forrap haklısın valla bak şimdi bende sinirlendim kırıcı olmak kabalaşmak gerekmiyor aramızdaki diyaloglarda
forrap haklısın valla bak şimdi bende sinirlendim kırıcı olmak kabalaşmak gerekmiyor aramızdaki diyaloglarda
rich's peach
dürüstçe cevap vermeni istediğim 2 sorum olacak sana
1 yaşın kaç .
2 motorunu kim aldı ...
ben aldım dersen ne iş yaptığınıda soracam kusura bakma ...cevabına göre yorumumu yapacam
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
vala ben race motora binip hava atanlara helal diyorum atsın havasını tabi o motor kimde olsa havasını atar hem atmasına gerek yokki motorun duruşu bile hava yani motorun kendisi zaten hava, onun için racer motora binip hava atıyolar filan demeye gerek yok bence, ha kask takmayanlara dikkatsiz tedbirsiz gidenlere ben de gıcığım o ayrı
'' BU DAHİL BÜTÜN GENELLEMER YANLIŞTIR''nietzsche
burası TÜRKİYE...hava atmak için kullananları kollarına bakarak ayırt edebilirsiniz.(kasklarını kafalarına değil kollarına takarlar)
uzakdoğuda da durum aynı.orada da racingler fazla kullanılmıyor.taylandtaki otoyollar veya singapurdaki yollar bizde olsa ne olurdu bu ülkenin hali acaba?
cahil doluymuş burası bee..
Yasim 22
Motorumu babam aldi
simdi bana diyeceksen sen calismadan sana motor almislar flana filan hic ekmek parasi muhabbetlerine girme cunku benim dedigim yanlis anlasiliyor. Tekrar ustune basarak soyluyorum.
Isteyen istedigi motoru alir parasi benden cikmadigina gore beni ilgilendirmez.
benim anlatmak istedigim turkiye de racing motor alanlara bakinca (bu bir genellemedir butun herkesi kapsiyacak diye birsey) bu motoru sehir icinde kullanmak icin aliyorlar arada bir de uc seritli sahil yollarinda iki tane kiz gorduler mi basiyorlar. Yani racing i racing oldugu icin degil daha cok dikkat cekmek icin aldiklarini anlatmak istedim. Ancak bunu anlamayan arkadaslar yok sen nasil bunu dersin bilmem ne diye yaygara cikardilar. Ki ben ilk post um altina not olarak dustum bu sadece benim gorusumdur isteyen katilir katilmayanda beni ilgilendirmez. Ben kismeye racing motor almayin sunu alin demiyorum. Ben yurtdisinda okuyorum ve bir suru avrupa ulkesini geziyorum sehir icinde dolasan racing cok nadir gorursunuz. Genelde sehiricinde gorulen motorlar fazer tipi bmw gs650 tipi motorlardir demek istedim cunku avrupali insanlarin racing in sehiricinde performans yapmak icin binilmedigini biliyor. Avrupali racing e binip sehire gelen insan siz yolda yaya olarak kiz arkadasiniz la yururken yanina yaklasip debriyaji cekip gaz vermiyor; Racing i cok seven insan maksati hiz olan adrenalin icin binen insan cikar hizini pistte yapar. parasi yoksa geceleri otobana gider kimsenin hayatini riske etmeden hizini da yapar adrenalin de salgilar. Racing in amaci da budur sehirici motoru degildir kullanimi rahatsiz oturusu rahatsizdir. Simdi diyeceksiniz senin hic racing ci arkadasin yok mu var ve ben onlara fikrimi soyledim ama onlar gayet uygar olarak bunun fikir oldugunu onlara baska motor almalarini empoze etmedigimi anladilar. Ama bu site ye bakiyorum bugune kadar racing motor a degil motora binmemis insanlar garip garip postlar yolluyorlar.Ben goruslerimi paylastim katilirsin katilmazsin bazi arkadaslar var senin zeka seviyen ne gibi seviyesiz postlar attilar. Bu bir gorus buna katilirsin katilmazsin ben kismeyi asagilamadigim surece kimseninde beni asagilmasina izin veremem.
Bu sirada motorunu sen mi aldin yok sen mi parani kazandin bu kimseyi ilgilendirmez yani ben sansli dogduysam sizin bu sansa erisememis olmanizin sucu ben degilim. Bugun kime desem sana bedava motor aliyim kimù hayir der allahaskina birakin bu ekmek parasi alin teri laflarini bunlarin hepsi hikaye. Ben alsam nolur sen alsan nolur ne farkediyor benim babam okuyup iyi bir yerlere geldiyse bu sucmudur. Insanin babasinin durumunun kimi insanlara gore iyi olmasi sucmudur sizin babanizin durumu iyi olsa oglum ya da kizim sana motor aliyim araba aliyim diyince baba hayir ben kendim calisip alirim mi diyeceksiniz bir iki tane belki boyle cikar ama %99 u evet baba bana bir motor alalim der. Birakin bu ayaklari.
