Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

MT25 2015 Model Hantallaşma

REKLAM ALANI

Merhabalar abilerim ablaları kardeşlerim, Mart ayında mt25 aldım. Eksper vs. her şey yaptırdım beynini vs vs. her şeyini kontrol ettirdim temiz bir motor almak istiyordum ve aldım çok şükür. Bu zamana kadar 4000km yaptım motor ile. 1000km önce yağını suyunu hava filtresini falan kendim değiştirdim. Yağ olarak 5100 sentetik yağ kullandım. Her neyse şu son sıralar da motor aşırı hantallaşmaya ve aşırı bağırmaya başladı. Yüksek devirlerde aldığım sesi sanki orta devirlerde alıyorum yüksek devirlerde daha fazla bağırıyor. Motor freni bu kadar kuvvetli değildi diye hatırlıyorum gazı bıraktığım esnada çok çabuk düşüyor hızı. Servise götürmeden önce buradaki arkadaşlara sormak istedim. Zincir dişli setinde olduğunu düşünüyorum ben sorunun çünkü, zincir de paslanmalar mevcut ama debriyajı sıkınca hız normal yani düşme olarak normal. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmış arkadaşlar varsa beni bilgilendirebilirse çok sevinirim. İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum servis çok pahalı ve fahiş fiyatlar çıkarttığı için servise de götürmek istemiyorum güvenebilir ustanız vs. var ise benimle de paylaşabilirseniz iyi olur açıkçası teşekkürler iyi günler dinlerim herkese ☺️
    (Not; motor 36xxx km'de)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    duke 390 150 beygir
    Ayni problem vardi.devir almiyordu top speed dusmustu.
    Katalitik dolmus,yenisini taktik duzeldi.
    bir diger ihtimal yakit pompasi olabilir.
    Cekisi azaltan diger faktor eskimis zincir oluyor.
    Yeni zincir takarsan duzelir
    bujiyi kontrol etmekte de fayda var.

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Bu kilometredeki motosikletim şimlerine bakılmasında fayda var.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Bergee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar abilerim ablaları kardeşlerim, Mart ayında mt25 aldım. Eksper vs. her şey yaptırdım beynini vs vs. her şeyini kontrol ettirdim temiz bir motor almak istiyordum ve aldım çok şükür. Bu zamana kadar 4000km yaptım motor ile. 1000km önce yağını suyunu hava filtresini falan kendim değiştirdim. Yağ olarak 5100 sentetik yağ kullandım. Her neyse şu son sıralar da motor aşırı hantallaşmaya ve aşırı bağırmaya başladı. Yüksek devirlerde aldığım sesi sanki orta devirlerde alıyorum yüksek devirlerde daha fazla bağırıyor. Motor freni bu kadar kuvvetli değildi diye hatırlıyorum gazı bıraktığım esnada çok çabuk düşüyor hızı. Servise götürmeden önce buradaki arkadaşlara sormak istedim. Zincir dişli setinde olduğunu düşünüyorum ben sorunun çünkü, zincir de paslanmalar mevcut ama debriyajı sıkınca hız normal yani düşme olarak normal. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmış arkadaşlar varsa beni bilgilendirebilirse çok sevinirim. İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum servis çok pahalı ve fahiş fiyatlar çıkarttığı için servise de götürmek istemiyorum güvenebilir ustanız vs. var ise benimle de paylaşabilirseniz iyi olur açıkçası teşekkürler iyi günler dinlerim herkese ☺️
    (Not; motor 36xxx km'de)
    Bende xmax varken yetkili servis olarak hep Kadıköy'deki Ersoy Moto yamaha servisine götürüyordum, çok da fahiş fiyatları yoktu ve servisin shaibi ve ustası Gökhna yamaha konusunda Türkiyedeki en bilgili yetkili servis ustası. Ben olsam oraya götürürdüm.

Bir de Maslak Atatürk oto sanayide bir usta var, yalnızca honda ve yamaha markalarına bakıyor, arıza durumunda hep orjinal parça kullanıyor, o usta da iyi diye duymuştum. google harita linkini eklemiş olayım buraya: https://maps.app.goo.gl/CUvmP5AxJC2fx2Cp8

Alıntı motomad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayni problem vardi.devir almiyordu top speed dusmustu.
    Katalitik dolmus,yenisini taktik duzeldi.
    bir diger ihtimal yakit pompasi olabilir.
    Cekisi azaltan diger faktor eskimis zincir oluyor.
    Yeni zincir takarsan duzelir
    bujiyi kontrol etmekte de fayda var.
    Sanırım bir ustaya bırakmam şart oldu teşekkürler hocam bilgiler için 🤗

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:57 ----------

Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kilometredeki motosikletim şimlerine bakılmasında fayda var.
    Valla hocam güzel bir ağır bakıma sokmam gerekiyor gibi yetkili serviste ağır bakıma soksam bana da şey yaparlar mı 😂

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:59 ----------

Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende xmax varken yetkili servis olarak hep Kadıköy'deki Ersoy Moto yamaha servisine götürüyordum, çok da fahiş fiyatları yoktu ve servisin shaibi ve ustası Gökhna yamaha konusunda Türkiyedeki en bilgili yetkili servis ustası. Ben olsam oraya götürürdüm.

Bir de Maslak Atatürk oto sanayide bir usta var, yalnızca honda ve yamaha markalarına bakıyor, arıza durumunda hep orjinal parça kullanıyor, o usta da iyi diye duymuştum. google harita linkini eklemiş olayım buraya: https://maps.app.goo.gl/CUvmP5AxJC2fx2Cp8
    Teşekkürler hocam burası bana yakın da sayılır en kötü buraya bırakacağım motoru gerçekten motoruda çok darlamak istemiyorum böyle kullanıp ömrünü kısaltacağım yoksa
    espresso bunu beğendi.

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Motosikletin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, yağ pompası, subap şimleri, su pompası keçeleri ve senkron ayarını yaptırın. Bunlara ek olarak yağ bakımı ve ateşlemedeki gerekli parçaların değişimide motosikleti sağlıklı yönde etkileyecektir. Ağır bakım ağır masraf demektir ama hakkıyla yapılan ağır bakım bir o kadar daha sorunsuz götürür.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)