Motor Şase Numarası Kriminal İnceleme
Reklamlar
-
Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm, ilk konum yanlış yer ise kusura bakmayın.
Yaklaşık 6 ay önce tanıdığımdan çekme belgeli motor satın aldım. Biliyorsunuz muayene yaptırıp aracı trafiğe çıkartmak gerekli, ruhsat plaka herşeyim var. İlk motorum olduğu için heyecandan vs. bide tanıdık olunca Şase numarasını motor üstünde kontrol etmedim. Aracın sigortasını ve bakımlarını, parça değişikliklerini yaptırıp yaklaşık 10.000TL masrafda bulundum muayeneye götürdüm. Muayenede aracın şase numarasının okunmadığını söylediler ve aracı mühendisler odasına götürmemi söylediler, istasyonda fırça yardımıyla şasedeki boyayı sildiler herhangi bir numara dahi yazmıyor, kazılı olduğuda gözükmüyor. Motor’da Küba Çita 150R arkadaşlar. Sadece ön amortisörde etiket’de şase numarası silinik bir şekilde yazıyor, onun geçerli olmadığını şase’ye kazılı olması gerektiğini söylediler. Ben motoru muayeneden şase numarası okunmuyor diye teslim aldım ve mühendisler odasına giderken şahinler çevirdi ve olayı harfi harfine anlattım. Aslında insaflı davrandılar, çünkü araç çekme belgeli, muayenesi yok ve şase numarası okunmuyor olarak geçiyor. Yaklaşık 20-21k ceza yazılması gerekirken bana şahinler hız yapmadığım halde 950TL bi hız cezası yazıp(hız yapmadım) motoru trafikden men edip ifadem alınması için karakola götürdüler en azından yüklü ceza ödemedim.Orada olayı yazılı bir biçimde anlattım.Cimere yazdım ve bilgi aldım çünkü hiçbir şekilde ben ne e-devletten bilgi alabiliyorum hangi otoparka çekildiği hemde motorumun akıbetini karakola sorsam bile öğrenemiyorum herkes 3 maymunu oynuyor ve bu sinirimi bozuyor. Sonuç benim motoruma kulak numarası verilmiş şekilde 6 aydır yedi eminde yağmur, çamur altında yatıyor. Tek alabildiğim bilgi kriminal inceleme yapılıp şase numarası öğrenilecek. Biliyosunuz hergün otopark ücreti vs. katlana katlana gidiyor. 6 ay oldu motor yatıyor onun masrafı vs. derken çok uçuk fiyatlar çıkacak belkide. Ben bu konu hakkında ne yapabilirim ? Yaşayan bilen veya yardımcı olabilcek tanıdığı olan var mı? Motor CG olduğunda dolayı mı devlet umursamıyor? Çeviren şahin abiler’de elin yüzün düzgün bu motorlara niye biniyorsun fln dedi. Ekipmanlarımda mont dizlik eldiven kask vs. CG’ye binilecek ekipmanlar değil şahsen 😂 yardımcı olabilcek, böyle bir olay yaşamış olan varsa yazarsa sevinirim. 🙏🏻
Reklamlar
-
Sorduğun soruyu bilmiyorum ama sende baya bahtsızmışsın. ama en çok (Motor CG olduğunda dolayı mı devlet umursamıyor? Çeviren şahin abiler’de elin yüzün düzgün bu motorlara niye biniyorsun fln dedi. Ekipmanlarımda mont dizlik eldiven kask vs. CG’ye binilecek ekipmanlar değil şahsen) şu kısmada takılmadım değil. Cg ye göre ekipman düşüncen, polisin eli yüzü düzgün adamsın cg ye niye biliyorsun lafları garip.
-
Tutumları benimde garibime gitti. Motor fark etmiyor ekipmanda, bana böyle bir yaklaşımda bulundular. Ekipman giysek suç giymesek suç açıkcası. Sormak istediğim soruda şu, şimdi bu şase numarasının kriminal tarafından incelenmesi ne kadar sürer? 6 ay bi süre yetmiyor mu?
Teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:56 ----------
CG olsun scooter olsun veya 50cc olsun, ekipman her zaman önemlidir. Ekipman eksik olmasın arkadaşlar 🙏🏻
-
Soruların cevaplarını bilmiyorum malesef, çözülür umarım en kısa zamanda sorunların. Şahinler nedir onu merak ettim?
Motosikletli trafik polisleriymiş pardon. Bekçilere şahin mi diyorduk onlar kartal olmuyor muydu diye afalladım birden skdjhg
-
Yunuslar asayiş oluyor. Şahinler motorlu trafikler polisleri.
-
bu memleketin yasasına, mahkemesine, bilirkişisine kaldıysan işin zor, sen unutursun onlar gene de hatırlamaz.
-
İstanbulda yaşıyorsan ruhsat ve şase numarasının silik olduğu belirtilen muayene kağıdı ile istanbul teknik üniversitesinde tekrardan şase numarası bastırıcaksın.Sonra motorun yeni şase kağıdı ile motoru çıkartıp tekrardan muayeneye sokup yeni şase numarasını işleticeksin. Ben 2019 da 2014 model delight ımın şase numarası silik diye öyle yapmıştım.
-
Hocam motor men iken yapabilir miyim? Konyada yaşıyorum.
-
Satın aldığın "tanıdık" dangalağa söylesene bunları. Motoru muayeneden geçirip de niye satmamış ki sana?
-
Osm@n adlı üyeden alıntı
Satın aldığın "tanıdık" dangalağa söylesene bunları. Motoru muayeneden geçirip de niye satmamış ki sana?
Satan çocukta biliyodur kesin uğraşmamak için tanıdık ayağına ucuz vermiştir
-
Hocam zaten önden motor fiyatının yarısını verdim üstüme aldım motoru. Ayriyetten 1500tl muayenede gecikme cezası bile ödedim. O zaman motor muayenesi 870 TL’di. Motorun daha yarı parasını vermedim bu olaylar çıkınca.
Edit : Perşembe günü mühendisler odasına gideceğim, bilgi alırsam yazarım buraya.
-
dost kazığı hayırlı olsun. iş karma karışık hale geçmiş, otopark ücreti motorun ücretini geçmeden çıkarabilirsin inşallah.
iş yerinden arkadaşıma karavan yapmak için minibüs almıştık, biz aldıktan 3 4 gün önce muayneden geçmişti, biz aracı soyduğumuzda paslanmadan dolayı şase numarasının olduğu yer komple gitmiş durumdaydı, ya muayneden rüşvetle geçirdiler, yada şansına muayne yapan şase numarasını kontrol etmedi.
sonrasında elimizde resmi tüm evrakları olmasına rağmen bir dünya prosedürle uğraşarak itü den yeni şase numarası çaktırmıştık araca.
-
K4os adlı üyeden alıntı
Hocam motor men iken yapabilir miyim? Konyada yaşıyorum.
Konya Teknik Üniversitesi'ne bir danışın isterseniz.
-
Hocam önce Mühendisler odasına mı gideyim yoksa direk Teknik Üniversitesine mi? Çünkü internetten araştırdım’da Konya Teknik üniversitesinde böyle bir uygulama bulamadım.
-
Bulunduğun şehirde makina mühendisleri odasına ulaş , seni bilgilendirirler onların şase tespit atölyeleri var..
-
17 Haziran 2024, 13:31
Edit : Arkadaşlar, yaklaşık 20 gün önce motoru çıkartabildim. Fakat maalesef bu ülkede tanıdığınız olmadan gerçekden birşey yapamıyorsunuz. Motorun incelemesi 3 ay önce tamamlanmış, ve bu zamandan beri bana hiçbiryerden ulaşılmadı veya ben bilgi almaya çalıştığımda verilmedi. En son çare araya adam koymak oldu, ve 5dk içerisinde çözülüp 1 saat içinde’de karakola gidip ifademi verdim. Gerekli belgeleri karakoldan verdiler ve ondan sonra 7 eminden çıkartmaya gittim aracımı. Boş boşuna 3 ay fazla otopark ücreti ödedim ve bana sadece otopark 6400tl’ye patladı. Karakoldan şase numarasını çaktırabileceğime dair belgeler verildi, mühendisler odasına bu belgelerle gidip onlarda 1-2 dk incelemeden sonra işlemleri tamamladı. Burayada 1400tl gibi bir ücret verdim. Motoru çıkarttıkdan sonra eksikleri yaptırıp muayeneden geçirdim motoru. Mühendisler odası ve muayene belgeleri ile notere gittim ve orayada çekme belgesi kaldırma + Şase işlemi için 900TL ödedim. En son iş çaktırmaya geldi, yetkili şase çakım merkezine gittim ve orayada 300 TL bayılarak bütün işlemleri tamamladım. En son plaka yı takıp motoru trafiğe çıkartabildim. Kimsenin başından böyle bir olay geçti mi bilmiyorum ama. Yaklaşık 1 ayda çözülecek olan bu olay için devletin vurdumduymazlığı sonucu 7 ay uğraştım. Ve hem yüklü bir para hemde vakit kaybı oldu. Ha unutmadan eklemem gerekirse, devlet hakkımda evrakda sahtecilikden kamu davası açtı ve 10. ay’da mahkemem var. Kendi ruhsatta adım yazan motoru çalmakla suçlanıyorum bakalım hayırlısı.
-
17 Haziran 2024, 15:55
Daha dur mahkemede berat etsen bile bu olay burada bitmez.
Bu evrakta sahtecilik olayı senelerce GBT ende çıkacak. Yarın hiç alakan olmayan alengirli bir işte tesadüfen bile adın geçse baş şüphelilerden biri olacaksın.
Bahtsız bedevi dedikleri bu olsa gerek.
-
17 Haziran 2024, 18:55
selsa adlı üyeden alıntı
Bekçilere şahin mi diyorduk onlar kartal olmuyor muydu diye afalladım birden skdjhg
Keloğlan'ın işe aldığı elemanlar bekçi deyince kızıyorlar, alınıyorlar.
Gece Özel Timi demek daha bi yakışıyor, daha bi anlam katıyor.
(Not: 2000 öncesi başlayanlar hariç.)
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:20 ----------
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Bu evrakta sahtecilik olayı senelerce GBT ende çıkacak. Yarın hiç alakan olmayan alengirli bir işte tesadüfen bile adın geçse baş şüphelilerden biri olacaksın.
GBT'den böyle bir şey çıkmaz rahat ol. Yalnız iki-üç (belki beş) sene mahkemelerde sürünürsün.
-
17 Haziran 2024, 23:56
Osm@n adlı üyeden alıntı
GBT'den böyle bir şey çıkmaz rahat ol. Yalnız iki-üç (belki beş) sene mahkemelerde sürünürsün.
Belki sokakta yapılanlarda çıkmaz tam olarak detayını bilemiyorum ama başıma benzer bir olay geldi.
Bizim ticari taksimiz var. Geçe taksilerin gittikleri yıkamacıda yaklaşık yirmi taksinin ruhsatını yıkamacılar toplamış diyeyim. Sonra kimlikte çıkarıp bankaya gidip krediye baş vurmuşlar. Bir kaç tanesinden de kredi çekmişler. Bizde otomatikman sanık olarak dolandırıcılıktan yargılandık. İlk duruşmada ben ve diğer taksiciler berat ettik bir daha mahkemeye gitmedik sonra mahkeme ne oldu ne zaman bitti bilmiyorum.
Başıma bir gasp olayı geldi karakola şikayete gidince polisler senin geçmişinde böyle bir olay var bu ne diye sordular. Bu başka bir iki olay da da karşıma çıktı demek ki bir şekilde beratta etsek görülüyor.
Belki artık günümüzde görülmüyor olabilir ama eskiden bir şekilde görüyorlardı.
-
18 Haziran 2024, 02:08
Hocam öyle, millet tonla para aklar ülkede. Olan gene bizim gibi vatandaşa olur. Aklanmamak için bir sebep yok şuanlık. Dediğim gibi hayırlısı 🙏🏻
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)