Bu da benim son post umdur bu sitede isterseniz kufredin isterseniz alkislayin kimsenin fikri umurumda degil. tekrar yaziyorum ben gorusumu paylastim demek ki bir gorusun bir emir olmadigini anlamayan insanlar var.
Hepinize hayatta basarilar dilerim umarim hepiniz bir gun o istediginiz motorlara kavusursunuz.
Iyi gunler
bu arkadaşın söyledikleri çok itici gelmişti sonunda çizmişler zaten.
==============================
==============================
(Bu sirada motorunu sen mi aldin yok sen mi parani kazandin bu kimseyi ilgilendirmez yani ben sansli dogduysam sizin bu sansa erisememis olmanizin sucu ben degilim. Bugun kime desem sana bedava motor aliyim kimù hayir der allahaskina birakin bu ekmek parasi alin teri laflarini bunlarin hepsi hikaye. Ben alsam nolur sen alsan nolur ne farkediyor benim babam okuyup iyi bir yerlere geldiyse bu sucmudur. Insanin babasinin durumunun kimi insanlara gore iyi olmasi sucmudur sizin babanizin durumu iyi olsa oglum ya da kizim sana motor aliyim araba aliyim diyince baba hayir ben kendim calisip alirim mi diyeceksiniz bir iki tane belki boyle cikar ama %99 u evet baba bana bir motor alalim der. Birakin bu ayaklari.)
arkadaşım bu yazdığın satırlarla asıl kişiliğini ortaya çıkartmışsın. şunu unutma karşındaki kişileri küçümseyerek kendini asla yüceltemezsin. kişinin bol parasının olması yada zengin olması kişilikli birisi olacağı anlamına gelmiyor. yazdığın satırlarla birçok motosiklet.net üyesini kızdırdın. başta beni. bu sitede eminimki birçok maddi durumu süper insanlar var ama hiçbiri senin gibi ukalalık yapmıyor. böbürlenip, insanları aşağılamıyor. bu tavırlarını yaşına veriyorum henüz olgunlaşmamışsın. yaşamdan öğreneceğin göreceğin çokşey var. ''budabenim son postumdu diyorsun'' aferin sana mesajlarının başladığından bu yana ilk defa akıllıca bir cümle kurduğunu gördüm sen zaten bu tavırlarınla bizlerin arasına hiç yakışmıyorsun. burada gönül dostluğu var. sen bunu anlayacak durumda ve seviyede değilsin malesef. birçok arkadaş edinebilirdin ama ......
bu arkadaşımız daha önce enzodirlik niki ile üye olmuş ve forumdan uzaklaştırılmıştır....2. nikten uzaklaştırıldı bu seferde ...Biliyosunuz forumda bukelemunluk yasak ...
şimdi bana cevap verme ihtimali olmayan birine söylenecek çok söz olsada bişi demiyorum ...
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
keşke yazdıklarımızı okuyabilseydi diyeceğim ama okusada pek anlayabileceğini sanmıyorum yazık
motosikletinizi severseniz, kimse havanızı bozamaz.
iki motorum var, ikisi de ucuz çinli, ikisi de küçük hacimli. hangisine binersem bineyim, o kadar mutlu oluyorum ki, ne cillop reyzingler, ne tortor çapırlar, ne de cafcaflı spor otomobiller ilgimi çekmiyor.
kimseye bunlarla hava atmaya çalışmıyorum. hatta çevremdekiler laf atarak, "vay motorcu gelmiş... abi bi teker yapsana" vs. diyerek makara yapıyor, havaya sokmaya, gaz vermeye çalışıyorlar. gülümseyip geçiyorum tabiiki.
yanımdan geçerken gaz açan kompleksli arkadaşlar bile moralimi bozmuyor.
çünkü, ben motorlarımı seviyorum. ve onları ne için kullandığımın bilincindeyim.
şimdi çoğunluk, "biz de motorlarımızı seviyoruz" diyebilir.
itirazım yok. fakat, gözü dışarıda olanların samimi olduğunu zannetmiyorum.
motorunuzu ne kadar sevdiğinizi anlamak, ya da aşkınızı arttırmak için bir öneri;
evde küçük bir oyun yapın/yaptırın kendinize.
anneniz, babanız, kardeşiniz vs., bir gün habersizce kaskınızı, montunuzu anahtar, ruhsat vs. ekipmanınızı saklasın, mümkünse motorunuzu da pencereden göremeyeceğiniz bir yere çeksin.
sabah uyandığınızda, bunların hiçbiri gözünüzün önünde olmasın.
yaşayacağınız boşluk, içinize öyle bir oturacak ki, bundan sonra motorunuza başka gözle bakacaksınız.
denemesi bedava...
