Yüksek KM hasar kayıtsız bir R25 alıp yağ pompası ve egzantirik zinciri değiştirsem beni 70 80bin KM’ye kadar yatak sarmadan götürür mü? Ve yatak sarmaması için ne yapmak gerek?
Yüksek KM hasar kayıtsız bir R25 alıp yağ pompası ve egzantirik zinciri değiştirsem beni 70 80bin KM’ye kadar yatak sarmadan götürür mü? Ve yatak sarmaması için ne yapmak gerek?
motor sorunsuzsa 200bin km de goturur.
yuksek fiyat yuksek km de motor alirken yapilcak en mantikli hareket,benim icin ortalama 200bin tl ve 35bin km,servise 15bin tl vereceksin motor acilcak.
Daha sonra subaplar,piston,silindir ve contalar kontrol edilecek.gerekenlee degisririlip yola devam edilir.
Dedigin gibi hareket sagliksiz.
Atiyorim 60bin kmde r25 yada aklina gelen herhangi bir motor aldin.saydigim parcalar kotu kullanimda asinan ve hayati parcalar bunlari kontrol etmeden surmek her an arizaya gebe.
atiyorim 50bin kmde hornet 600 aldim ve masrafi goze aldim.
Acimam veririm 15k actiririm motoru ne varsa degistirir sonra kafam rahat binerim.
zaten oyle oldu.45k de benim motoru actirdim subaplar ve egzantrik zinciri degisti,stator ve atesleme bobini eskimia falan filan durumu anladin.
Belli km sonra sadece egzantirk zinciri degil baska parcalar da eskiyor.
en basitinden 2yilda bir yada her 20bin km civari fren merkezi bakimi yapmassan fren pistonlari sikisiyor,fren takili kaliyor yada hic tutmuyor.
ya da 40k km sonrasi atesleme bobini performans dusuyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------
yatak sarmasi zaten yagsizlikla ilgili,yag pompasi bozulmadigi surece ve redline gidilmedifi surece yatak sarmaz
Canım kardeşim,
Daha geçen gün bununla ilgili bir soru sorduğun konu açtın zaten. Neden yeni bir konu açıyorsun? Orada sorduğundan farklı bir şey de yok.
Eğer malum trol değilsen, lütfen forumları bu şekilde kullanma. Bunun sonucunda ya birileri gelip ana bacı bırakmadan küfredecek ya da forumlar kullanılamaz çöplüklere dönecek. Eskiden aramaya inanın, bir kaç ay önce birisi daha sormuştur o konuya bakın diye uyarı yapılırdı; şimdi her yeni gün aynı soru için ya da soruya verilen cevabın bir kelimesini takip etmek için yeni konu açılıyor.
Yapmayın, lütfen.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)