Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Vlog için kamera önerisi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    RS 200
    Merhabalar, kaskımın çene kısmına takabileceğim ve hem görüntü hem de ses kısmında sorun yaşamayacağım bir aksiyon kamerası bakınıyorum.
    Forumdaki konular biraz eski kalmış tekrar açmak istedim.

Aklımda içim rahat etsin diye go pro almak var fakat alternatif önerileriniz varsa incelemek istiyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Khaira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    DJI ve Insta360 piyasayı domine ettikten sonra Go Pro’nun bir cacığı kalmadı. DJI Osmo Action 3-4 modellerine bakmanızı tavsiye ederim. 360 kamera istiyorsanız Insta360 x3, geniş lens aksiyon kamerası istiyorsanız bir diğer seçenek Ace Pro. Go Pro, ekstra aparatları ve o aparatların fiyatlandırması sebebiyle bence artık kulvar dışında kalıyor.

Osmo Action 3-4 çok güzel kameralar. Amazon’dan alacağınız bir ND Filter ile sinematik çekimler de yapabilirsiniz. Bence ihtiyacınızı fazlasıyla karşılar.

Ace Pro’da sanırım mikrofon kullanımı için ekstra adaptöre gerek var ancak emin değilim. DJI’lar intercomla bağlantı yapabiliyor diye biliyorum.
    Alper600RR, stubborn ve Dagor bunu beğendiler.

_recoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    Alıntı Khaira adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ace Pro’da sanırım mikrofon kullanımı için ekstra adaptöre gerek var ancak emin değilim. DJI’lar intercomla bağlantı yapabiliyor diye biliyorum.
    dediklerinize katılıyorum ancak mic kullanımı için adaptör ihtiyacı sadece ace pro'da var gibi bahsetmişsiniz. tüm cihazlarda aynı şekildedir bu, adaptörsüz mikrofon kullanamazsınız. type-c'den 3.5mm çevirici bile alsanız TRS ve TRRS çevirici şart oluyor. goprolarda hele media mod şart.

ben dji osmo action 3 kullanıyorum, type-c destekli herhangi bir kablosuz yaka mikrofonu iş görür. amazondan boya by-v20 aldım ancak henüz kask performansını test edemedim çünkü kendi çerçevesiyle kullanıldığı zaman type-c dirsek aparatı gerekiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:08 ----------

DJI osmo action 4 ile birlikte intercom bağlantısı desteği geldi bu arada.

bu arada gopro 12 haricinde önermiyorum, 9-10 ve 11 serilerinde rastgele kapanma ve ısınma problemi mevcut. iki tane hero 9 kullandım ikisi de aynı şekildeydi ve gına getirdi. 12'de bi tık daha iyileştirmişler sanırım ama dji action 4 hızlı şarj ve sensör büyüklüğü ile onu da tokatlıyor.

Khaira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    Alıntı _recoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dediklerinize katılıyorum ancak mic kullanımı için adaptör ihtiyacı sadece ace pro'da var gibi bahsetmişsiniz. tüm cihazlarda aynı şekildedir bu, adaptörsüz mikrofon kullanamazsınız. type-c'den 3.5mm çevirici bile alsanız TRS ve TRRS çevirici şart oluyor. goprolarda gele media mode adaptörü şart.

ben dji osmo action 3 kullanıyorum, type-c destekli herhangi bir kablosuz yaka mikrofonu iş görür. amazondan boya by-v20 aldım ancak henüz kask performansını test edemedim çünkü kendi çerçevesiyle kullanıldığı zaman type-c dirsek aparatı gerekiyor.
    Afedersiniz, dalgınlıkla ters yazmışım düzeltme için teşekkürler. DJI 3’de adaptör kullanımı var doğru, ama Ace Pro serisinin intercomla bluetooth bağlantı yapıp herhangi bir adaptör gerekmeden intercom mikrofonunuzdan kayıt alabiliyor olması gerek.
    _recoo bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    Alıntı Khaira adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Afedersiniz, dalgınlıkla ters yazmışım düzeltme için teşekkürler. DJI 3’de adaptör kullanımı var doğru, ama Ace Pro serisinin intercomla bluetooth bağlantı yapıp herhangi bir adaptör gerekmeden intercom mikrofonunuzdan kayıt alabiliyor olması gerek.
    evet ace pro'da da intercom desteği var doğrudur.

