Sıfır scooter ilk bakımı servis sorunu
Reklamlar
-
Arkadaşlar bizim bıcırın ilk bakımı geldi çattı. Lafı uzatmadan konuya gireyim. Motorun koltuğu bi tık sola bakıyor otururken net bi şekilde hissedebileceğim bir yamukluk söz konusu. Ön disk sürtme sorunu var ve gidonum çok ağır, motorum Mondial fury 110i.
Servis ön disk ötmesinin normal olduğunu, koltuğun sola bakmasının koltuk kalıbıyla ilgili olduğunu ve bu yüzden motorun sola çektiğini söylüyor. E bunu ben de biliyorum lakin çözümü yok mudur bu işin? İlle de yeni koltuk alıp onu mu takmam lazım? Servisin ilgilenmediği kadarını forumdaki vatandaşlardan mı öğrenmemiz gerekiyor illa :/ Sizi de yoruyorum kusuruma bakmayın ama konu açmadan önce bi servis yolunu tuttum en azından öyle söyleyeyim önerilerinizi bekliyorum. (ilk öneriniz başka servise gitmem hususunda olacaksa, onu da yaptım çok dikkate alınmadı hep aynı cevaplar, acep bende mi sorun var olan durumu ben mi kabullenemiyorum bilemedim)
Reklamlar
-
Sıfır motorun koltuğu sola bakıyor, motor sola çekiyor ve servis bunları değiştirmek yerine kalıpla ilgili olduğunu mu söylüyor? Vay halimize ya.. Sıfır aldığım motor yamuk olacak, diskleri ötecek ve bana normal diyecekler; o motoru o ustanın kafasına fırlatırım.
-
[QUOTE=Khaira;4777036]Sıfır motorun koltuğu sola bakıyor, motor sola çekiyor ve servis bunları değiştirmek yerine kalıpla ilgili olduğunu mu söylüyor? Vay halimize ya.. Sıfır aldığım motor yamuk olacak, diskleri ötecek ve bana normal diyecekler; o motoru o ustanın kafasına fırlatırım.[/QUOTE"]
"Çin malı kardeş ne bekliyon?" demediklerine dua ediyorum :(
-
Belli birkaç marka dışında, ülkemizde satılan tüm motosikletlerin servisleri böyle...
Aslında bunlara yetkili servis bile dememek lazım. Mahalle tamircisinden bozma yerler. Çoğu yeni motosikletleri tanımıyor. Çok da uğraşmak istemiyorlar. Çünkü zaten yıkık dökük motosiklet tamirinden gelirleri var. Yeni nesil sistemlere hakim değiller. Öğrenmek için çaba da göstermiyorlar. Türkiye'de satış yapabilmek için markaların yasal olarak göstermek zorunda kaldığı servis ağının bir dişlisi hepsi.
Çok fazla bir şey beklememek lazım...
-
Punctum adlı üyeden alıntı
Belli birkaç marka dışında, ülkemizde satılan tüm motosikletlerin servisleri böyle...
Aslında bunlara yetkili servis bile dememek lazım. Mahalle tamircisinden bozma yerler. Çoğu yeni motosikletleri tanımıyor. Çok da uğraşmak istemiyorlar. Çünkü zaten yıkık dökük motosiklet tamirinden gelirleri var. Yeni nesil sistemlere hakim değiller. Öğrenmek için çaba da göstermiyorlar. Türkiye'de satış yapabilmek için markaların yasal olarak göstermek zorunda kaldığı servis ağının bir dişlisi hepsi.
Çok fazla bir şey beklememek lazım...
Az önce döndüm servisten ön disk ötme sorunum vardı hala ötüyor (koltuğa bi çare bulamadılar) Gidonum çok sert vitesli motosiklet gibi onu bi ayarlayıver demiştim o da aynı bıraktığım gibi beni aradı motoru gel al diye. Çıktım evden gittim her şey aynı. Dedim yağını değişip bıraktılar herhalde "senin bakımda mı vardı?" diye sordu. Yağı da ben oradayken değiştik. Allah'tan sadece yağ parası verdim çıktım. Gerçi beni neden aradı onu da bilmiyorum lastiklerin hava basıncını kontrol edip yollayacaktı muhtemelen :D En azından hayt hoyt bi tip değil kibardı diye kendimi yumuşatıyorum şu anda.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:42 ----------
Kısacası benim aldığım ders nasrettin hocanın düdük meselesine döndü. Paran yoksa alırken de kullanırken de yaptırırken de uğraşırsın. Millet o yüzden o kadar para verip adam gibi motor alıyor, bize de ders olmuş oldu. Kahrolasıca kapitalizm :X
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)