Ailem Motor Almama Karşı Sizce Ne Yapmalıyım?
Reklamlar
-
19 Yaşındayım, 4-5 yıldır motor almaya niyetim vardı ama ailem izin vermediği ve yaşım yetmediği için niyet olarak kaldı. Yıl başından itibaren motor almaya karar verdim. Çalışarak kendi paramı biriktirdim, ehliyete yazıldım bu ay sonu direksiyon sınavım var. her şey şu an istediğim gibi gidiyor ama ailem buna çok tepki verdiler. Babam o motoru alırsan pişman olursun, gözünü morartırım, süremicek hale getiririm, parasını verir motoru parçalarım gibi şeyler söylüyor. Kısacası ailem aşırı karşı motora. Hiçbir sözlerine aldırış etmedim. Motoru almaya hala niyetliyim. Herşeyi göze aldım. Muhtemelen motoru aldıktan sonra eve getirmicem bir süre, parçalama gibi olaylar yaşanmaması için. şu an da kaskımı aldım odamda duruyor ona bir şey söylemediler, ama motora aşırı sinirli yaklaşıyorlar.
Sizce nasıl yaklaşmalıyım? Ne yapmalıyım?
Lütfen mantıklı cevaplar verir misiniz? Vazgeç, alma, seni düşünüyorlar tarzında cevaplar vermezseniz çok müteşşekir olurum.
Reklamlar
-
kimin çatısının altında yaşıyorsan onun borusu öter
-
Hocam kısmen doğru da, kendi paramla motor alıcam ona karışılıyor.
-
motoru kendi paranla alamazsın, kendi hayatın olması lazım.
-
Hem ne yapmalıyım diyorsun hem de vazgeçirmeyin beni diyorsun be kardeşim. Ama alırsan motoru ailevi sorun yaşayacağın belli. Bu yüzden yavaş yavaş hareket edeceksin. Hareketlerin ve söylemlerin ani ve keskin olmayacak. Zamana yayacaksın bu işi ileride hayırlısıyla çözülür diyorum bu iş. Bu tip konulardan yüzlerce forumda vardır incele istersen yararına olabilir.
-
Hocam düşünceniz saçma, kendim çalışıyorum kendi param var kendim alıcam motoru, hayat ile ne alakası var
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:56 ----------
Hocam zaten ben asla hayır dedikleri için bağırıp çağırmadım, her zaman soğukkanlılıkla alıcağımı söyledim, 3-4yıla yakın söyledim şimdi de gerçekleştirme niyetindeyim
-
mustsum adlı üyeden alıntı
Hocam düşünceniz saçma, kendim çalışıyorum kendi param var kendim alıcam motoru, hayat ile ne alakası var
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:56 ----------
Hocam zaten ben asla hayır dedikleri için bağırıp çağırmadım, her zaman soğukkanlılıkla alıcağımı söyledim, 3-4yıla yakın söyledim şimdi de gerçekleştirme niyetindeyim
alakası yoksa git al o zaman, hayret bi şey.
mıymıntı musa suşi yerken halıya ispirto döktü
-
Adam doğru söylemiş, motoru kendi kazandığın parayla alacaksın ama aldığında döneceğin yer yine ailenin evi, ayrıca fikir soruyorsun her yazılana saçma diyorsun. Kızacaksın ama ailen haksız da değil.
-
Al motoru geç. Bende 2013 te sıfır pcx almaya niyetlendiğimde annem ağlayıp ölümü gör vs vs demişti. 11 sene oldu 6 tane motor değiştim. 1 kere ağır kazam var çeneye platin takıldı. Onun dışında kimsenin kimsenin ölüsünü gördüğü yok. Ya bildiğini oku içinden geldiği gibi ya da söylenilenlere saçma deme
-
Hocam agresif olmanızın sebebi nedir? Bana kendi paranızla alamazsınız diyorsunuz.
-
Canın agresif değiliz hepimiz erkeğiz. Adam demiş kimin evinde yaşıyorsan onun borusu öter diye. Demesinin sebebi motoru aldın eve geldin baban ağır cümleler kullanıp git motorunda uyu dese o evde durucak mısın yani ? Gururu olan kimse durmaz. Kimse senin kötülüğüne birşey konuşmuyor. Kendi evinde yaşasan aileni motorla ziyarete gelsen babana şunu dersin çalıştım gücüm yetiyodu aldım sanane ? Emin ol hiçbir şey diyemezdi. Bütün olay bu. Seni korkutmak için asarım keserim derler sen yaptıktan sonra olmuşla ölmüşe çare yok. Sen her söylenene saçma dediğin için iş ne halin varsa göre dönüyor.
-
Hocam kısmen doğru da, kendi paramla motor alıcam ona karışılıyor.
Geçmiş 18 yıllık hesabı ve enflasyon farkını toptan peşin olarak ödersen bundan sonrasına karışamazlar.
-
Osm@n adlı üyeden alıntı
Geçmiş 18 yıllık hesabı ve enflasyon farkını toptan peşin olarak ödersen bundan sonrasına karışamazlar.
Çocuk 25 yaşına varana kadar aile, devletten 350-600 lira arası bişi aylık çocuk desteği alabiliyor. Sırf bu yüzden 25 yaşına kadar yaptırdığı harcamaları yok sayabiliyoruz :D
Nereden baksan aylık 10 dolar hocam az para mı?
-
Hocam çocuk sahibi olmayı kendileri seçti zaten, mantıken koşulsuz bakmayı tercih etmiş değiller mi?
-
19 yaşında olduğunuza göre istediğinizi yapabilmek için ailenizin evinden çıkıp kendi evinizde yaşamaya başlamanız lazım. O zaman motor da alabilirsiniz istediğinizi yapabilirsiniz kimse karışamaz, ama ailenizin evinde yaşamaya devam ediyorken ailenizin koyduğu kurallar geçerli olur.
-
-
shruikan adlı üyeden alıntı
kimin çatısının altında yaşıyorsan onun borusu öter
+1
kesinlikle doğru, bu yaş ile alakalı değil
-
SerdarC adlı üyeden alıntı
Kızacaksın ama ailen haksız da değil.
+1 derim bende
sen istiyorsun ki seni haklı bulalım, seni pohpohlayalım.
herkes düşündüğünü söylemiş, kimine kızmışsın, kimine saçma demişsin, kimine karşı çıkmışsın, bizden beklentin nedir?
istersen gelip babanla aranı yapalım.
-
19 Yaşındayım, 4-5 yıldır motor almaya niyetim vardı ama ailem izin vermediği ve yaşım yetmediği için niyet olarak kaldı. Yıl başından itibaren motor almaya karar verdim. Çalışarak kendi paramı biriktirdim, ehliyete yazıldım bu ay sonu direksiyon sınavım var. her şey şu an istediğim gibi gidiyor ama ailem buna çok tepki verdiler. Babam o motoru alırsan pişman olursun, gözünü morartırım, süremicek hale getiririm, parasını verir motoru parçalarım gibi şeyler söylüyor. Kısacası ailem aşırı karşı motora. Hiçbir sözlerine aldırış etmedim. Motoru almaya hala niyetliyim. Herşeyi göze aldım. Muhtemelen motoru aldıktan sonra eve getirmicem bir süre, parçalama gibi olaylar yaşanmaması için. şu an da kaskımı aldım odamda duruyor ona bir şey söylemediler, ama motora aşırı sinirli yaklaşıyorlar.
Sizce nasıl yaklaşmalıyım? Ne yapmalıyım?
Lütfen mantıklı cevaplar verir misiniz? Vazgeç, alma, seni düşünüyorlar tarzında cevaplar vermezseniz çok müteşşekir olurum.
19 yılda ailene hareketlerinden doğacak sonuçlar için güven verememişsin veya ailenin kötü bir anısı, korkusu var.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
Bu motor olayı, madde bağımlılığı gibi bir şey. Damara işlediyse vazgeçmek zor. Komşunun oğlan 250cc bir şey aldı. 3 gün sonra motorun aynası kırıldı, sonra bir tarafa yatırdı. Böyle süreceksen bence alma motoru. Bisiklet ile idare et.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler