Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Drift l rölanti sorunu yardım

REKLAM ALANI

2022 Model Drift L CBS motorumun rölantisi kendi kendine 4bin devire çıkıyor 2bin devirde çalışan motor kendi kendine 4bin devire çıkıyor. debriyajı hafif bırakıp , geri çektiğimde bu sorun gidiyor ancak normal yolda giderken gaz açtığımda normal gidiyor sonrasında devir yine kendi kendine dönüşlerde veya frenleme yapmadan önce debriyaj sıktığım da devir kendi kendine 7-8bin devire çıkıyor

Bu gün sürmeden önce ayak marşının açık olduğunu fark ettim mahallede ki çocuklar oynadı büyük ihtimalle motorla bu sorunun sebebi nedir?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Arıza lambası yanıyor mu?

SerdarC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon50 Custom ve Ramzey Cup100
    Gaz telin yanlış yerlerden geçiyor, gidonu çevirince gaz teli geriliyor olabilir mi? bir diğer ihtimalse manifold tan hava alıyor olabilir.

Motosikleti
    Okurken tam dikkat etmedim ama bahsedildiği gibi problemler olabilir, ekstra olarak enjeksiyon sistemine sahip olduğu için sensörsel hatalarda verebilir.

Arıza lambası yanmıyor , 1-2 hafta önce kazadan dolayı direkt sağ gaz kütüğü ( gaz kolu ve kill switch ) hareket ediyor . ve aynı sebepten dolayı oksijen sensörü çıkmıştı . Yanlış yerden geçiyor diye olabilir , veya oksijen sensörü ne kadar benzin yollıyacağını seçemediğinden dolayı sürekli eşit bir benzin yolluyor olabilir mi? tabi böyle olduysa boştayken vb. devir 4binken arada 6-7bin çıkmazdı .

Bir yandan da gaz kolu veya oranın kütüğü takılı kaldığı için sürekli gaz veriyor , ancak mahallede ki çocuklar ayak marşı vb gibi aksamlarıyla oynadığı için korkuyorum rölanti sensörü vb bozulmuştur diye.

Motosikleti
    Alıntı uurrdmrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arıza lambası yanmıyor , 1-2 hafta önce kazadan dolayı direkt sağ gidon ( gaz kolu ve kill switch ) hareket ediyor . ve aynı sebepten dolayı oksijen sensörü çıkmıştı . Yanlış yerden geçiyor diye olabilir , veya oksijen sensörü ne kadar benzin yollıyacağını seçemediğinden dolayı sürekli eşit bir benzin yolluyor olabilir mi? tabi böyle olduysa boştayken vb. devir 4binken arada 6-7bin çıkmazdı .
    Oksijen sensörü arızalanacağı zaman arıza lambası yakar ve motor zengin karışımda çalışır ama bahsettiğiniz gibi yüksek devire çıkma problemleri yaşatmaz. Sağ kütük kazadan dolayı ya içindeki pini kırılmış olabilir veya gevşemiş olabilir ama buda böyle problem yaşatmaz. Gaz telinin gerginliğinden eminseniz ve herhangi bir yere takılmıyorsa gaz kelebeğinin bağlantılarına, tps ve rölanti motoruna bakılması gerekmektedir.

motorine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cfmoto 250SR 2024
    Kronik sorunlardan biri hocam. Subap ayarı yaptırıp düzeltiyorlar sanırım. Benim motosiklette de rolanti sorunu vardı bahsettiğiniz gibi değil kısa süre çalışıp stop ediyordu. Subap ayarı yaptırdım ilk başta düzeldi kısa süre sonra tekrar etti. Başka bir tamirci yaptı şuan sorun yok. Herkes yapamıyor.
    Gemileri yak kaptan. Sana da motor alalım.

SerdarC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon50 Custom ve Ramzey Cup100
    Alıntı motorine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kronik sorunlardan biri hocam. Subap ayarı yaptırıp düzeltiyorlar sanırım. Benim motosiklette de rolanti sorunu vardı bahsettiğiniz gibi değil kısa süre çalışıp stop ediyordu. Subap ayarı yaptırdım ilk başta düzeldi kısa süre sonra tekrar etti. Başka bir tamirci yaptı şuan sorun yok. Herkes yapamıyor.
    Subap ayarından 7 8000 devirlere çıkmaz motor. çalışması zorlaşır stop eder v.s

Subap ayarı sadece çalışırken etki ediyor diye biliyorum bende o yüzden hiç oraya girmiymi dedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:23 ----------

Sağ kütük olduğunu düşünüyorum ama o kazadan sonra 1-2 hafta bu halde kullandım motoru bakımla birlikte yaptırırım diye bir şey olmamıştı bu gün götürüp gaz kelebeğinde veya bağlantılarında sıkıntı var mıdır diye baktırıcam , büyük ihtimalle gaz kütüğü veya gaz teli gerginliğindendir .
    Bu çocukların ayak marşıyla oynarken oraya bir şey yaptıklarını da düşünüyorum ama hayırlısı

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:27 ----------

Şimdi motora inip baktım enjeksiyon sistemine fln bakarken rölanti kablosunun çıktığını fark ettim mahallede ki küçük çocuklar önceden ara gaz verebiliyodu bu haklarını kaybettiler malesef bu ayak marşına basarken o kabloyu çıkarttıkları için.
    Cevaplarınız için teşekkürler

Çoluk çocuğun eline verirsen böyle olur

Alıntı motomatik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çoluk çocuğun eline verirsen böyle olur
    Çoluk çocuğun elinde degil ki reis mahalle de evin önüne bağlıyorum zinciri disk kilidi var ayak marşıyla çalıştırıcam derken elektrik kısmından rölanti sensörünü çıkartmış

Motosikleti
    Alıntı uurrdmrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rölanti sensörünü çıkartmış
    Arıza lambası yakması gerekiyordu bu durumda, motosikletinizde arıza lambası mevcut mu yoksa arıza lambasında bir problem mi var?

Motor arıza sensörü var sadece o yüzde yakmadı sanırım bir fikrim yok açtığım da sadece boş ışığı yanıyordu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)