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
cok garip..
sokakta aklıbaşında kime sorarsan RACE motor almak ister..
alırda ister şehir içi isterse şehirler arası ..
isterse sırf hava atmak için alır kimene..
şehir içinde rahatsızsa kullanmak onun sorunu..
şehirlerarası sen 6 cı vites 150 km. hedefine kaç saatte gidersin ..
bir RACE motor kaç sniyede gider bilinmi..
sen kardeşim caddede bir scooter mı dikkateini ceker yoksa egzostu 2 km.den duyulan bir RACE motormu dikkatini ceker..
rahatsız olan bakmasın duymasın..
ben RACE motor kullanmaktan mutluyum sen scooter al bin banane..
[B][COLOR="Red"]insanlar gelecek için hayal kurar..kaderde buna gülermiş...[/COLOR][/B]
isteyen istediği motora biner yahu,
başkasına zarar vermedikçe, yaktığı benzinden de rahatsız oturuşundan da kime ne???
Benim bi arkadaşda şevrole kapris klasik vardı (böyle yazılmadığını biliyorum)
adama mersedes önerdiler takasta, geri çevirdi satmadı,
araba olsun motor olsun bunlar keyif işi...
[B]sadece kazanmaya oynayanlar kazanır...[/B]
Türkiye'deki motor hastalıklarının %80'i racingler üzerine dağılıyor. Sayısı belki orana göre çok az, fakat gerçek şudur ki, herkim motoru seviyorsa içinde az/çok racing tutkusu vardır.
İnsanların racing sevmesi yanlış değildir, tamamen normaldir. Türkiye'nin petrolü yabancı ülkelere göre daha normal, daha ucuz; bu bir gerçek. Yabancı ülkede düşün ki insanlar benzin yakmasın diye hidrojenli motor, suyla çalışan araç yapıyorlar, peki bu yalan mı? Bence değil, bir gerçek.
Türkiye'ye ne kadar fakir ülke desek, ne kadar sürünüyoruz da desek; motorcular için varını yokunu satıp istediği motoru alma özelliği var, bilmiyorum bu sizde de oluyor mu ama bende çok oluyor...
O yüzden gayet normal bir şey, tartışılması bile saçma...
Dünyada ki en pahalı benzini kullanıyoruz ...nasıl daha ucuz yaaa ...Türkiye'nin petrolü yabancı ülkelere göre daha normal, daha ucuz;
azerbeycanda yakıt türkiyenin 1/4 fiyatına
iranda 400 lt bir otobüs deposu 12$ a full oluyo
ırakta para değil..
ingilterede galon hesabı ..nerde ise türkiyenin 2/3 fiyatına geliyo litresi
zuaah cok guldum avrupaya gore benzınımız ucuzmu? en pahalı benzın bızde sen heralde turkıyede yasamıyosun.Herneyse ısteyen ıstedıgıne bıner bu tercıh meselesıdır kımse karısamaz.Herkes kendı ısteklerıne gore hareket eder
Arkadaşım sen nasıl böyle bi genelleme yapabiliyosun? Kaç tane racing makinası olan adam tanıdın da böyle bişey hissettin. Sokokta adam gaz açıp gidiyosa bu sana hava attığı anlamına mı geliyo. Bizim ülkemizin insanı böyle işte pahalı bişeye binen adam hep tü kaka olur zaten. Adam ferrariye biner arkasından konuşulur ulan nasıl para tokatladıysa bunu almış diye. Race makinaya binersin hava atıyo olur. Ben trafikte şimdiye kadar hiç bi motorcuyu küçümsemedim. Aksine her motorcuya selam veririm. Hatta geçen gün scooter ın yanından geçerken kornaya bastım selam vermek için adam arkadan el kol hareketi yaptı ne var gibilerinden. Arabadan böyle bi hareket yapsalar iner ifadesini alırdım öyle söyleyim.Adam afalladı ben selam verince selam verdiğimi anlamadı bile, çünkü o da senin gibi düşünüyodu hava atıyomuşum hissine kapıldı.Şehir içinde çok gaz açmam, ama boş yolda da makinanın hakkını veririm herkesin bi zevki var ama bunu hava atmakmış gibi yorumlamayın lütfen.
[I]Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...[/I]
Arkadaşlar, Almanya'daki, Amerika'daki fiyatla karşılaştırın derim.
İran ve Irak zaten petrol ülkesi, neden Amerika Irağı vuruyor? Herkes biliyo zaten Petrol... Avrupa derken Almanya ve Amerika gibi ülkeleri kastEtmiştim... Yanlış hatırlıyorsam özür dilerim.
yanlış hatırlamıyorsun ama bilmiyorsun
yakıt Almayada da ABD'de de Türkiyeden ucuz
hatta tüm dünyanın en pahalı benzini Türkiye'de
inanmassan bak
http://www.milliyet.com.tr/2006/04/19/son/soneko33.asp
[B]sadece kazanmaya oynayanlar kazanır...[/B]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)