Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Turklerde ki Race Motor hastaligi

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı eRRsin-45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sevgili DKLG teşekkür ederim. Öğrenmiş oldum gerçekten, arkadaşlar yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı eRRsin-45 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, Almanya'daki, Amerika'daki fiyatla karşılaştırın derim.
    İran ve Irak zaten petrol ülkesi, neden Amerika Irağı vuruyor? Herkes biliyo zaten Petrol... Avrupa derken Almanya ve Amerika gibi ülkeleri kastEtmiştim... Yanlış hatırlıyorsam özür dilerim.
    Almanya bir avrupa ulkesıdır ama amerika bir avrupa ulkesi degildir.Heryerde benzın Turkıyeden ucuz Amerıka Dunayadakı en buyuk petrol rezervıne sahıp ulkedır bılgılerınıze sunarım.Once baskalarını somurup sonra kendınınkını kullnacak

Rotting Crist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 Zat
    arkadaşlar bende race hastasıyım.
    hiç kullanmayayım hafta sonu garajda temizleyip çalıştırsam sesini duysam yeter bana. şu anda 150 lik scooter kullanıyorum ama halimden memnunum biraz deneyim biraz cesaret inşallah bende o race hastalarının arasına katılıcam.
    [COLOR="Black"]Rotting Crist[/COLOR]

firtina110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pejo-to-kat-layan
    fazla söze gerek yok!

işte alemin kralı! Honda!

http://www.honda.com.tr/motosiklet/m...1&extra=Galeri

ondaki hava hiçbir turingde,hiçbir cruiserde,hiçbir bmw!de,hiçbir harleyde vs.vs. olamaz ve yoktur!

hayalimdeki motor! bu motor bende olsun yarım saatte adapazarı izmit yaparım!

hayırlısı ise olsun derken sizlere iyi akşamlar dilerim!
    itina ile kaza yapılır

dünyadaki en sağlam motorcu bile racingi görüntüsü için alır.Hızmış Torkmuş devirmiş geçiniz efendim racing pist makinesidir.ulaşım aracı değildir bi kere
    cebimde racing alacak param olsa yarın gider busa alır paso bağırtırım yalan yok
    bağırtana da hiç bi lafım yok imkanım olsa aynısını yaparım zira
    yalnız buradan racinge binebilen şanslı güruhtan bir ricam olacak
    abi nolur 125 lik truvamla giderken yanıma gelipte bağırtmayın yahu fena ezik hissediyorum kendimi

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    venezuella dünyadaki en ucuz benzini kullanıyomuş milliyetin haberine göre ve tahmin edin litresi kaça

0,19 ytl yani 19 kuruş

16lt ye full olna benim alet venezüellada tam 3.04 ytl ye doluyo ben buna türkiyede 45 ytl ödüyüm yani tam 15 katı ...yuh kere yuh diyom burda bi depoyla yaklaşık 380 km gittiğime göre aynı para ile venezüellada 5700 km giderim ...

kabus gibi değilmi ...aradaki fark bu cennet ülkede yaşamak için verilen kira

veya o mükemmel yolarımızı kullanma payı
    veya ..........
    veya sayıları sizin hayal gücünüze kalmış

acaba venezüella vatandaşı olmak için napmak lazım
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

msutcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    98- suzuki gs 500
    ortamı germeye gerek yok biraz daha seviyeli olalım herkes kendi fikrini soylerken birbirimize saygılı olalım

mikado - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motorsiklet bir gösteriş aracı değil tutkudur.ve kullanıcısı kendi istekleri doğrultusunda bir araç alır nihayetinde kendi kullanacağı için sana katılmıyorum
    katılanıda kınıyorum

bestofonur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    su anda kanuni tiger..ama büyüyecek abisi

kaza

arkadaşlar bir konuya dikkat çekmek isityorum,öncelikle ben race düşmanı hiç değilim, chopper kullanıcısıyım(5 yıl oldu)motor kazalarına bakıyoruz(Allah kimsenin başına vermesin) çok büyük oranda race motorlar,diğer motorlar cok mu yavaş gidiyor?bir çin motoru bile ortalama 130 yapıyor az mı?180,200..çok mu yavaş?neden çoğunluk race?çünkü race motor ayrı bir kullanım ister,ayrı teknik ister, egonu önleme ister bizde yeni yetme kullanıyor avrupada kolaymı o motora binmek. yasa lazım önlenmeli herkes dilediği gibi çıkmamalı sokağa her tip motor için geçerli bence.kendi ve başka insanları hayatı için...

