A2 Ehliyet sınavında güzergahta kaldım
Reklamlar
-
bende direksiyon sınavından bir gün önce güzergahı göstermek için araba peşinden motorla çıktım,
ama çok yabancı olduğum bir bölge olduğu için hiç bir yeri hatırlayamadım,
taktik olarak arkamdaki kurs aracının sinyallerini takip ettim, onun haricinde aynı güzergahta çok fazla sınav aracı oluyor onları takip ederek güzergahı bulabilmiştim. sınav esnasında bende 4 5 defa sollama yaptım ama hepsi kurala uygun ve nizami şekildeydi. güzergahı bilmiyorsan eğer mutlaka sürücü kursunun aracının sürücüsü ile konuş, sinyali biraz erken versin, sende aynadan takip et.
Reklamlar
-
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak sürücü kurslarında işinin gereğini dikkat, saygı ve kurallar dahilinde yapan birkaç eğitmen dışında, ben bu işi hakkıyla yapanı pek görmedim.
Otomobilde sigara içeni mi ararsın, kursiyere motoru verip kenarda arkadaşlarıyla lak lak edeni mi ararsın, kurs sırasında sürekli telefonda görüşeni mi ararsın...yav bu gözler motosiklet dersinde motora yan binip, akrobasi gösterisi yapan 20'li yaşlarda apaçi görünümlü kurs hocası gördü. Dayanamadım gittim; dedim hocam "sizin bu yaptığınız yanlış değil mi? Bakın burada 18-20 yaşlarında bir sürü genç var. Size özenmezler mi? Zaten kurs sırasında bile birbiriyle yarışan, önüne geçmeye çalışan, aklı bir karış havada çocuklar var". Cevap; ıvır zıvır bir sürü bahane vs.
Tabii kursa gelip ehliyet almaya çalışan ama öncesinde bir şekilde motor sürmüş veya öğrenmiş özellikle gençler de az problemli değil. Adam kursa yıkık bir motosikletle gelip gidiyor ama ehliyeti yok. Parkurda, kullanmayı biliyorum edalarıyla olmadık hareketler yapıyor. 8 sırasına hızla girip, öne geçmeler, milletin sırası gasp etmeler. Az daha biriyle dalaşıyordum. Zaten en sevmediğim tipler trafikteki, kursta da gelip beni bulurlardı
Yani demem o ki, bizim topraklarda problemsiz bir alan yok. Sınav parkurunda her şeyi doğru yapan adam (yapmak zorunda olduğu için tabii), ehliyeti alıp trafiğe çıkınca hiç bir kurala uymuyor ki zaten. Kurs ciddiyetsiz, eğitmen ciddiyetsiz, öğrenci ciddiyetsiz, sınav ciddiyetsiz, sürücü ciddiyetsiz, cezalar ciddiyetsiz, toplum ciddiyetsiz...
Sonuç ortada...Hindistan mertebesinde bir trafikte hepimiz cebelleşiyoruz bir şekilde...
-
neshary adlı üyeden alıntı
Merhabalar, A2 ehliyet için kursa yazıldım, toplam bir 10 saat ders aldım. Slalom ,8 çizme, engelden kaçma gibi şeyleri çok kolay yapabilecek seviyeye geldim buraya kadar sıkıntı yok fakat sınava 2 gün kala hocam güzergahta motor sürmeyecek miyim dediğimde arabayla turlatıyoruz videoya çek ezberle kardeşim sürdürtmüyoruz dediler. Parkuru yaptım trafiğe girdim 2 hatamdan dolayı kaldım birisi sürekli 1. ve 2. viteste kullandığımdan motor çok bağırmış ikincisi önümdeki araba yeşil ışıkta bekledi bende sağ şeritte bekliyordum hareket etmedi 10-15 saniye bende sol sinyal verip soluna geçtim makas attın diyip bu 2 sebepten bıraktılar. Tamam benim hatam ben kabulleniyorum fakat sürücü kursu bana daha önce hiç güzergahta sürdürtmedi sürdürtse illaki orada da hata yapıcaktım ve uyarıcaklardı sınavda kalmayacaktım ayrıca sınav günü kursiyerlere takılan kulaklıktan bana takılmadı Sürücü kursuna hala sürdürtmeyecek misiniz sınavda kaldım dememe rağmen sürdürtmeyeceklerini söylüyorlar. Herhangi bir işlem yaptırabilir miyim MEB tarafından?
Aynısını benim hanıma da yapmayı denediler, susup kabullenmeyecektiniz hocam.
Ben dedim olur mu öyle şey, sınavda çıkacak soruyu öğretmeden cevabını vermek, geçmek olmaz diye.
Bilmem kaç küsür para veriyorum ve güzergahta süremeyecek miyiz? Az çemkirince tamam ayarlarız falan filan dediler, 2 kez o güzergahta sürdük. Ve sizin gibi bir kaç hatasını farkedip öğrettik, sınavı geçti hanım.
Araba hareket etmeyince sinyal verip sollamışsınız bu tamam fakat yerdeki çizgiler kesik kesik miydi düz müydü? Genelde ışıklarda kesik kesik değil düz çizgi oluyor, yani sollama yapamazsınız.
