ve karter tapaları birbirleri ile uyumludur. Hatta Ns 200 ana bujisi Ktm bujisi ile aynısı olabilir. Yedek parça için Spormoto'nun kendi websitesine girip satın alabilirsiniz. Bayiiler arasında en ucuz fiyat Spormoto'da olacaktır.

Motosikleti
    symphony200
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Filtre gibi sarf malzemeler piyasada bulunur , buji , fren balatası , zincir dişli vs internet sitelerinde de çok daha uygun fiyatlı , ben Hiflo marka hava ve yağ filtresi yıllardır tüm motorlarıma Hepsiburada , N11 gibi sitelerden alıyorum , Svartpilen 250 de var buyrun ;)

https://www.google.com/url?sa=t&sour...maN4x-o4SGS67U

bu arada Bajaj Dominar ve KTM Duke içinde Hiflo filtre kodu HF155 yani Svartpilen ile birebir aynı..
    Abi saol degerli ve faydali yorumun icin bi aksilik cikmazsa Husky sahibi olacaz gibi duruyor bakalim

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:42 ----------

Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    390 ve 401 serilerine kadar bütün filtreler birbirleri ile uyumludur, Bajaj'ın bir kaç modeli ile yağ filtresi o-ringi, yağ filtresi kapağı, yağ filtresi ve karter tapaları birbirleri ile uyumludur. Hatta Ns 200 ana bujisi Ktm bujisi ile aynısı olabilir. Yedek parça için Spormoto'nun kendi websitesine girip satın alabilirsiniz. Bayiiler arasında en ucuz fiyat Spormoto'da olacaktır.
    Hocam cok saol senin teknik bilgilerin gercekten cok faydali oluyor ara ara rahatsiz ederim Husky ile ilgili

Motosikleti
    duke 390 150 beygir
    Yedek parca burda
    https://store.spormoto.com/

Motosikleti
    Alıntı Mr.wind adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi saol degerli ve faydali yorumun icin bi aksilik cikmazsa Husky sahibi olacaz gibi duruyor bakalim

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:42 ----------

Hocam cok saol senin teknik bilgilerin gercekten cok faydali oluyor ara ara rahatsiz ederim Husky ile ilgili
    Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu , zamanında bu işin içindeydik nasıl olsa... Eğer aklınıza takılan veya yedek parça konusunda bir desteğe ihtiyacınız olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım ve bir mesaj kadar uzağınızdayım. Aklıma gelmişken söyleyeyim bunlarda özellikle 250 serilerinde yağ müşürü arızası olabiliyor, buda ekranda yağ basınç hatası veriyor onun haricinde bir problem yapmıyor. Ekstra olarak akü, aküler Exide marka olarak geliyor bunlarda sıkıntı olabiliyor, eğer üstündeki akü orijinalse sıkıntı açabilir (bayiden çıkmadan arızalanan aküye şahit oldum ). Birde belli bir miktarda soğutma sıvısı eksikliği görebilirsiniz, onuda saf su ekleyerek yolunuza devam edersiniz. Motosiklete gelirsek genel itibariyle hisli seri ve rahata kaçan bir motosiklet, şekli şemali güzel şehir içinde rahat ettirecek bir model.
    Mr.wind bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM DUKE 250
    arkadaşlarda belirtmiş, spormotonun sitesinden sipariş verebiliyorsun, diğer bir çok ktm parçacısı önce spormoto stoğuna bakar onun üzerine fiyat ekler söyle. istanbulda yaşıyorsan spormoto bayisi kadıköy hasanpaşada.
    onun haricinde bir çok parçası pazaryeri sitelerinde mevcut.

Motosikleti
    symphony200
    Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu , zamanında bu işin içindeydik nasıl olsa... Eğer aklınıza takılan veya yedek parça konusunda bir desteğe ihtiyacınız olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım ve bir mesaj kadar uzağınızdayım. Aklıma gelmişken söyleyeyim bunlarda özellikle 250 serilerinde yağ müşürü arızası olabiliyor, buda ekranda yağ basınç hatası veriyor onun haricinde bir problem yapmıyor. Ekstra olarak akü, aküler Exide marka olarak geliyor bunlarda sıkıntı olabiliyor, eğer üstündeki akü orijinalse sıkıntı açabilir (bayiden çıkmadan arızalanan aküye şahit oldum ). Birde belli bir miktarda soğutma sıvısı eksikliği görebilirsiniz, onuda saf su ekleyerek yolunuza devam edersiniz. Motosiklete gelirsek genel itibariyle hisli seri ve rahata kaçan bir motosiklet, şekli şemali güzel şehir içinde rahat ettirecek bir model.
    Cok saol dostum Allah razi olsun. Mekanik parcalarin bajaj ile ortak olmasi icimi rahatlatiyor acikcasi.

Sekil olarak kesinlikle cok orjinal bir motosiklet. Yuvarlak far zaten cok severim. Aksilik cikmaz ise haftaya carsambaya kadar alirim motoru. Aldiktan sonra da bi bakimini yapar eksigine gedigine bakar yollara duserim.
    Motoseverrr ve maximusti, bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı Mr.wind adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cok saol dostum Allah razi olsun. Mekanik parcalarin bajaj ile ortak olmasi icimi rahatlatiyor acikcasi.

Sekil olarak kesinlikle cok orjinal bir motosiklet. Yuvarlak far zaten cok severim. Aksilik cikmaz ise haftaya carsambaya kadar alirim motoru. Aldiktan sonra da bi bakimini yapar eksigine gedigine bakar yollara duserim.
    Fotoğrafları eksik etmeyin .

Motosikleti
    250r
    Alınır, binilir. Yakışıklı da makine. 2023 401'leri takip ediyorum. Satılıyor İstanbul'da. Svartpilen 250'de aynıdır diye tahmin ediyorum. Burada sıkıntı olabilir.
    Benim makineye 20+ favori, bir tane talip çıktı bir ayda. Şu kadar param varcıları saymıyorum.

Motosikleti
    Dominar D400
    Bakımları kendiniz yapacak iseniz Bajaj ile kullanılan ortak parçaları araştırıp(yağ filtresi, filtre kapağı, karter tapası vs) https://yedekparca.ekuralkan.com/ sitesinden de sipariş edebilirsiniz.

Conta, pul, vida vs gibi parçaları ise ilgili hırdavatçılarından ( contaları contacıdan ya da internetten set olarak alırsanız , pulları hırdavatçıdan 5'li-10'lu şekilde) alırsanız çok çok çok daha uyguna gelir.
    Örneğin; Yamahada'ki gibi 5 t'lik pula 65 tl vermezsiniz böylece. Contaları da set olarak alırsanız ihtiyaç halinde her türlüsü elinizin altında bulunmuş olur.
    Mr.wind bunu beğendi.

motorine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cfmoto 250SR 2024
    Kendisi ilk motorum olur. Çok kısa süre kullanabildim sonra kötü olaylar yaşandı. Harika bir motosiklet ama parça fiyatları biraz pahallı özellikle farına koruma takmayı unutmayın. Ben kaza yaptığımda farın fiyatı motorun fiyatının neredeyse 3 de 1 fiyatınaydı. Şimdi bilemiyorum.
    Gemileri yak kaptan. Sana da motor alalım.

Motosikleti
    symphony200
    Alıntı yec adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alınır, binilir. Yakışıklı da makine. 2023 401'leri takip ediyorum. Satılıyor İstanbul'da. Svartpilen 250'de aynıdır diye tahmin ediyorum. Burada sıkıntı olabilir.
    Benim makineye 20+ favori, bir tane talip çıktı bir ayda. Şu kadar param varcıları saymıyorum.
    Hocam ben arac alirken, arac aklima ve kalbime yatiyorsa, piyasada tutulup tutulmama muhabbetine pek takilmiyorum. Hatta piyasasi olmayan araclarin fiyat-performans endeksi daha yuksek oldugu icin daha cok keyif aliyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:56 ----------

Alıntı motorine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kendisi ilk motorum olur. Çok kısa süre kullanabildim sonra kötü olaylar yaşandı. Harika bir motosiklet ama parça fiyatları biraz pahallı özellikle farına koruma takmayı unutmayın. Ben kaza yaptığımda farın fiyatı motorun fiyatının neredeyse 3 de 1 fiyatınaydı. Şimdi bilemiyorum.
    Alacagim motora ilk firsatta **********ten koruma demiri+far koruma siparis edip takacagim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:57 ----------

Fotoğrafları eksik etmeyin .
    Tamamdir dostum mutlaka bu basliga foto yukleyecegim
    Motoseverrr bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    0km olanınada bakmışsınzıdr diye tahmin ediyorum.yeni kasa gelmesiyle birlikte eskilerde güzel kampanyalar yaptılar.bir ara 180ne 0 km 2023 model veren bayiler gördüm.kaça aldığını sormicam ama bu hesaba göre karar ver.alınırmı evet alınır parçası piyasası oluştu.güzel motor ama eski kasada boy önemli dizler vs bana sığmamıştı 183 boyum.yeni kasa alsan keşke ki alabilirsen 0 faizli kredi kartına taksitle vs kampanyalar var.cidden uzun zamandır gördüğüm en yakışıklı motor hemde alınabilirlik fiyatında.2024 kasa benim favori motorum tip olarak kralını getir tek atar bana 'göre tabi'
    Mr.wind bunu beğendi.

Merhaba. CC yükselteceğim ve alacağım motoru bulduğum için çok uyguna 401 satıyorum. 2023 model 2150km'de. Ama sadece 5-6 günlük fiyat. 239bin tl. Düşünürsen msj atabilirsin.
    Mr.wind bunu beğendi.

Motosikleti
    symphony200
    Alıntı dark200 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba. CC yükselteceğim ve alacağım motoru bulduğum için çok uyguna 401 satıyorum. 2023 model 2150km'de. Ama sadece 5-6 günlük fiyat. 239bin tl. Düşünürsen msj atabilirsin.
    Teklifiniz icin tesekkurler ama bi sekilde sozlestik bahsi gecen motor icin.
    dark200 bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM DUKE 250
    Alıntı dark200 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sarı sitedeki kadıköydeki ilan galiba, fiyatı gerçekten mükemmel. hayırlısı olsun hakkında.
    dark200 bunu beğendi.

Motosikleti
    symphony200
    Arkadaslar selam actigim basliga bi guncelleme yapayim, havada kalmasin.

svartpilen 250 den vazgectim. Fiyat uygun olsa da, lastik degisimi, zincir disli degisimi ve kuvvetle muhtemel debriyaj balata degisimi gibi masraflar var idi.

Calisma sesini de pek begenmedim acikcasi icime sinmedi birsekilde. Motordan vazgecince canim skldi. Birkac honda bayisi ile gorustum bari bir scooter alayim ayagim yerdem kesilsin hesabi.

Sosyal medyada boy boy dolasan karta taksit reklamlarina ragmen, bayiler birakin taksit yapmayi liste fiyatindan motor satmaya bile yanasmadi. Bol bol sitem ettim ciktim bayiden.

Sonra Sym ilanlarina bakarken 2022 model bayide satilmamis symphony200 ilani gordum. 0km plakasiz motor. eleman 100 bin tl karta 9 taksit yaparim deyince motoru aldim.

2023 ve 24 modelleri 139 bin tl bu arada. Biraz hizli gelisti isler ama Dio parasina abs li motora binme fikri, fiyat ve taksit beni cezbetti.

Velhasil ahanda bu motoru aldim:

tommygun, Cyan ve yec bunu beğendiler.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)