Motosikleti
    TEABANWAEY m1000r
    yıne baygın bı topık canlanmıs
    arkadas avrupada soyle boyle falan demıs yok kulaklrımı rahatsız etmeye kımsenın hakkı yok demıs
    ben de sunu dıyorum:
    motor en buyuk hobıyse bunu kendı tarzıma uygun yasarım sehırıcınde de kullanırım sehırdısındada kımse karısamaz ıster race bınerım ıster choper zaten cebıme gore hesap yapar motoru oyle alırım altından kalkamayacagım bı motor alıpta garajda eskıtmye kımsenın gonlude aklıda razı olamaz
    ben race bınmekten zevk alıyosam ne mutlu bunu yasayana sehır ıcınde yorarmıs yorsun kardesım aksam eve gelıpte o sırt kol agrılarıyla oturabılıyosam ne mutlu bana yorulmakta bazen keyıf almaktır VE SUNU EKLEMEDEN GECEMIYCEM 'MOTORUM YOK AHKAM KESIYORUM'
    motor kullanmıyosam veya motorum yoksa motorlar hakkında yorum yapamam manasına gelmez BILGIM KADAR KONUSURUM CEHALETIM KADAR SUSARIM
    MÖTÖRÜM MÖTÖRÜM MÖTÖRÜMÜ VAR GALİ YÜCE YARABBİM:queen:

oktay33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW 1600 GTL
    Koç Holding'e hem dua ediyorum,hemde beddua ediyorum.
    Beddua ediyorum,çünkü beş para etmez yağ tenekesine 4 teker koyup bizlere araba diye itelediler..
    Dua ediyorum çünkü bu iteledikleri şey Türk sürücüsüne göre çok iyi..
    Bizler hızlı gitmeyi çok, ama çok seviyoruz, ama hızla durmamız gerektiğini kaza yapmayınca hiç aklımıza getirmiyoruz.
    Unutmayın ki şehir içinde 45km/s kaza yapmak, apartmanın 4.cü katından düşmeye eşit bir güçle yaralanırsınız.

Motosikleti
    2006 Gilera Runner 200 VRX - Siyah
    Arkadaslar, biraz olsun mantikli olup asagidaki ruh halinden kacinmamizda cok buyuk fayda var bence. 100km yapan bir scooter ile kapisan ve onlari sIkIstIran araba suruculerinin (benim de maksimum 130 yapan bir runner 200um var) ne kadar psikopat oldugunu gectik, altinda 1000rr ile araba suruculerini taciz etmeye calisarak onlarla kapismak hic de mantikli degil.

Oncelikle kapasite olarak porsche ya da ferrari ile esdeger bir arac ile mesela bir peugeot gti'i gecmek egonuzu ne kadar tatmin eder sorusu var, ikincisi de arabalari taciz ederken kucuk bir hata sonucu kendi hayatini sonuna kadar taciz edebilirsin, karsi tarafa birsey olmaz. Bunun yaninda yollarda manyak cok olunca insanlar cileden cikabiliyorlar (ozellikle motor suruculeri), ama iki teker ile buna karsilik vermek delilik, ancak birgun bir damperli kamyon alip seni taciz edenleri teker teker bulup karsilik verirsen arkandayim

Bazen benim commuterle otururken öne doğru yatıyorym kendimi racing motorcu hisstmek istiyorum.buda benim racing sever olduğumu gösteriyor.

bana 100 km. geçmeyen motorumla hava atan araba sürücülerinede eğer binlik bir honda elime geçerse sözüm olacak hepsine arkamda nal toplatacağım ve beni taciz etmenin hesabını soracağım.

ışıklarda dahi beni taciz eden sevgili öküz araba sahiplerinede bazen tekteker kalkışımla ve 1.ci vitesteki müthiş sesimle karşılık vereceğim.

abicim beni taciz edeni bende taciz ederim hertürlü!

yani benim elime Allah bir honda 1000rr verirse arabaların benden çekeceği var!

Asagidaki mesaja arkadas garip diye baslamis ama asil garip bu yazilanlar bence.

cok garip..
    sokakta aklıbaşında kime sorarsan RACE motor almak ister..

> avrupa ya da amerikadaki adamlar akilsiz demek ki, benim gordugum akli >basinda insanlar (ciddi tecrubeli ya da bu isi kuralina gore yapan SScilerden >bahsetmiyorum) genelde touring ya da enduro aliyorlar. Tabi ki bizim Turk >milletinde herkes en akilli sanar kendini...

alırda ister şehir içi isterse şehirler arası ..
    isterse sırf hava atmak için alır kimene..
    şehir içinde rahatsızsa kullanmak onun sorunu..

>bu dogru...

şehirlerarası sen 6 cı vites 150 km. hedefine kaç saatte gidersin ..
    bir RACE motor kaç sniyede gider bilinmi..

> bu cumleyi tam olarak anlamasam da, galiba sen maksimum 150 ile hedefine > ne kadar zamanda gidersin, SS ile kac saniyede gidersin demek istenmis.
    > Bostanci-Besiktas arasini 6-7 dakikada gecen insanlar biliyorum, ama acele >giden ecele gidermis diyorum. Bir de sen o hizda maksimum 150 kilometre >giderken (zaten her tarafina agrilar girmis olur) millet dunya turu yapiyor >baska motorlarla.

sen kardeşim caddede bir scooter mı dikkateini ceker yoksa egzostu 2 km.den duyulan bir RACE motormu dikkatini ceker..
    rahatsız olan bakmasın duymasın..

> evet rahatsiz olan gozunu kapayabilir ama kulak tikaci mi dagitacaksin >herkese? Bu tamamen (ne yazik ki) medeniyet seviyemizi gosteriyor, saka >gibi, ne desem bilemiyorum. Ayrica atabiliyorsan havani yaptiklarinla,
    > basarilarinla at, altindaki motor guzel olabilir ama ustundeki...

ben RACE motor kullanmaktan mutluyum sen scooter al bin banane..

> oyle yapiyorum zaten

Motosikleti
    HONDA cgl 125
    race motorları sadece hız değil o motorlar eğitimsiz kişilere satılıyor önce onu tartışalım adam ilk motorunu almaya gidiyor race ile dünüyor

Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Alıntı oktay33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Unutmayın ki şehir içinde 45km/s kaza yapmak, apartmanın 4.cü katından düşmeye eşit bir güçle yaralanırsınız.

Ben bir rakam gördüğümde dayanamam ve hemen hesaplarım.

4.kattan zemine düşüldüğünde aynı etkiyi yaratması için ancak motor üzerinden fırlayıp düz duvara çarpılırsa aynı etki gerçekleşebilir. Çünkü normalde, düşünce yerlerde sürüklenme yaşanıyor.

4 katlı bina için: 4kat x 3 m/kat = 12 m yükseklik bulunur. g=10m/sn2 dersek,
    h=(1/2)xgxt2'den t = 1.55 sn bulunur.Yani 4. kattan aşağı düşüş 1.55 saniye sürecektir. V = gxt'den de 15,50 m/sn hız bulunur, bunun da karşılığı 55.8 km/saat hızdır.

Tersinden gidersek ve hesapları göstermezsek, 45 km/saat hızla motor üzerinden fırlayıp düz duvara çarpılırsa, yaklaşık 2.5 kattan aşağı düşmüş olunur.

Racing motora gelince birinci viteste 120 daha sonraki viteslerde 160/200/240/270/+290 yapan motorlara binen çok az kişi kendini tutabilir. Bu yüzden bence 30 yaşından sonra ve belli bir yüksek cc tecrübesinden sonra binilmelidir. Hatta bunu devletin denetlemesi gerek.

Motosikleti
    250cc scooter
    konu hortlamış yeni gördüm bi yorum yapmak istiyorum

şöyle hızlıca okudum ,konuyu açan arkadaşta diyer tartışmalara giren arkadaşlarda samimi açıklamalaR YAPMIŞLAR çok büyük yanlışlar diye nitelendirilicek şeyler olmamış başlığı açan arkadaşın ufak tefek kendini ifade edememe veya yanlış allatım sorunları olmuş

arkadaşın anlatmak istediği sey bence avrupada race motorların aynı enduro cular gibi bi yaşam tarzı olarak bunları benimsedikleri maddi kaygılar olmadan bunları hakıyla bilinçli binildiği hakkını vererek(sadece hız anlaşılmasın) ancak türkiyede bir hayal aracı olduğu ve parayı denkleştirenin önceden ne kullanırsa kullansın ,bilgi ,birikim, hazım ,kapasite ,vs vs olmadan ucuzundan veya şowruma girip ehliyetim yok en pahalısından ve en hızlısından olsun mantığı olan kişilere atfen bi başlıktı sanıyorum
    bişey daha diyorum iyi dinleyin eyer küçük cc yani ulaşım amaçlı haricinde birmotor kullanıyosanız motor büyüdükçe yavaş yavaş tarzınız oturması gereklidir tarzı oturturkende bu motorun hakkını (hız anlaşılmasın) verecek önceden seviyeye gelmek gerekir midemizde o motoru önceden hazmedip sonra ortaya çıkanı bakalım işimize yarıyomu faydalımı faydasızmı dememiz gerekir insan oğludur şaşar beşer hazmetmemişse sişkinlik yapar sonra o şişkinlik biyerde mutlaka patlar allah korusun

Motosikleti
    BMW Moto Guzzi CRF Vespa Activa Kymco
    Alıntı firtina110 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fazla söze gerek yok!

işte alemin kralı! Honda!

http://www.honda.com.tr/motosiklet/m...1&extra=Galeri

ondaki hava hiçbir turingde,hiçbir cruiserde,hiçbir bmw!de,hiçbir harleyde vs.vs. olamaz ve yoktur!

hayalimdeki motor! bu motor bende olsun yarım saatte adapazarı izmit yaparım!

hayırlısı ise olsun derken sizlere iyi akşamlar dilerim!

İyide o hava sana göre öyle arkadaşım Açıkçası bende Honda derim ama racing demem o nedenle racing bana havalı gelmez yada ilgimi çekmez bu işler zevk meselesi tercih meselesi mesela ben motorla uzun yola gitmek isterim ve bu bir racing ile ise sadece eziyettir

Marlboro Man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda idi bir zamanlaRR
    Venezuleedadki petrol rezervlerinin 10 da biri Türkiyede olsa zaten konuşulmazdı bu konular.Ama düşünüyorumda forum olarak bir tanker getirtsek gümrüğü filan nasıl öderiz acaba?Birde mr.cool arkadaşımız güzel söylemiş ama şimdi race motorlar çok hızlı ve çok güzel görünümlü.Dolayısıyla çok ilgi çekiyor ama şimdi şöyle bir gerçek var.Race kullanan adam full face kask takıyor.Full koruma.Cruiser kullanan arkadaş ise apaçi.Koruma filan yok.120 ile kaza yapınca cruiser kurtulur raceci ölürmü?Yok böyle bir mantık.Ama bakınız trafiğe tüm racecilerde kask var.Hoş bazıları koluna takıyor ama olsun.Var işte kolu koruyor.Race motorların yüksek süratlerdeki yarışları çocukluktan beri hepimizin ilgisini çeker.Sonradan başka tarzlara yönelirler.Kısaca her Türk insanı yada her Türk motorcusu diyelim doğuştan racecidir zaten.Onun için race alanları suçlamayın.Konuyu başlatan arkadaşta silinmiş zaten.Şaka bir yana uzun lafın kıssadan hissesi...
    Full korumasız bence sccotera bile binmeyin...Race motorlarada tecrübeniz yoksa uzaktan bakın.
    Metin ÖZKUL
    Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...

bende 14 yaşımdan beri racing motor hastasıyım ilk başlarda sırf hızlı gittiği için sevmiştim.Düşünüyodum şimdi böle bi motorum olsa die bi koyarım gidiş o gidiş

sonraları sesine hasta oldum

şimdi 17 yaşındayım o motoru bacaklarımın arasında kavradığımı hayal ediyorum

yani sizin ddiğiniz gibi sırf dikkat çekmek için alanlarda yok değil

leto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var ama markasını yazmak istemiyor artık.....
    Arkadaşlar kedi uzanamadığı ete mundar dermiş. Bu konuyu açan arkadaş sanki bu gözle bakıyormuş.
    Konu hortlamış bende şöyle bi gözden geçirdim.

