yamaha r25 yağmurda ve nemli havada giderken stop ediyor. yardım!!!
Reklamlar
-
Yağmurlu ve nemli havada motorumu sürerken stop ediyor. 2018 model motoruma 40.000 bakımını(hava, polen, yağ ve yağ filtresi) yaptırdıktan sonra olmaya başladı. ilk çalıştırırken herhangi bir problem olmuyor fakat sürmeye başladığımda önüme araç çıkınca fren debriyaj yaparken komple stop ediyor. marşa basıp ediyorum gazdan elimi çekmezsem stop etmiyor tabi. bu sorunu yaşayan veya bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi?
Reklamlar
-
Rölanti sensörü arızalanmış olabilir.
-
aynı sorun benim 690'da var, yeni yazılım, buji değişimi, rutin bakım hiçbiri işe yaramadı. usta en son "bobinler bitmiş, değişmeli" dedi. gerçi ne bobini anlamadım, bakalım bu aralar fiyat verecek, muhtemelen yurtdışından parça gerekecek.
-
shruikan adlı üyeden alıntı
aynı sorun benim 690'da var, yeni yazılım, buji değişimi, rutin bakım hiçbiri işe yaramadı. usta en son "bobinler bitmiş, değişmeli" dedi. gerçi ne bobini anlamadım, bakalım bu aralar fiyat verecek, muhtemelen yurtdışından parça gerekecek.
gazı bırakınca rolantiye düştükten sonra stop ediyorsa bobin olabilir
buna benzer bi sorun yaşadığımda bobini değiştim düzeldi
yan sanayi filanda almayın orjinal olması lazım
-
Bobin başlığı ya da eski adıyla (PİPO) başlığını değiştirin.. Sorun çözülecektir..
-
IRau adlı üyeden alıntı
gazı bırakınca rolantiye düştükten sonra stop ediyorsa bobin olabilir
buna benzer bi sorun yaşadığımda bobini değiştim düzeldi
yan sanayi filanda almayın orjinal olması lazım
motor yetkili serviste, artık orijinal takarlar herhalde.
mıymıntı musa suşi yerken halıya ispirto döktü
-
virago 250'de de aynı sorun olmustu, bobinlerden birine su giriyormuş herhalde, iki silindirden biri çalışıyordu yağmurlu havalarda.
İki bobini de pipolarıyla birlikte değiştirdim, sorun çözüldü.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler