Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

a2 sınıfı ehliyet alıp a1 sınıfı ehliyet almamak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Aralık 2023
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    mondial wing i50
    herkese merhaba arkadaşlar, bu forumda ikinci konum. eğer site kurallarını ihlal ettiysem şimdiden özür dilerim.



    arkadaşlar geçen hafta a1 ve a2 sınıfı ehliyet alabilmek için sürücü kursuna kayıt yaptırdım. kurstaki yetkili beyefendi a2 sınıfı ehliyet alınca, a1 ehliyeti de kapsayacağını ve boşuna a1 sınıfı ehliyet için harç ve sınav parası vermemi söyledi, benim ısrarıma rağmen a1 sınıfı için kayıt yapmadı. sizlere sorum a2 sınıfı ehliyet alırsam a1 kapsar mı, yani a1 almasak da olur mu.? ileri de cc bakımından değilde, kw açısından sıkıntı yaşar mıyım.? şimdiden teşekkürler.



    antalya da yaşayan arkadaşlar için bilgilendirme; antalya da mayıs ayı için a2 sınıfı kurs ücreti 12 bin tl. ileri ki aylar da zam gelme olasılığı varmış.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    01 Mart 2024
    A2 ehliyet alırsan altında kalan sınıflar (A1, Mopet) vs. motorlardan daha yüksek cc motorla eğitim aldığın için tabii ki de onları da kapsıyor. A1 alırsan A2 (sanırım 600cc diye belgeleniyor) süremezsin. A2 alırsan 600 cc'ye kadar olan motorları kullanabiliyorsun. Bana göre ve ehliyet kursundaki hocama göre paran yoksa standart 250 cc veyahut 600 cc motor alabilecek durumdaysan A ehliyet ile uğraşma direkt A2 al geç mantığı makuldür.
    uykuszsürücü bunu beğendi.

  3. #3
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Sürücü kursu doğru söylemiş.

    Hatta 24 yaşından büyükseniz A2 ile de uğraşmayın direkt A ehliyeti alın böylece ehliyetinizde A1, A2 ve A kısımları dolmuş olur her tür iki tekeli aracı kullanabilir olursunuz bir daha ehliyetle uğraşmazsınız.

    A1 ehliyet en küçüğü, A2 orta, A en büyük diye geçer, yani büyükten küçüğe daha alt sınıftaki ehliyetleri zaten kapsamış oluyorlar.
    uykuszsürücü bunu beğendi.

  4. #4
    abyasar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2022
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    A1 sınıfı sürücü belgesi

    A1 ehliyet motor silindir hacmi maksimum 125 cc olan motosikletleri kullanmak için gerekiyor. A1 grubu motor ehliyeti yaş şartı 16 olarak belirlenmiş durumda.

    A2 sınıfı sürücü belgesi

    Motor silindir hacmi maksimum 600 cc olan iki tekerlekli motosikletleri kullanabilmek için A2 ehliyet gerekiyor. Bu ehliyete sahip sürücüler güç sınırı 12 KW ve 16 beygiri aşmayan üç tekerlekli motosikletleri de kullanabiliyor. Motor ehliyeti kaç yaşında alınır diye merak ediyorsanız, A2 ehliyete başvurmak isteyen adayların 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.

    A sınıfı sürücü belgesi

    M, A1 ve A2 olmak üzere diğer motosiklet ehliyeti sınıflarını kapsıyor. A sınıfı sürücü belgesiyle silindir hacmi 600cc, motor gücü 48 beygir olan tüm motosikletleri kullanmak mümkün. Geniş kapsamı sayesinde diğer motosiklet ehliyetleri arasında en avantajlı sınıfı temsil ediyor. A sınıfı sürücü belgesi almak için 20 yaş şartı bulunuyor. Bununla birlikte 24 yaşın altındaki adayların en az 2 yıllık A2 ehliyeti deneyimine sahip olması gerekiyor. 24 yaşını doldurmuş sürücü adayları için herhangi bir deneyim şartı aranmıyor.


    kaynakça
    espresso ve uykuszsürücü bunu beğendiler.

  5. #5
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    A2 ehliyette 600 cc konusu bir tek bizde var sanırım, A2 ehliyet sınırsız hacimde kullanabilir ancak 35 KW güç ve belli bir güç beygir orantısını geçmemesi gerekmektedir, aksi halde A ehliyet gerekmektedir. Eğer A2 ehliyetinde hacim sınırı olsaydı 900cc motosikletlerin A2 versiyonu olmazdı.
    uykuszsürücü bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    01 Nisan 2024
    Yakın zamanda A2 ehliyeti almış 30 yaşında biri tekrar ehliyet alabilir mi yoksa aradan iki yıl geçmesi gerekli mi
    uykuszsürücü bunu beğendi.

  7. #7
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Gjea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yakın zamanda A2 ehliyeti almış 30 yaşında biri tekrar ehliyet alabilir mi yoksa aradan iki yıl geçmesi gerekli mi
    24 yaşını geçmiş birisi ilk defasında direkt A alabiliyorsa tabi ki 30 yaşında A2 ehliyeti almış birisi tekrar sınava girip A alabilir.
    uykuszsürücü bunu beğendi.

  8. #8
    _recoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    forumun iq seviyesinde ciddi bir düşüş seziyorum
    Osm@n bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    10 Mart 2024
    Z kuşağı gümbür gümbür geliyor..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 07:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:09 ----------

    Anlayamadığım şey; elinizde son model telefonlarınız var. Google'a girip; "A ehliyet nedir, A2 ehliyet nedir?" Gibi saçma sorular sorsanız dahi bu tarz soruların cevaplarına ulaşıyorsunuz. Neden forum google gibi kullanılıyor hadi onu da geçtim biraz kafanızı kullanın kardeşim ya.
    espresso ve larenuf bunu beğendiler.

  10. #10

    Üyelik
    01 Aralık 2023
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    mondial wing i50
    Arkadaşlar değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.


    Kusura bakmayın işlerim dolasıyla sizlere cevap veremedim. 33 yaşında bir abiniz ve kardeşiniz olarak motor dünyasına 50 cc ile başladım, a1 ve a2 sınıfı ehliyet konusunu bu yüzden forumda açıp bilgi almak istedim. yaptığınız değerli yorumlar için teşekkürler. bazı arkadaşlar sinirlenmiş ve haliyle içerlemiş, onların da canları saolsun. başka bir site de okumuştum ''bazı motorlar kw gücü bakımından a1 sınıfı için uygundur, a2 sınıfı için uygun değildir.'' diye, sitenin ismini hatırlayamadım, kafama takıldı forumda bu yüzden başlık açtım. google sorarak yüzeysel bilgi almaktansa siz değerli motorcu üstatlardan detaylı bilgi almak benim için daha önemlidir, sonuçta burası motorsiklet tutkunlarının formu sizlere yemek tarifi sormadık. bir insanı tanımadan ve hayatına ortak olmadan yargılamak hem kişinin ön yargılı olduğunu gösterir, hem de iq düşüklüğü belirtisidir. son olarak değerli yorumlarınız için tekrardan teşekkürler.��



    güzellikler sizinle olsun.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)