forrap kızma ya.tamamen haklısın. bende motosıklet alcak olsam racıng alırım sehır ıcınde kullanılması ne kadar zor olursa olsun o motosıkletın hızı,gucu,goruntusu,sesı yeter. gulu seven dıkenıne katlanır
forrap kızma ya.tamamen haklısın. bende motosıklet alcak olsam racıng alırım sehır ıcınde kullanılması ne kadar zor olursa olsun o motosıkletın hızı,gucu,goruntusu,sesı yeter. gulu seven dıkenıne katlanır
@forrap
once suna cevap veriyim yurtdisinda kaldigin icin turkceyi unutmussun
-9 ay yurtdisindayim 3 ay turkiye deyim ondan unutmam icin bir neden yok.
ben senin zeka seviyen ve ya herhangi bir ozelligin hakkinda seni asagilamaya calismadim lutfen seviyeli ol.
-isterse AS1500 olsun beni ilgilendirmez ben binmedikten sonra senin kullandigin markanin ve modelin adini ogrenmek zorunda degilim. Buna neden bu kadar cok alindin bilmiyorum.
Internetten arastirdim mutlu olucaksan asya motor satiyormus scooter mis.
-eger dikkat ettiysen ilk yolladigim mesajin sonunda "bu benim gorusum katilan katilir katilmayan kendi bilir" Katilmak zorunda degilsin.
-Ben o ve ya su neden den racing kullanilmasin demedim sadece turkiye de ki insanlarin racing bilinci yok dedim. Okumayi bilmiyorsun herhalde yurtdisinda mi yasiyorsun yoksa??
-Senin ingilizcen de yoktur herhalde racing yarismak anlamina gelir. Yarismak ta sehirde olmaz sadece pistlerde olur. Ha racing alip gosteris yapicaksan ona karismam ama gelip benim can guvenligimi riske sokucaksan tabii ki karisirim.
-Hangi enduro yu gordun sen 240 km/h saate cikan (modifiyesiz) bizi de bilgilendir.
-1000 cclik satilmasin diyen yok sadece insanlar kullanmasini bilsin diyorum.
-Benim icin dua etme. Tanriya sukurler olsun ki sosyo ekonomik statum cogu insandan ustun.
-sana da bir de bir sorum olucak her iki tekerlekli insan gucu olmadan calisan alet motor mudur?
-benim de bir duam olucak sayin as150 t1 e binen arkadasa insallah racing motora binemezsin.
tartyışmaya katılmıyayıp başka bir olaya değineceğim ben genellikle (kendi bölgem için konuşuyorum) eskişehir,afyon,kütahya,bilecik,uşak) güney sahillerinde kiralanan motorları ucuza kapatarak bu bölgeye getiren insanlar var daha sonrasında bakıma sokularak ve boya atılarak yeni bir görünüm kazanan motorlar racing hastalığına yeni yeni yakalanmış insanlara satılıyor.
alan aldıkdan sonra ettiği masrafamı yansın,tamircilerde geçen süreleremi yoksa modeller eski olduğu için bulunmuyan ve belki bir umut hasarlı bir motordan çıkacak kendi motoruna uyacak parçaların bulunma umudunamı motosiklet sektöründeki bu işin ticaretini yapanlar açısından en güzel para naked,süpersport tarzı makinalarda 1e al 3 sat
ama olayın birde acı tarafı varki bu alınan eski model makyajlanmış motosikletlerle kaza yapan arkadaşlar ya sakat kalıyor ya ölüyor yada haftalartca hatta aylarca yoğun bakımda kalabiliyor özellikle 2.elde modeli düşük race alacak arkadaşlar çok dikkatli olsunlar
saygılar
race ler tehlikeli motorlardır ve hep denir ya üstüne binen evliya olsa basar bu aletle.
tehlikeyi seven alır kardeşim.
hava atmak için alanlar mı; onlar motorculukla alakalı şahsiyetler değil zaten
Bizde ki race motor % 5 i geçmez.Eğer çinlileri ve mobilet benzerlerini saymıyorsanız bir şey demem.
Lakin çok sayıda gencimizin race merakını ise,üç kuruşla geçinmeye çalışan halkımızın şan olsun diye,avuç dolusu para harcayıp nikah,nişan,sünnet yapmasını,silahla mermi atabilmek için veresiye mermi almasını,gırtlağa kadar borca batıp son model telefon almasını sosyo kültürel yapımızla açıklamak mümkün.
Bizler birey olmayı daha öğrenemedik,ancak FB li GS li BJK li şu partili bu vilayetli şu aşiretten bu örgütten birine mensub olursak kendimizi rahat hissediyoruz.
Hep boynumuz kıldan ince.
Halbuki bizler ensesi kalın,yüreği mangal bireyler olursak mensub olduğumuz üst yapı da sağlam olur.
Hadi yeter bu kadarlık bu akşam
Sağlıcakla kalınız
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
insanlar ikiye ayrılır racer motor sevenler ve racer motor sevmeyenler kısacası race iyidir.
selam arkadaşlar bizde bi atasözü vardır.Bİ DELİ KUYUYA Bİ TAŞ ATAR KIRK AKILLI UĞRAŞIR ÇIKARAMAZ. avrupanın bilmem hangi şehrinde yaşamış olan arkadaşta bi ufacık kelam etmiş hepimizde kalkıp bişiler atmışız ortaya ya bırakın isteyen istediği gibi takılsın herkes kasabanın şerifimi oldu bi anda??motorcuları (racıng olsun, kros olsun ,enduro olsun) bölmeyelim motorcu motorcudur........KALIN SAĞLICAKLA.......
Neden giydikLerimize dikkat ederiz ? Neden markaLi urunLeri giymeyi tercih ederiz (cogumuz) Neden dikkatLari uzerimizde topLamayi isteriz? Sadece erkekLer degiL, bayanLarda oyLedir degiL mi ? Giyinirken kendi zevkimize gore giyinir, ama dikkat cekmek isteriz.. Kimi tarzimizdan etkiLenir kimi etkiLenmez..
Kisaca kimi Chopper'La dikkat cekmek ister kimi Race iLe kimi Naked'Le ..
Ufak bir kismimiz da sadece zevkLeri dogruLtusunda kimseyi umursamadan istedigini giyer, istedigi motora biner.. GozetLenme, dikkat cekme kaygisi yoktur.. Ama cok ufak bir kismimiz..
Kari$ik oLdu ama anLayan anLadi sanirim
Eski bir chopper yeni bir Race (125 cc ve 10 ya$inda oLsada) kuLLanan bi Mt uyesi oLarak, 10 ya$inda kurdugum hayaLLeri gecte oLsa gercekLe$tirdim.. Ve itiraf ediorum insanLar kacLik bu motor die sordukLarinda 125'Lik dedigimde inanmamaLarindan haz aLiorum.. Motor Turbo'ya gectiginde cikan ses beni mest ediyor.. Ben $imdi artistLik mi yapiyorum ?
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Biraz Katililiiyorum Bazilari Gösteriş Için Aliyor Race I Ama Inaniyorum çoğu Güç Beygir Tork Ve En önemlisi Rüzgari Hissetmek Için Aliyor (özelllikle Bu Forumdakiler) Ve Bende Bunlardan Biri Olacağim...
[COLOR="Black"][FONT="Comic Sans MS"]RİDE THE WINDS OF CHANGE[/FONT][/COLOR]
aynen katılıyorum arkadaşlar.ehliyetsiz racerlara binen çok.siz kask filan diyorsunuz.boş bulduğu yerden giriyorlar.ben b sınıfı ehliyet sahibiyim 13 yıldır.motor almaya karar verdim.trafiğe kapalı alanda 1o gün ybr 125 kullanırken bile o trafik aklımdan çıkmadı hiç.bunlar 1100 lüklerle neler yapıyorlar.önce bilinç ve eğitim.
Bazen benim commuterle otururken öne doğru yatıyorym kendimi racing motorcu hisstmek istiyorum.buda benim racing sever olduğumu gösteriyor.
bana 100 km. geçmeyen motorumla hava atan araba sürücülerinede eğer binlik bir honda elime geçerse sözüm olacak hepsine arkamda nal toplatacağım ve beni taciz etmenin hesabını soracağım.
ışıklarda dahi beni taciz eden sevgili öküz araba sahiplerinede bazen tekteker kalkışımla ve 1.ci vitesteki müthiş sesimle karşılık vereceğim.
abicim beni taciz edeni bende taciz ederim hertürlü!
yani benim elime Allah bir honda 1000rr verirse arabaların benden çekeceği var!
itina ile kaza yapılır
Motorun modeli, kapasitesi ile budalalığın alakası yok. Ben ne mobiletli gördüm adam gibi adam ne yarış motorları gördüm kafasının içinde beyin olmayan, tersi bir sürü örnekler de gördüm. Gavurlar sanırım bu aralar çıplak motorlara hevesli ve böyle bir sınıflandırma yapmanın hiçbir mantığı yok yani onlarda para var ama binmemelerinin sebebi önemini yitirmesi, moda olabilir. Yarın öbürgün bizimkilerde çıplak motorlara heves edebilirler. Kafa aynı olduktan sonra neye yarar.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
öncelikle full koruma
[B][COLOR="Red"]HER DÖRT TEKER VE YUKARISI BİRER TEHLİKE UNSURUDUR:pr: [/COLOR][/B]5562:P
Ozaman ne gerek var jeep e binmeye off road a mı çıkıyolar binipte ne gerek var subaru impreza ya 280 beygir ne işine yarıcak vs. vs. vs. motorlu taşıtlar sadece ulaşım aracı değildir öyle olsalardı hepsi aynı özellikte ve görüntüde olurdu..bende race kullanıyorum ve işe gidip gelirken kullanıyorum ama hiç yorulmuyorum altında güçü hissetmek bambaşka ayrıca şöle bi gerçek var unutmamak gerekir "kontrolsüz güç güç değildir"
[COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]
valla bence süper spor motorlar günlük işe git gelde kullanılacak aletler değiller,onun dışında akşamları olur,hafta sonları olur,yani zevk için kullanılacak zamanlarda kullanılır.kişinin maddi durumu el verir ve günlük kullanmayı göze alırsa(motorun yakıtı,yıpranması,yorgunluğuvb.)kimsede niye sen bunu hergün kullanıyosun diyemez.bunun motor kültürüyle pekte alakası olduğunu düşünmüyorum.zevk işşidir,kimse karışamaz.kasksız,korumasız,sorumsuzca kullanırda etrafın can güvenliğini tehlikeye atarsa zaten bu noktadada kanunlar devreye girer.
türkiyede race motorun yaygın olarak kullanılmasının negibi bi olumsuz yanı var,anlayamadım.?
Kusura bakmayin ama kimse ne dedigimi anlamamis:
Benim dedigim (kendi gorusum) turkiye de gercek bir racing kulturu yok. Isteyen biner isteyen binmez bu beni ilgilendirmiyor.
@trasher
Racing motorun ne merak ettim
şimdi race motor kültürü tam olarak nedir,gerekleri nelerdir.
valla trilyoner olsam naked alırım yine race para vermem ne o öyle cbr 125 cilerin hepsinde cbr600 olsa bak sen ortalığa cbr 125 ilgi görmesi sebeblerinden biri işte haa kalite motor iyi motor bişey diyemem ama honda niye 125 lik race yapmış hala anlamış değilim aslında adam o paraya gidip bir enduro naked alsa daha coll daha iyi olcak ama nerede bas bas bağıracak yaa bizim meleketteki eski sport mopetler geliyo aklıma
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)