Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

A2 Ehliyet sınavında güzergahta kaldım

REKLAM ALANI

Merhabalar, A2 ehliyet için kursa yazıldım, toplam bir 10 saat ders aldım. Slalom ,8 çizme, engelden kaçma gibi şeyleri çok kolay yapabilecek seviyeye geldim buraya kadar sıkıntı yok fakat sınava 2 gün kala hocam güzergahta motor sürmeyecek miyim dediğimde arabayla turlatıyoruz videoya çek ezberle kardeşim sürdürtmüyoruz dediler. Parkuru yaptım trafiğe girdim 2 hatamdan dolayı kaldım birisi sürekli 1. ve 2. viteste kullandığımdan motor çok bağırmış ikincisi önümdeki araba yeşil ışıkta bekledi bende sağ şeritte bekliyordum hareket etmedi 10-15 saniye bende sol sinyal verip soluna geçtim makas attın diyip bu 2 sebepten bıraktılar. Tamam benim hatam ben kabulleniyorum fakat sürücü kursu bana daha önce hiç güzergahta sürdürtmedi sürdürtse illaki orada da hata yapıcaktım ve uyarıcaklardı sınavda kalmayacaktım ayrıca sınav günü kursiyerlere takılan kulaklıktan bana takılmadı Sürücü kursuna hala sürdürtmeyecek misiniz sınavda kaldım dememe rağmen sürdürtmeyeceklerini söylüyorlar. Herhangi bir işlem yaptırabilir miyim MEB tarafından?
    espresso bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    1- Uyanıklıktan vazgeç, yolunu ve sıranı bekle. (makas alamazlar)
    2- Gaz kolunu gavurun kulağını çeker gibi kıvırma.(bağırttın diyemezler)
    3- Sürücü kursunu MEB, CİMER, ÇOMAR ne bulursan her yere şikayet et. (sürdürtmeyiz diyemezler)

Motosikleti
    falcon flash 100
    Ah be bu kurs işleri vicdan işleri olmuş.

Kurslar kafasına göre takılıyor. Kimse de sen ne yapıyorsun diyen yok.

Benimde yazıldığım kursun sahibi yaşlıydı kursu kontrol edemiyordu.

Zibidi bir hoca bulmuşlar hiç bir şey yaptığı yoktu. Kaydı mı dondurup kendi kendime öğrenmiştim.

Bir gün diğer kursların eğitim yaptığı yere gittim. Diğer kursun hocasına gittim siz kaç saat pratik yaptırıyorsunuz diye; Hoca dedi ki biz de saat yok talebe istediği kadar sürer.

Ya işte böyle kurslar da var. İstediğin motosikleti, istediğin kadar sürüyorsun.

Not: Bari imtihanda yapma makas atma, kenardan usul usul sür.
    espresso bunu beğendi.

Sizce şikayet edeceğimi söyleyip ders alabilmek için zarf mı atayım yoksa direkt şikayette mi bulunayım?

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı neshary adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizce şikayet edeceğimi söyleyip ders alabilmek için zarf mı atayım yoksa direkt şikayette mi bulunayım?
    İlk önce kendinizi düzeltin hiç güven vermiyorsunuz daha imtihanda bile makas atıyorsun. Sonra da yok solumda ki on saniye bekledi yok böyle oldu gibisinden zeytin yağ gibi suyun üstüne çıkmaya çalışıyorsun.

Apaçilik için umut vadediyorsun.

Direk şikayet edin ve edep kuralları içinde kursa gidip hakkınızı savunun.

DİKKAT : Olay Duran kaya meselesine dönmesin. Gazetelerin ve internet sitelerinin malzemesi olmayın. Unutma edep kuralları içinde.
    Osm@n bunu beğendi.

Bakın ben hatamı savunmuyorum iyi sürdüğümü iddia etmiyorum zaten benim sinirlendiğim konu daha önce hayatımda hiç vitesli motor bile sürmemişken beni öylece trafiğe çıkartmaları, madem güzergah gibi önemli bir bölümde sürüş yaptırmıyolar baştan söylesinler de kayıt olmayayım. Makas konusuna gelirsek evet hatalıyım fakat sınav ve ilk defa trafiğe çıkmış olmanın verdiği panikle solumun boş olduğunu görüp yaptım. Daha önceden en kötü 1-2 saat trafikte ders alsam en azından trafik heyecanımı yenmiş olurdum.

lordmayros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z500SE 2024 - Honda Activa 125 2024
    Ben güzergahta sinav öncesi motor kullandiran görmedim
    Risk buyuk ve almak istemiyorlar güzergah trafiğe acik alan ve
    Bizim milletin nasil araba kullandigini biliyoruz 40-50km hizda arac kazasi ile motosiklet kazasi arasinda daglar kadar fark var
    Şahsen bende guzergahi arac ile gezerek ehliyet aldim
    Orta seritten sinyalleri dogru vererek cok rahat guzergah tamamlanabiliyor

Valla hacım o iş tamamen müfettişin insiyatifinde. Ben güzergaha 2 motor çıktım. Ben ışıklara yakalandım öndeki baya fark açtı. Müfettiş telsizden şunlara yetişelim dedi bende yuki 100 lük cup ile yapıştırdım 80/90 yetiştim öndekine. Motordan indim onlarda arabadan indi bana "normalde bırakmam lazım ama kaçla gitmen gerektiğini söylemedim hayırlı olsun " demişti.araba ehliyeti alırkende el freni indirmeyi unuttum o müfettişte herşey çok iyi bu hata için tekrar sınava girmene gerek yok demişti vs vs.

Motosikleti
    TVS RAİDER 125İ
    benimde sınav günüm. Eğitmenler kurul falan herkes orada. Hocama dedim motorla biraz ısınabilir miyim diye. Hoca verdi motoru at bakalım tur dedi. 8 çizme düz çizgi falan filan. Geldim 2 3 tur sonra motoru geri vermeye tamam sen geçtin dediler. Kandırdılar beni. Güzergah olayında bizi de araba ile gösterdiler hafızaya kazıdık. Şurada sinyal vereceğiz falan filan. Sınav günü çıktık yola.3 4 dk oldu arkadan korna(bende de kulaklık yoktu)Dediler yanlış gittin güzergah yanlış. Hoca hemen atladı araya. O başka şehirden geliyor. Güzergahı gösterdiğimiz gün burada inşaat vardı aslında öğrenci doğru gitti dedi. Bakın o saaten sonra ben saldım iyice. Nasılsa kaldım dur en azından rahat rahat motor süreyim diye ben sınav alanına rahat rahat gidiyorum. Neyse durduk. Arkadan benim hoca hemen atladı uğur tebrikler geçtin diye. Ben halen nasıl olur tavırları falan.(not: Belgeleri almaya gittiğimde sordum gerçektende inşaat varmış. Ve kuruldakiler OOO ÇOK RAHAT SÜRÜYOR demişler ) Önümde çöp kamyonu bile durdu ben geçmedim bilader sen biraz heyecan yapmışsın.

Hayatımda trafikte motor sürmedim dediğiniz gibi biraz panikledim, sizin motor tecrübeniz var mıydı?

Alıntı neshary adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayatımda trafikte motor sürmedim dediğiniz gibi biraz panikledim, sizin motor tecrübeniz var mıydı?
    Araba için konuşursak 7 yaşında 2005 model doblo vardı kapı önünde.94 lüyüm. Sene 2011/2012 kaç kere kontak çevirdin dersen 1 yada 2 ve o araba 5 sene bizleydi.ama motora gelirsek çok tecrübem vardı. Kuzenin cbr1000rr dayımın r25 i ile 15/16 yaşlarında çok kullanmışlığım var. Lale sürücü kursunda A ehliyet alırken 24 yaşında hocalar parkura çıkardı ana yola bile çıkmadım. Kursun bütün eğitimlerini arkadaşla ben veriyordum mt 07 ile

Baya bir trafik tecrübeniz varmış, trafikte tecrübesizlik bende panik yapmış onu fark ettim.

motorine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cfmoto 250SR 2024
    Ben güzergahı hiç bilmiyordum 2 gün eğitim aldım 2. günün sonunda 1 kez motorla çıktım arkamdan araba ile geldiler(tek motor ben değildim 4 5 kişiydik). Sınav günü geldi yolda çok fazla yokuş ve iniş vardı (evka1) öyle böyle sürüyordum. Önümde bir dolmuş vardı 2 kez önüme atladı ani fren tuttu falan ben çok acemiydim kan ter içinde kaldım. En son stresten stop ettirdim motoru komisyon köşede dur dedi durdum. indiler ben tabi bitik bir haldeyim kaldım falan derken biraz dinlen çıkalım dediler artık nasıl stres olduysam adamlar anlamış. Tekrar çıktım yola sorunsuz bitirdim aldım ehliyetimi. Şikayet et kursu. Bu ehliyet meselesi eğer tecrübeli değilseniz tamamen şans. komisyon iyi gelirse geçersiniz.
    Gemileri yak kaptan. Sana da motor alalım.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Benim kursla sınav güzergâhını sınav gününden önce 3 kez turlamıştık.

