Bir çılgınlık yapıp servise gitmeyi ve cihaza bağlatmayı düşündünüz mü? Hata kodunu görmeden ne desek sallamasyon olabilir.
Beyler yapmayın...
Belli ki, ilk motorunu almış heyecanlı ve genç bir forum üyemiz. Biraz da endişe içinde. Ya bozduysam diye korkmuş...
@Gjea Yapacağın ilk şey motorunu yetkili servise götürmek, varsa bir arıza kaydı açtırmak ve ileride Tüketici Haklarını savunabilmek için her şeyi belgelemek. Sıfır motorunda garanti kapsamında oluşan problemler için hemen tamir ettirmek zorunda değilsin. Para iadesi veya misliyle değiştirme seçenekleri kullanabilirsin. Eğer iş o aşamaya gelirse buradan yaz, yardımcı olayım.
Ufak tefek sendör arızasıdır, düzgün çalışıyorsa korkacak bir şey yok. Ama en yakın zamanda servise gitmeniz çok sağlıklı olur.
Sabit yanıyor diyorsun sıkıntı yok binmeye devam, 20 30kmmyol yap kontağı aç kapa yaparsan silinecektir, bazen oksijen sensörü ne bağlı anlık yakar bazen de Air idle yani anlık hava kontrolüne bağlı olarak yakar sıkıntı yapmanıza gerek yok.
Bajaj almak isteyenler, Bajaj marka motosikletler ruh hastasıdır, hiç beklemediğiniz anda şak diye arıza yakar sonra söner ve kafasına göre takılır . Ben benim ruh hastası ile kuryeliğe başladım, bol kilometreler ve zorlu şartlar yaşıyoruz kendisiyle, bizim ilişkimiz artık inişli çıkışlı oldu ama her seferinde bir yerde buluşuyoruz .
3-4 ay parça beklemediysen neye uğradığını şaşırmış olabilir
Akşam işten servise geçiyim diye motoru çalıştırdım ışık yanmıyordu eve geldim bende sabah ne olacak bakalım.
yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkürler.
komiklik yapmaya çalışan bu 1-2 kişiye de söylenecek bir şey yok yazık karakterlerine .
Oksijen sensörüdür. Belli bir süre sonra söner.
kontak açıktan sonra Motoru 1-2.dk ısıtmadan gaza basma. Genelde bundan oluyor ya da soğuk havadan. Problem yok bajaj da bunlar olabiliyor önemli olan arıza ışığı yanıp yanıp sönmesi ya da o ışığın kırmızı olması (motoruna göre)
Bende de ns200 var
Yanıp sönmesine çözüm bulmak çok basitte sabit yandımı zor oluyor, tabi cihaz yoksa . Birde bunlar dandik akü sevmezler sıkıntı çıkartırlar. Oksijen sensörü ya değer okuyamazsa yakıyor ya voltaj yüksekliği veya voltaj düşüklüğünden ama oda yanlış hatırlamıyorsam yanıp sönme şeklinde yakıyordu, canı sağolsun hepsini yaşattı ruh hastası.
Hindistan, Tayvan, Çin marka motosikletler sıfır alınsa bile ne zaman ne yapacağı belli olmaz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)