Ben racing kullanırım buna kimse karışamaz derim. Fiyatının fazlalığı, yakıtının çok olması buna verilen harcırah beni bağlar başka kimseyi değil. Sırt arılarım kola ağrılarım bunların hepsi o makinayı kullanmaktan aldığım zevk için feda olur. Şehir içinde çok kasarmış bilemem ben 600RR dan başka makina kullanmadım şu güne kadar ama arkadaşlarımdan duyduğum ne kadar rahat olduğu R6 tısı olan bi insan bile dedi çok yoruyor ama 600RR o kadar yormuyor diye. buda motor ve marka farkı olduğu için belkide.
    Ben racing motora küçük yaşta vuruldum isterdim sadece olsun kullanmayacağım silsem parlatsam bana yeter derdim. peki ne oldu motor almaya kalktım 24 yaşımda ve ilk aldığım motorda racing değildi honda twister ile başladım işe bir sene kullandım (bu süre zarfını kısa olarak görebilirsiniz belki ama yetenekliyim biraz diye düşünüyorum.) korkularımı yaşadım ve bunların üstesinden nasıl gelinir öğrendim. Şimdi ise 2. racing makinamı kullanıyorum ama yine 600RR daha fazla yükseltmeyede gerek yok gibi görüyorum en azından şimdilik bana yetiyor. Kaskı koluma takmıyormuyum kimi zaman oluyor hanginiz takmadıki kolunuza ama bilincinde değilmiyim kardeşim 300-500m den fazla yol gideceksem hızımda 50 yada 60 km/saat i geçecekse takarım kaskımı giyerim montumu öle çıkarım yola.
    Ayrıca arkadaşların dediği gibi ençok kask taşıyan ve takan motorcular racingciler. kaçtane scooter kullanan insan kask takıyor.
    Kazalara değinmek istiyorum birazda. gidin şu anda istanbuldaki bütün motor tamir servislerini dolaşın bakalım racing ten scooter a kadar hangisi fazladır kazalı yada bozuk yada yana yatmış ??
    Bence scooter kullananlar daha bilincsiz SS cilere göre. (herkes üstüne alınmasın) altındaki makinanın gideceğini zannediyorlar aralara girdiklerinde yada aradan kaçamadıklarında.
    Ben şahsım adına konuşuyorum istanbul trafiğinde 600RR ss yada güçlü makina kullanacaksın arabalardan hızlı gideceksinki seni arac yerine koymayan insanlardan daha rahat kaçabilesin. E-5 tarafiğinde 100-110 km hızla giderken aynadan gelen arabayı görüp korkmayanınız varmı??? nasıl geçiyorlar sizin şeridinize tecavüz edip???
    Örn. akadaşımı sokakta tartıştığı dolmuşçu inat etmiş evine kadar kovalamıştı. böle manda insanlardan kaçmak için ben derimki güçlü makina kullanın.
    Tanrı motor kullansaydı racing kullanırdı...

Su Silahı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125
    Vay be bu konu ilk açıldığında dilimin ucuna çok şey gelmişti yazamamıştım. Hortlamış....
    İşin açığı o scooter kullanıpta racelere dil uzatanlar var ya imkanları olsa hayabusalarla gezer ve en çok havayı onlar atar.
    Kendi adıma benim de içim gidiyor racelere ama belki sırf merakımı gidermek için binerim. Çünkü tarzım değil (ybr ile cross yapıyorum kafaya estiği zaman) tarzımı anlayın.
    Sonuç olarak hiç kimse kimseye dil uzatmasın.
    Kargaya yavrusu şahan gibi görünürmüş....
    Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler