Yamaha MT07'nin Cp2 bloğuyla Tracer 700'ü üretti. MT09'un Cp3 bloğuyla da Tracer 900'ü üretti ve her ikisi de çok tutuldu. Neden Cp4 gibi harika bir bloğu varken Tracer 1000 üretmiyor?
Yamaha MT07'nin Cp2 bloğuyla Tracer 700'ü üretti. MT09'un Cp3 bloğuyla da Tracer 900'ü üretti ve her ikisi de çok tutuldu. Neden Cp4 gibi harika bir bloğu varken Tracer 1000 üretmiyor?
Cp4 özünde yarış motosikleti bloğu. Tracer formatına uygun değil. uygun hale getirmek için motorda ciddi modifikasyon gerekir ve bu modifikasyon motoru verimsiz hale getirebilir. Motoru Olduğu gibi koysalar alt devir Torku olmayan saçma bir motosiklet olur. yarış motoru bloklu gezi motoruna evrilir, BMW S1000XR rakibi olur tracer’lar ile alakası kalmaz
olur hatta çok da güzel olur.bana çok saçma geliyor yarış bloklu gezi motorları evet çok güzeller ama sonuçta gezi amaçlı.120 130hp motorlar bence gayet yeterli sonuçta az da yakması gerekiyor malum uzun yola gidilcek.yamaha bence tracer9 kaymağını bırak ekmekle tabağını süpürdüğü için macera aramıyor gibime geliyor.adamlara para akıyor herkes seviyor her bütçeye hitap ediyor yok satıyor dahasını aramak gereksiz risk.bende sahibi olsaydım yok satan bir ürünü geliştirirdim başka birşey çıkartmazdım.bu arada galiba bu sene makyaj gelicek tracer9 a bakalm nasıl olcak.
superduke gt muadili sport touring bir makine olur da tracer ile pek alakası olmaz. yamaha stratejik olarak çok satmayacağını düşündüğü için o topa girmek istemiyor bence. gt de sokaklarda pek gördüğümüz söylenemez.
O kadar yüksek yakıt tüketimi ile fazla uzaklaşamaz sürücü. Şaka bir yana tracer 900 bile uzun yol için gayet yeterli güçte, daha güçlüsü fantezi olur.
Niye zorluyorsunuz ki? Tracer900 zaten amacının çok üzerinde bir motor..
Hazırı var..S1000XR var hazırda...
Superduke GT'nin motoru racing değil, naked motoru. Tipik SS motorlarının aksine çok ciddi alt devir torkuna sahip. Touring için gayet uygun.
Tipik bir SS motorunu touring'e uyarlamak için yüksek devir gücünü azaltıp, alt devir torkunu arttırmak gerekecek, ki Honda bunu zamanında fireblade motoruna yaptı. Ancak Yamaha özelinde bu mantıksız, çünkü zaten yüksek torka sahip 900cc motorları mevcut.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)