Bu arada duran aracın solundan geçmenin nesi makas atma oluyor ben anlamadım? Makas atmak Trafik Kanunu Madde 46/2-g'de tarifleniyor: “Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri." Sizin anlattığızın bununla ilgisi yok. Olayın öcesinde veya sonrasında bu tarife uyan şekilde sürüş yapmış olabilir misiniz?

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    ben bugün güzergah sınavına girsem kalırım heralde, şu anda trafik ve şartlar neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket ederim, bazı şeyler kural dışı olabilir. Neyse, sınav şartlarından haberim yok fakat anladığım kadarıyla genelde güzergahta antreman yaptırmıyorlar, buna pek yapacak bir şey yok, kurallara uygun bir şekilde sürerek 1 kere daha sınava girin, bu sınavda kalmak normal, artık zorluyorlar çünkü.

Motosikleti
    duke 390 150 beygir
    direksiyon hocasiyim.sikayet et.
    yanlis vites kullanimi sari ikazdir,birakilmaz
    sollama yasak degildir birakilmaz

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:51 ----------

ancak,sizde surus konusunda bir eksiklik gormus olabilirler ve insiyatif alip birakmis olabilirler.hocanizq sorun tam nedenini.
    biz mesela ogrenci dusuk vitesde yada yavas fiditosa telsizsen soyluyoruz hizlan diye.hizliysa yavasla diyoruz.
    sollama kesinlikle yasak degil.belki solundan araba geliyordu.
    hocana sor durum neymis tam olarak

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı motomad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    direksiyon hocasiyim.sikayet et.
    yanlis vites kullanimi sari ikazdir,birakilmaz
    sollama yasak degildir birakilmaz

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:51 ----------

ancak,sizde surus konusunda bir eksiklik gormus olabilirler ve insiyatif alip birakmis olabilirler.hocanizq sorun tam nedenini.
    biz mesela ogrenci dusuk vitesde yada yavas fiditosa telsizsen soyluyoruz hizlan diye.hizliysa yavasla diyoruz.
    sollama kesinlikle yasak degil.belki solundan araba geliyordu.
    hocana sor durum neymis tam olarak
    Hocam Özbek asıllısınız galiba?

Öğrencilerinizle doğru iletişim kurmak adına yabancı ülke vatandaşlarına Türkçe öğretmek için açılan kurslara gitmenizi tavsiye ederim.

https://sem.tedu.edu.tr/course/Yaban...itimi_Programi

Motosikleti
    duke 390 150 beygir
    hayir turkcem ingilizcem ve ispanyolcam gayet iyi.acele yazdim onemli bir durum vardi o sirada.haddini asma

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı motomad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayir turkcem ingilizcem ve ispanyolcam gayet iyi.acele yazdim onemli bir durum vardi o sirada.haddini asma
    Sizinle dalaşmak istemiyorum ama siz isterseniz yazdığınızı bir daha kontrol edin.

Sakin kafayla bir daha düşünün haddimi aştığımı tekrar düşünürseniz aksini savunmayacağım.

Not 1: Türkçem gayet iyi diyorsun ama bu cevabın bile imla hataları ile dolu.

Not 2 : Hangi hataları yaptığınızı bulamıyorsanız kendi cevap hanenizin altında alıntı tuşuna basın. Google amca gösterir hangileri hatalı diye.

Motosikleti
    duke 390 150 beygir
    bak son kez yaziyorum.ben ted kolejini takdirle bitirdin,universite takdir,askerlik subay takdir,cesitli islerdee calistim.uluslararasi gecerli ingilizce igretmenligi sertifikam var.
    3 yildir direksiyon ogretmenligi yapiyorum.
    islerimde insanlarla gerektigi gibi iletisim kuruyorum.lisede,unv de ve unv sonrasi iletisim dersleri aldim saati sayisi belirsiz.
    Sana yazdigim gibi hatami kabul ettim ve nedenini yazdim.
    Aceleyle yazdigim icin imlasiz ve devrik olmus olabilir.ilkokuldan beri turkce kitap,ortaokuldan beri ingilizce kitap okuyorum.en agir uzmani getir simultane ceviri yaparim sana.
    Sen gelmis dalga geciyorsun,yok ozbekmis yok turkce dersi almaliymisim.
    Konuyu uzatip hala cevap yazma derdindesin.
    Buraya bir cok insan geliyor bazilarinin egitim seviyesi inanilmaz dusuk.
    Biz kimseyi hor gormuyoruz.hepsine cevap veriyoruz ki ogrensinler yardimlasalim

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)