Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Vlog için kamera önerisi

REKLAM ALANI
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı _recoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet ace pro'da da intercom desteği var doğrudur.
    çinli interkomlarla da bağlantı yapılabiliyor mu?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    _recoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çinli interkomlarla da bağlantı yapılabiliyor mu?
    Ben denemedim ozelliklerinde oyle yaziyor, bluetooth varsa neden olmasin

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı pH5.5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de osmo 3 kullanıyorum. Diğerlerini kullanmadığımdan kıyas yorumu yapamayacağım. Ama osmo 3 için memnun olmadığım kısmı belirteyim. Kamerayı çenede kullandığım durumda; odağını geniş yaptığımda (9 mm) dikiz aynalarımın teki görüntüye giriyor. Ultra geniş (7 mm) yaptığımda iki aynada kadraja dahil oluyor fakat, kadraj kenarlarındaki kısımda kırılma ve bükülmeler oluyor. Ayrıca ultra genişteki kayıtlarda 20-30 metre ilerideki araçlar çok küçük kalıyor kayıtta ve o mesafedeki olayı net bir şekilde göremiyorsunuz. Kamerayı almadan önce EIS kullanan cihazlarda benzer sorunlar olduğundan bahsetmişlerdi. Aslında gyro içeren bir model almak istemiştim ama bulamamıştım kafama göre o dönemde.
    Bu saydığım sorunların belki ayarlarla yapılan çözümü vardır ve ben bilmiyor da olabilirim, bu konuya çok hakim değilim. Bilen arkadaşlar beni de aydınlatırsa sevinirim.
    Ayrıca ben de bir soru sorayım. Video düzenlemede kullandığınız ve önerdiğiniz program nedir?
    Bahsettiğin şeyin olması için kameranın kaskın ortasından çok kaymış olması gerekir sanki?
    Ben GoPro'da en en geniş Hyperview mıydı neydi onu değil bir düşük geniş açıyı kullanıyorum genelde. En geniş olanda görüntünün yanlarına doğru deformasyon çok artıyor ve özellikle kafa sağa sola çevrildiğindeki hareket - en azından ben izlerken bana çok rahatsız edici geliyor.
    Geniş kayıtta uzaktaki cisimler her zaman biraz dandik oluyor. Mümkün olan en yüksek çözünürlükte çekip oraya zoom yapılabilir anca.

Düzenleme için ben Premiere Pro kullanıyorum, bilhassa GoPro kullanan kişilere de kati suretle önermiyorum.
    Birincisi Premiere biraz fazla uyuz bir arayüze sahip. Tabii ki hemen her şey yapılabiliyor ama nerede olduğunu kendi kendine bulmak mümkün değil, biraz dokümantasyon veya google araması gerektiriyor.
    İkincisi GoPro ile renk konusunda bir türlü anlaşamıyorlar. Daha önce Adobe sanırım bunu fark ettiği için GoPro'lara özel bir LUM yayınladı, kabaca gammayı kısarak renklerin biraz kendine gelmesini sağlıyor ama yine çok verimli değli. Ha günün sonunda bir vlog'da ideal renk/ışık yapmak neredeyse imkansız çünkü 3 saniyede tüm kompozisyon ve ışık dağılımı değişmiş oluyor, bunu temiz bir şekilde yapmak acayip zaman alacaktır.

Resolve'a girişeyim onu öğreneyim diye bir niyetim var ama 6-7 aydır da niyet aşamasından ileriye gidemedi maalesef.
    pH5.5 bunu beğendi.
    youtube.com/@bisuruyorum

Bende insta360 ace pro kullanıyorum kamera cidden güzel yazılım desteği var.
    benim tek sıkıntım mic adaptor aldım ancak uygun fiyatlı kablolu mikrofon bulamadım ace pro için, bu kamerayı kullanıpta mikrofon tavsiye edebilecek var mı ?

Motosikleti
    2022 Yamaha MT09-SP
    Dji gopro gibi stabilse güzel benim 6 yıllık hero7 black yavaştan ölmeye başladı başka bi kameraya geçcem dji marka dronum vardı ve kamerası çok mükemmeldi 6 yıllık dji dronum'da kamerası hala fark atacak seviyede güzel ve dron taş gibi dron çok düştü bataryası şişti başka sıkıntı olmadı. Dji bu işi biliyor muhtemelen dji kameraları güzeldir

E.Yzr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R25 Abs, CRF 250L
    Alıntı _recoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dediklerinize katılıyorum ancak mic kullanımı için adaptör ihtiyacı sadece ace pro'da var gibi bahsetmişsiniz. tüm cihazlarda aynı şekildedir bu, adaptörsüz mikrofon kullanamazsınız. type-c'den 3.5mm çevirici bile alsanız TRS ve TRRS çevirici şart oluyor. goprolarda hele media mod şart.

ben dji osmo action 3 kullanıyorum, type-c destekli herhangi bir kablosuz yaka mikrofonu iş görür. amazondan boya by-v20 aldım ancak henüz kask performansını test edemedim çünkü kendi çerçevesiyle kullanıldığı zaman type-c dirsek aparatı gerekiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:08 ----------

DJI osmo action 4 ile birlikte intercom bağlantısı desteği geldi bu arada.

bu arada gopro 12 haricinde önermiyorum, 9-10 ve 11 serilerinde rastgele kapanma ve ısınma problemi mevcut. iki tane hero 9 kullandım ikisi de aynı şekildeydi ve gına getirdi. 12'de bi tık daha iyileştirmişler sanırım ama dji action 4 hızlı şarj ve sensör büyüklüğü ile onu da tokatlıyor.
    Dji osmo action 4ü interkom nasıl bağlıyoruz hocam?

_recoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    Alıntı E.Yzr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dji osmo action 4ü interkom nasıl bağlıyoruz hocam?
    hocam inan ben de bilmiyorum, çıktığı zaman incelemelerinde bahsi geçiyordu ordan biliyorum. ben de action 3 kullanıyorum

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)