-
Merhabalar, A2 ehliyet için kursa yazıldım, toplam bir 10 saat ders aldım. Slalom ,8 çizme, engelden kaçma gibi şeyleri çok kolay yapabilecek seviyeye geldim buraya kadar sıkıntı yok fakat sınava 2 gün kala hocam güzergahta motor sürmeyecek miyim dediğimde arabayla turlatıyoruz videoya çek ezberle kardeşim sürdürtmüyoruz dediler. Parkuru yaptım trafiğe girdim 2 hatamdan dolayı kaldım birisi sürekli 1. ve 2. viteste kullandığımdan motor çok bağırmış ikincisi önümdeki araba yeşil ışıkta bekledi bende sağ şeritte bekliyordum hareket etmedi 10-15 saniye bende sol sinyal verip soluna geçtim makas attın diyip bu 2 sebepten bıraktılar. Tamam benim hatam ben kabulleniyorum fakat sürücü kursu bana daha önce hiç güzergahta sürdürtmedi sürdürtse illaki orada da hata yapıcaktım ve uyarıcaklardı sınavda kalmayacaktım ayrıca sınav günü kursiyerlere takılan kulaklıktan bana takılmadı Sürücü kursuna hala sürdürtmeyecek misiniz sınavda kaldım dememe rağmen sürdürtmeyeceklerini söylüyorlar. Herhangi bir işlem yaptırabilir miyim MEB tarafından?
Ben bu sınavlarda görev alıyorum, devirsiz kullanmak sarı hatadır. Makas atma olarak değerlendirdikleri de muhtemelen trafiği tehlikeye düşürecek hata veya çevre kontrolü yapmamak ki bu da kırmızı hatadır. Sınavla iligli geri dönüş olmaz. Eğer görevlileri denetleyen şefler olayı görmemişse, herhangibir yaptırım uygulanmaz. Kursla ilgili de şikayette bulunabilirsiniz ama size yeterli eğitim verdiklerine dair belge varsa ellerinde yine birşey çıkmaz. Genelde kurslar ucuza kaydedip, eğitim vermekten kaçıyorlar. Böyle birşey varsa, genel geçer ücretin dışında cuzi ücretle kaydolmuşsan, ordan şikayette bulunabilirsin. Geçmiş olsun
-
10 Saat ders şeyi çok saçma kendi kursum için konuşuyorum saat 09:00-18:30 arası geliyorsun istediğin kadar sürebiliyorsun istediğin motoru ancak 2 tane kurs motosikleti olduğu için sırayla kullanıyosun , anlayışlı insanlarla aynı gruptaydım okulum olduğu için bazen beni sırada öne alıyorlardı veya ben işe gidecekleri için sıramı veriyordum ancak kurs hocası yaşlı bir adamdı ben normal 1N2345 sanıyordum vitesi ancak cg tarzı motosikletlerde sadece aşşağı doğru vites attığımız için bilmiyordum ve 1. viteste tüm parkuru yapıyordum hocaya sorduğumda debriyaja iyi bas arada takılı kalıyo vb diyordu , sonradan kendim nasıl yapıldığını fark ettim . Heyet çok saçma sebeplerden seni elemiş ama normalde elenmiyeceğin bir sebepten , acemi olduğunu anladıklarında hatan varsa direkt bırakıyorlar . Yeşil ışıkta beklememek senin hatan heyet bir şey demeden öyle yapamıyorsun malesef , bağırma olayı da çok saçma . Güzergahta sürdürtmeme sebebi ehliyetin yok , ruhsat onlarda değil , kaskın yok(bazı kurslar veriyor) . Bana kulaklık takıldı ama pekte birşey anlaşılmıyordu o yüzden kulaklık yüzünden sıkıntı yapma . Heyette ki insanlarda öğretmen oldukları için ve 3 okul değiştirdiğim için beni tanıdıkları için bana makasta attırdılar , hızda yaptırdılar tüm güzergahı 70-80km hızla yaptım . Normalde heyet bir şey demeden bunu yapamıyorsun . Yanımda gelen yaşıtlarımın hepsinde motor vardı 5 kişiden 2'si kaldı yani , kurs veya güzergahtaki sürmeyle normal trafiğin arasında aşırı fark var . Güzergah videosu vardır internette bir bak bulunduğun il/ilçe ismini ve alıcağın ehliyetin sınıfını yazarak ulaşabilirsin büyük ihtimalle
-
motomad adlı üyeden alıntı
bak son kez yaziyorum.ben ted kolejini takdirle bitirdin,universite takdir,askerlik subay takdir,cesitli islerdee calistim.uluslararasi gecerli ingilizce igretmenligi sertifikam var.
3 yildir direksiyon ogretmenligi yapiyorum.
islerimde insanlarla gerektigi gibi iletisim kuruyorum.lisede,unv de ve unv sonrasi iletisim dersleri aldim saati sayisi belirsiz.
Sana yazdigim gibi hatami kabul ettim ve nedenini yazdim.
Aceleyle yazdigim icin imlasiz ve devrik olmus olabilir.ilkokuldan beri turkce kitap,ortaokuldan beri ingilizce kitap okuyorum.en agir uzmani getir simultane ceviri yaparim sana.
Sen gelmis dalga geciyorsun,yok ozbekmis yok turkce dersi almaliymisim.
Konuyu uzatip hala cevap yazma derdindesin.
Buraya bir cok insan geliyor bazilarinin egitim seviyesi inanilmaz dusuk.
Biz kimseyi hor gormuyoruz.hepsine cevap veriyoruz ki ogrensinler yardimlasalim
Yerli ve milli Navy Seals copypasta'mız hayırlı uğurlu olsun.
-
yav arkadaş, ben trafik parkurunu yaparken ne telsiz taktılar ne de önceden gösterdiler. bindim motora, ara ara arkama dönüp el işareti ile soruyordum "burdan mı dönüyoz" diye, he diye kafa sallayınca da sinyali verip dönüyordum.
biri demiş yukarıda, ışıklara ve kavşaklara doğru çizgiler genelde düz olur, o durumda sollama yapılmaz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)