Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sis farı parlaklık problemi

REKLAM ALANI
    Khaira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    Selamlar herkese. Geçen gün Kaan Elektronik’den Tracer 700’e bağlamak için 1 çift 30W led sis farı aldım, ustamla bugün montajını yaptık, elektriği aksesuar soketinden aldık. İlk bağlamada hiçbir problem yoktu, motoru çalıştırdım olması gerektiği gibi çalışıyor.

Eve geldim, düğmeden sisleri kapattım, motoru park edip kontağı kapatıp eve çıktım.

2 saat sonra geri geldim, kontağı açtım, sisler yok. İnanılmaz güçsüz yanıyorlar, varla yok arası. Yakından bakınca belli oluyor, parlaklığı kendi kendine titreşiyordu.

Akü mü boşaldı diye düşünüp çıkıp yarım saat turladım. Tekrar tekrar açıp kapattım. Sigortasını çıkartıp taktım hiçbir değişiklik yok. Farlar neredeyse yanmıyor. Neden olmuş olabilir? Aklıma ilk akü geldi ama mantık olarak çıkıp turladıktan sonra tekrar yanması gerekmiyor mu? Bir de motoru teslim alırken yanıyordu da neden kapatıp açınca böyle oldu anlamadım. Bir fikriniz var mıdır? Yarın gidip yeni akü almayı düşündüm, daha basit çözümü varsa boşuna 2.5’luk olmayayım…

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Alıntı Khaira adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar herkese. Geçen gün Kaan Elektronik’den Tracer 700’e bağlamak için 1 çift 30W led sis farı aldım, ustamla bugün montajını yaptık, elektriği aksesuar soketinden aldık. İlk bağlamada hiçbir problem yoktu, motoru çalıştırdım olması gerektiği gibi çalışıyor.

Eve geldim, düğmeden sisleri kapattım, motoru park edip kontağı kapatıp eve çıktım.

2 saat sonra geri geldim, kontağı açtım, sisler yok. İnanılmaz güçsüz yanıyorlar, varla yok arası. Yakından bakınca belli oluyor, parlaklığı kendi kendine titreşiyordu.

Akü mü boşaldı diye düşünüp çıkıp yarım saat turladım. Tekrar tekrar açıp kapattım. Sigortasını çıkartıp taktım hiçbir değişiklik yok. Farlar neredeyse yanmıyor. Neden olmuş olabilir? Aklıma ilk akü geldi ama mantık olarak çıkıp turladıktan sonra tekrar yanması gerekmiyor mu? Bir de motoru teslim alırken yanıyordu da neden kapatıp açınca böyle oldu anlamadım. Bir fikriniz var mıdır? Yarın gidip yeni akü almayı düşündüm, daha basit çözümü varsa boşuna 2.5’luk olmayayım…
    Kayan Elektronik'in sayfasından ekran alıntısı.

Sizin sizler modlu/çakarlı tip sanırım. Doğrudan aksesuar çıkışına bağlandığı için ilk açılışta düşük mod bağlanıp kaldığından mod değişimi yapmıyor olabilir.

Mod ve montaj konusunda abimiz bir şeyler "annatmış". İzleyip örgenelim.
    Khaira bunu beğendi.

Motosikleti
    Tracer 700
    Alıntı Osm@n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kayan Elektronik'in sayfasından ekran alıntısı.
    https://i.hizliresim.com/bpoi79q.jpg
    Sizin sizler modlu/çakarlı tip sanırım. Doğrudan aksesuar çıkışına bağlandığı için ilk açılışta düşük mod bağlanıp kaldığından mod değişimi yapmıyor olabilir.

Mod ve montaj konusunda abimiz bir şeyler "annatmış". İzleyip örgenelim.
    https://www.youtube.com/watch?v=5nR1tZZTKLY
    Mod konusunda bir problem yok gibi. Yolda gelirken kurcaladım, 3 mod da olması gerektiği gibi çalışıyordu. 30W - 12V iki adet sis totalde sanırım 5 ampere ihtiyaç duyuyor. Aksesuar çıkışında 10 amperlik sigorta var. Motorda elcik ısıtma var ama direkt aküye bağlı. Bu durumda sigorta yetmese zaten yanardı diye düşünüyorum. Geriye 2 seçenek olarak ya akünün gücü hepsine birden yetmiyor, ya da farlar ilk kapatmada bozuldu ve firmaya götürüp değiştirmem gerekiyor Çakarlar da, uzunlar da, kısalar da fazlasıyla güçlü yanıyordu.

SerdarC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon50 Custom ve Ramzey Cup100
    Bende bunun benzerleri vardı parlaklık modu olmayan sadece normal ve çakar modu vardı, her kapatıp açtığımda bir diğer moda geçiyordu. bir kaç kere aç kapat yaparak deneyebilirmisiniz.

Motosikleti
    Tracer 700
    Alıntı SerdarC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende bunun benzerleri vardı parlaklık modu olmayan sadece normal ve çakar modu vardı, her kapatıp açtığımda bir diğer moda geçiyordu. bir kaç kere aç kapat yaparak deneyebilirmisiniz.
    Modlarda bir problem yok, tüm modlar olması gerektiği gibi yanıyor. Benim sorunum ampülün parlaklığı yok. Gece olmasına rağmen farı açtığımda yanan ışık neredeyse gözükmüyor, çok belli belirsiz bir hareket var. Yeterli elektriği alamıyor gibi.

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Büyük ihtimal ile - ucta temassizlik olmus kabloyu kontrol et.

Motosikleti
    Tracer 700
    Alıntı Okan Sinan Ocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Büyük ihtimal ile - ucta temassizlik olmus kabloyu kontrol et.
    Okan hocam sorunu çözdük, bir bakıma sizin vesilenizle

Uçları kontrol etmek için bağlantıyı aküden ayırdık, harici güce bağladığımızda da sisler yine yanmıyordu. Düğme bağlantısını iptal edip tekrar harici güçle denediğimizde çalıştı. Problemi anlayamayıp çözüldü mü diye bakmak için düğme bağlantısını tekrar yaptık, bu sefer de düğme ters çalışmaya başladı. Yani düğmeye bastığımda sisler sönüyor, kapattığımda yanıyordu Herhangi bir terslik yoktu, birebir aynı bağlantıyı yaptık. Düğmeyi ayırıp tekrar bağladık, bu sefer de kendi kendine düzeldi. Bağlantıda hiçbir farklılık yok, dünküyle birebir aynı. Şu anda sorunsuz çalışıyor.. Tüm dükkan şaşkınız çünkü aslında bir değişiklik yapmadık.. Akü değiştirecektim, siz - uç diyince önce tesisatı kontrol edelim dedik ve yeni aküye gerek duymadan halletmiş bulunduk
    Okan Sinan Ocan bunu beğendi.

yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Araya röle bağladınız mı? Sisleri direk anahtara bağlamayın mutlaka röle ekleyin.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Tracer 700
    Alıntı yamtareroglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Araya röle bağladınız mı? Sisleri direk anahtara bağlamayın mutlaka röle ekleyin.
    Evet röleli bağlantı yaptık. 2 gündür bir problem olmadan geziyorum, valla bu arada bu sis olayı muhteşem bir şeymiş Görünürlüğüm kesinlikle arttı, arabalar tarafından daha fazla dikkat edildiğime şahit oluyorum. Bir de motoru da önden daha kalıplı gösteriyor

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)