Motosikleti
    RS 200
    dediklerinize katılıyorum ancak mic kullanımı için adaptör ihtiyacı sadece ace pro'da var gibi bahsetmişsiniz. tüm cihazlarda aynı şekildedir bu, adaptörsüz mikrofon kullanamazsınız. type-c'den 3.5mm çevirici bile alsanız TRS ve TRRS çevirici şart oluyor. goprolarda hele media mod şart.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:08 ----------

bu arada gopro 12 haricinde önermiyorum, 9-10 ve 11 serilerinde rastgele kapanma ve ısınma problemi mevcut. iki tane hero 9 kullandım ikisi de aynı şekildeydi ve gına getirdi. 12'de bi tık daha iyileştirmişler sanırım ama dji action 4 hızlı şarj ve sensör büyüklüğü ile onu da tokatlıyor.
    DJI osmo action 4'ü inceledim kafama yattı. Peki sizin kullanıcı yorumunuz nedir? Şarj bakımından ne kadar götürüyor?
    Yanında aldığınız hangi aparatlar mevcut

Motosikleti
    Yamaha Süper Tenere XT1200ZE & SYM Joyride 300
    Süre olarak bilmiyorum ama GoPro'dan fazla gittiği kesin. En güzeli çok kısa sürede şarj oluyor.
    ekran koruyucular, nd filtre, kablolu/kablosuz mikrofon
    ben başka bir aksesuara gerek duymadım

Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    Alıntı hakanarslan0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    DJI osmo action 4'ü inceledim kafama yattı. Peki sizin kullanıcı yorumunuz nedir? Şarj bakımından ne kadar götürüyor?
    Yanında aldığınız hangi aparatlar mevcut
    benim kullandığım dji osmo action 3 modeli, 4'ten tek farkı sensör boyutu. o da gece çekimlerinde fark yaratıyor. ben kaska takıp geçiyorum, nd filtre seti aldım güneşli günler için nd16, kapalı günler için nd8 takıyorum sinematik bi görüntü yakalıyorum.
    hızlı şarj özelliği ikisinde de mevcut, şarjı bir saatten fazla gidiyor, mola verdiğimde çay içerken powerbanke takıyorum 15-20 dk'da fulleniyor, tam bitmediği için. ilk aşamada uzun yolculuklar için powerbank yeterli.

Motosikleti
    RS 200
    benim kullandığım dji osmo action 3 modeli, 4'ten tek farkı sensör boyutu. o da gece çekimlerinde fark yaratıyor. ben kaska takıp geçiyorum, nd filtre seti aldım güneşli günler için nd16, kapalı günler için nd8 takıyorum sinematik bi görüntü yakalıyorum.
    hızlı şarj özelliği ikisinde de mevcut, şarjı bir saatten fazla gidiyor, mola verdiğimde çay içerken powerbanke takıyorum 15-20 dk'da fulleniyor, tam bitmediği için. ilk aşamada uzun yolculuklar için powerbank yeterli.
    Ben de kaska takacağım da hangi aparatı kullanıyorsun, veya herhangi bir aparat olur mu?
    kameraların ölçüleri sabit mi oluyor bilmiyorum

Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    Alıntı hakanarslan0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de kaska takacağım da hangi aparatı kullanıyorsun, veya herhangi bir aparat olur mu?
    kameraların ölçüleri sabit mi oluyor bilmiyorum
    bağlantı ve kızak aparatları evrensel olur hocam, bütüm kameralarda aynı kullanılıyor. sadece nereye takmak istediğine karar verip ona göre kızak alacaksın. ben çeneye taktım ama düz bir zemin olmadığı için sun-fix ile doldu yaptım. sonrası zaten gopro aparatları

selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vstrom 800DE

Bu konuda yönlendiren bir video anlatım var mı? Ben bir türlü bağlayamadım da action4e

