Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Naked motosiklet nasıl yıkanmalı?

REKLAM ALANI

Merhaba, şu anda bir Svartpilen 401 sahibiyim. Bildiğiniz üzere naked motosikletlerde her şey biraz fazla meydanda olduğundan elimden geldiğince az yıkama taraftarıyım. Hatta bugüne kadar hep yumuşak bir bez ile temizledim(sıfır almıştım 10 ay oldu) fakat artık bir yıkama ihtiyacı doğdu gibi. Sizce yıkama işlemini nasıl yapmalıyım? Yoksa bez ile devam mı dersiniz?

Bonus: Radyatör petekleri nasıl temizlenmeli sizce?

Teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    HusqM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna Svartpilen 250
    Alıntı dark200 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba, şu anda bir Svartpilen 401 sahibiyim. Bildiğiniz üzere naked motosikletlerde her şey biraz fazla meydanda olduğundan elimden geldiğince az yıkama taraftarıyım. Hatta bugüne kadar hep yumuşak bir bez ile temizledim(sıfır almıştım 10 ay oldu) fakat artık bir yıkama ihtiyacı doğdu gibi. Sizce yıkama işlemini nasıl yapmalıyım? Yoksa bez ile devam mı dersiniz?

Bonus: Radyatör petekleri nasıl temizlenmeli sizce?

Teşekkürler.
    Selamlar, bende de Svartpilen 250 var. Motoru kasım ayında aldım. Aldığımdan bu yana toplam 4 kez yıkadım. İkisinde bir kovada şampuanlı su diğerinde temiz suyla ve süngerle yıkadım. Sonra da durulamak içim şişeyi boca ettim - rastgele değil tabi ki. Bir seferde de Tommygun abimizin bir paylaşımında görmüştüm, basınçlı sprey pompa kullandım. Sudan baya tasarruf ediyorsun. En son da bildiğin hortumla yıkadım, yine bir kovada şampuan ve köpük vardı.

Her seferinde motoru güzelce kuruttum, özellikle koltuk ve elektroniklerin etrafında su bırakmadım. Her seferinde de motor sıkıntısız çalıştı. Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum ama evhamlıysanız tamamen kuruduğuna emin olduktan sonra çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Radyatör için de şampuan ve kesme boya fırçaları yeterli olacaktır. Çok basırmamaya dikkat edin.

Keyifli sürüşler
    dark200 ve espresso bunu beğendiler.

Motosikleti
    duke 390 150 beygir
    Radyatore asiri pisse yag cozucu sikarsin yoksa suyla beraber fircalarsin.
    motorun orta bloguna kadar kismini tazyikli suyla yikayabilirsin jantlar dahil.ayrica jantlar icin yag cozucu.
    Geri kalan tum ust kisim icin islak bezle silme yapacaksin.yoksa sele arasindan sase ve vidalara ve akuye ve her turlu kabloya su gider pas yapar oksit yapar.
    her turlu yag icin yag cozucu,fren merkezi icin balata spreyi.
    Plastik aksam parlamasi icin motul c5 oneriyorum
    dark200 bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Gösterge paneli ve switch'leri poşetle kapatıyorum (*). Motor, lastik, şase çevresine, özellikle kir birikmiş yerlere degreaser sıkıyorum. Biraz bekledikten sonra 'shower' modunda mümkün olduğunca yukarıdan yağmur yağar gibi (basınç kullanmadan) duruluyorum. Sonra gösterge paneli ve switch'leri camsil ve kağıt havlu kullanarak siliyorum.

(*) Düzgün bir motosikletse gerek olmayabilir buna.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    göstergeye, boğaz kelebeği kısmına koltuk kısmına çok fazla su tutmayın, tutcaksanızda uzaktan tutun.

maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    bende duke 250 var, toplamda 1 senede 3 defa yıkadım, üçünü de petrolde tazyikli su ile, sadece gösterge ve ön koltuk tarafına çok yüzeysel tuttum.
    geri kalan yerlere hiç acımadım, özellikle jantlara.

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Ben hamama götürüp kese attırıyorum.
    maximusti, bunu beğendi.

selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vstrom 800DE
    Ben 7 senedir motor kullanıyorum, hiç motor yıkamadım. Genelde siliyorum, varsa motul ürünleriyle. Bir ara silikon bazlı mavi bi camsil tadında bir şey vardı. İnazumayı onla siliyordum. Utanıyorum böyle şeylerde malesef İyi ki bi motoru var derler diye sokağımda yıkayamıyorum. Benzinlikleri de çok sevmiyorum.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    benzinlikteki basınçlı su ve sabun ile yıkıyorum yıllardır, hiç problem yaşamadım. sadece basınçlı suyu uzaktan tutmaya gayret ediyorum, 30-40 cm mesafeden basmıyorum suyu, en az 1-2 metreden tutuyorum.

Yobaaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRK 502X
    şu kova ve durağan su ile yıkayanlar arka maşadaki çamuru pisliği nasıl temizliyor bi allasen söyleyin ya

Khaira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    Özellikle kış aylarında veya yağmurlu havalarda motosiklet kullanıyorsanız kova-sünger ikilisi yetmeyecektir diye düşünüyorum. Ben 2-3 haftada 1 motorumu yıkıyorum, yaz-kış bindiğimi düşünürsek kesinlikle ihtiyaç oluyor.

Hep benzinlikte yıkıyorum. Bizim burada bir Total var, akşam 8’den sonra basıncı kısıyorlar sesten rahatsız olmasın insanlar diye. 2 poşetle elektrik kablolarını kapatıyorum gidonun çevresindeki. Önce gazyağıyla zinciri temizliyorum, sonra bir tur su tutuyorum kaba pisliği almak için. Ridermade’den aldığım Snow Foam ile basınçlı ilaçlama zımbırtısının içinde şampuanı hazırlayıp motoru baştan aşağı köpüklüyorum. Araç yıkama eldiveniyle üstten başlayıp her yerini ovalıyorum hiç acımıyorum valla. En son zinciri yine aynı eldivenle köpükleyip temizliyorum. 2-2.5 metre mesafeden suyla duruluyorum.

Genelde benzinlikteki basınçlar çok yüksek oluyor. Eğer boş bir saatte giderseniz yıkamaya, çalışan arkadaşlara söylerseniz basıncı kısarlar. Motor bloğuna ve göstergeye yakından su tutmamaya özen gösterirseniz bir problem olmaz diye düşünüyorum.
    Eğer daha detaya girmek istiyorsanız, 2-3 tane detailing fırçası alıp tüm bölgeleri fırçalayabilirsiniz. Vaktim olduğunda bazı aksamlarını tek tek fırçalıyorum, güzel oluyor.

Bende eski arabacılıktan gelen bir hobi bu yıkama işi. Vakit bulsam her pazar 5 saat motorun her tarafını tek tek ovalarım ama vakit yok işte Şeytan diyor ki al bir şarjlı makine, in site otoparkında her hafta yıka.. El değmişken yandaki arabaları da yıkarım, hastalık olmuş bende bu yıkama işi

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    yani scooter olmadıkça öyle şapur şupur yıkayamazsın çok.belli bir mesafeden tazziğe göre suyunu tut yakın olmadıktan sonra sorun yaşama olayın hiç yok.ekran tarafında daha da uzak tut tamamdır.köpükle durula devam

Motosikleti
    Honda CRF1000L Africa Twin
    Naked ayrımını bilemiyorum fakat marketlerde, benzinliklerde vs satılan kimyasalları kullanmayın. İçlerinde yoğun şekilde aşındırıcı madde bulunuyor. Kendim motul’un ürünlerini kullanıyorum. Sıcak motora, diske (hatta ılık bile olmaz bende) asla su sıkmayın. Benzinliklerdeki basınçlı yıkama makinelerini ve sabunlarını kullanmayın. Sabunun içeriği çamaşır suyundan farksız. Basınçlı yıkama makinelerinin de basınç ayarları motor boya ve yapısına uygun değil. Otomobillere atılan vernik ve boya mikronlarıyla motorlarınki aynı değil. Onlar arabalara göre ayarlı. Ayrıca çoğu benzinliğin suyu kuyu suyu. Beyaz kireç lekeleri olunca canınız yanar. Kaliteli kimyasallar kullanırsanız bahçe hortumuyla bile pırıl pırıl yaparsınız.

Motor çinli değil ve güncel motorların soketlerinin neredeyse tamamı su geçirmezdir. Her su yediğinde paslanacak civataların kullanıldığı motorlardan da zaten hayır gelmez, yıkamadan önce çok daha büyük dertleriniz olur. Yukarda da tavsiye edildiği gibi kaliteli kimyasallarla ve uzaktan tutmak şartıysa basınçlı suyla nahatlıkla yıkayabilirsiniz hiçbişey olmaz. Yıkadıktan sonra motoru kurulayın ve kontak açmadan önce en az 20 30 dakka bekleyin, yeterlidir. Şahsi kullandığım malzemeler honda motosiklet şampuanı(böcek sinek ölülerini çıkarmaya birebirdir) ve jant temizleyici, motul shine&go, inatçı böcek ölüleri için motul insect remover, mxs kontak spreyi ve hareketli parçalar için silah yağı.

Ayrıca bulunduğunuz yerde ozonlu su kullanan illaki bi yıkamacı vardır, bunu araştırabilirsiniz. Kireç lekesi ve pas riski kökünden çözülür.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)