burakrak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xtreme max 200
    Ben de dji osmo action 3 aldım yeni 150 tl'lik direk type-c mikrofon taktım şu şekil ses alıyorum örnek olması açısından paylaşıyorum
    selsa bunu beğendi.
    ABONE OLMAK İÇİN >>> youtube.com/channel/UC2pNC9t3HM5t01YezVcCwzw

selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vstrom 800DE
    Alıntı burakrak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de dji osmo action 3 aldım yeni 150 tl'lik direk type-c mikrofon taktım şu şekil ses alıyorum örnek olması açısından paylaşıyorum
    https://www.youtube.com/watch?v=n6AVWEHuITM
    Ben de benzer fiyata bi mikrofonla çözdüm de interkoma bağlansa mis olur. mikrofonun kablosu sıkıntı dolayıp duruyorum her yere

Motosikleti
    Xtreme max 200
    3te interkom bağlanmıyor sanırım ama kablosuz type c girisli mikrofonlar var onları deneyebilirsin

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:31 ----------

Mikrofon linki
    https://www.trendyol.com/genel-markalar/type-c-roportaj-mikrofonu-1-5-metre-lavalier-gl-121-p-244994732?channelId=1
    selsa bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    Alıntı burakrak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.youtube.com/watch?v=n6AVWEHuITM
    kayıt baya iyi olmuş hocam, mikrofon ayarlarından gain ayarlarını değiştirdiniz mi?

Motosikleti
    Xtreme max 200
    kayıt baya iyi olmuş hocam, mikrofon ayarlarından gain ayarlarını değiştirdiniz mi?
    Hayır hiç biseyle oynamadım sadece taktım ve kayıt aldım. Cross kaskta kullandığım için ses patlamıyor olabilir. Bir de önde siperlik var rüzgarı kestiği için ses almiyordur ama kapalı kasktada güzel bir yere konumlandirinca çok kötü ses alacağını düşünmüyorum
    ABONE OLMAK İÇİN >>> youtube.com/channel/UC2pNC9t3HM5t01YezVcCwzw

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    abi seste hiç bir filtre olmadan nasıl o kadar mekanik bir ses aldı o mikrofon yahu?
    Ne dediğin falan anlaşılıyor ok ama acayip mekanik gürültü var üstünde sesin.

-

Düşünen olursa Hero 11, 2 tane enduro pil, Media Mod ve 8-16-32 ND filtreleri komple set olarak satmayı düşünüyorum.

Motosikleti
    Afrikalı ikizler
    Ben de osmo 3 kullanıyorum. Diğerlerini kullanmadığımdan kıyas yorumu yapamayacağım. Ama osmo 3 için memnun olmadığım kısmı belirteyim. Kamerayı çenede kullandığım durumda; odağını geniş yaptığımda (9 mm) dikiz aynalarımın teki görüntüye giriyor. Ultra geniş (7 mm) yaptığımda iki aynada kadraja dahil oluyor fakat, kadraj kenarlarındaki kısımda kırılma ve bükülmeler oluyor. Ayrıca ultra genişteki kayıtlarda 20-30 metre ilerideki araçlar çok küçük kalıyor kayıtta ve o mesafedeki olayı net bir şekilde göremiyorsunuz. Kamerayı almadan önce EIS kullanan cihazlarda benzer sorunlar olduğundan bahsetmişlerdi. Aslında gyro içeren bir model almak istemiştim ama bulamamıştım kafama göre o dönemde.
    Bu saydığım sorunların belki ayarlarla yapılan çözümü vardır ve ben bilmiyor da olabilirim, bu konuya çok hakim değilim. Bilen arkadaşlar beni de aydınlatırsa sevinirim.
    Ayrıca ben de bir soru sorayım. Video düzenlemede kullandığınız ve önerdiğiniz program nedir?

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Cevat Kelle Abimizin kamerasını ve ekipmanını tafsiye ederim.
    pH5.5 ve mertowski bunu beğendiler.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı pH5.5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayrıca ben de bir soru sorayım. Video düzenlemede kullandığınız ve önerdiğiniz program nedir?
    Ben movavi video editör 14 plus kullanıyorum. Sıradan kullanıcılar için yeterli bence.
    pH5.5 bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)