Yakın zamanda ikinci el bir ns200 almayı düşünüyorum ilk motorum olacak motoru almadan da ekipmanları alayım diyorum. Toplamda 10-15 bin tl bandında Kask mont önerileriniz var mı? Eldiven de şu an almalı mıyım sizce?
Yakın zamanda ikinci el bir ns200 almayı düşünüyorum ilk motorum olacak motoru almadan da ekipmanları alayım diyorum. Toplamda 10-15 bin tl bandında Kask mont önerileriniz var mı? Eldiven de şu an almalı mıyım sizce?
Ekipman seçiminde hiç biri ertelenemez. Alacaklarınıza ek olarak pantolon ve bot eklemelisiniz.
Avuç içi ve bilek korumalı bir eldiven şart. Çünkü kaza anında genelde avuç içlerimiz yere bakar şekilde düşüyoruz.
Çok kaliteli mont giyip pantolon bot eldiven eksik binmek yerine orta segment full giyinmeyi tercih ederim. Kendi açımdan;
Pantolon kullanmıyorum mesela ben dizlik kullanıyorum.
Prosev / Durt Mont - 4Riders Bot - Dizlik - Prosev Eldiven - MT Kask (kask kötü farkındayım)
Mont olarak prosev 18609 kask olarak da hjc c10 veya mt targo prosound baktım eldiven için henüz bir şey bakmadım fakat sizin de dediğiniz gibi ertelemeden alayım onu da. Sizin önerebileceğiniz bu fiyat bantlarında başka kask ve montlar var mı eldiven ve diz korumalık önerileriniz de varsa yazarsanız çok sevinirim.
Hangi ildesin ? İzmirdeysen tavsiye verebileceğim bir mağaza var... Çok yakın tanıdığımdır..
Kocaeli İzmit hocam.
bende kocaelideyim. bedenin nedir? elimde riderdenim pantolon var. bana küçük geliyor. Zaten 2-3 kere giymişimdir.
Saygılarımla
Kask, mont, pantolon, eldiven, ayakkabı...
Bu beşli taviz vermeden kullanılacak. Diğer türlüsü anlamsız risk almak demek.
Benim öncelikli tavsiyem, motosiklet almadan önce bu beşliyi tamamlamak. Ha, "bir şey olmaz abii" kafasındaysanız, sırf ceza yememek için alıyorsanız, idareten bir kask alıp geçin.
Geçen facebook'ta gördüm. Göbekli bir dayı Hayabusa almış, Anadolu'nun bir kentinden istanbul'a gidiyor. Kafada çene açılır kask, korumasız sıradan bir mont, spor ayakkabı, normal jean pantolon, eldiven yok Ben dahil birkaç kişi uyardık, yanıt şu: "bu kıyafetlerle 300 km'ye çıktım, sorun olmadı" Dayıcım 300 km'ye zaten sen çıkmıyorsun, motosiklet gidiyor. Anadan üryan da olsan o motor o hızı yapar da, mesele başka
Hocam motosiklet pantolonu hiç denemedim normal kot pantolonda bel 27-28 boy 32 olarak giyiyorum. Boyum 183 kilo 65 civarı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------
Hocam bir de kocaelide tanıdık motosiklet ekipmanı satan tavsiye edebileceğin yerler var mı? Benim henüz bir bilgim olmadığı için rastgele mağazaları gezmeyi düşünüyordum.
Kocaeli İstanbul'a çok uzak sayılmaz, Bir cumartesi gününüzü ayırıp hasanpaşa'da birbirine yakın bir sürü mağaza var orayı gezip bütçenize ve bedeninize göre ekipman alabilirsiniz.
Hocam sana bir tane alışveriş listesi yaptım.
Şu an motora yeni başlasam ve bütçem 15 bin olsa aşağıdakileri alırdım.
3000 TL LS2 kask
2000 TL 4R eldiven (yazlık ve kışlık 2 tane)
3500 4R Gama 3 Mevsimlik mont
3500 Tech90 Kot
2000-2500 Vexo City ya da Vexo Boxter Bot
Toplam maliyet 14-15 bin TL.
Hem de hiçbirinden taviz vermeden bütün ekipmanları almış oluyorsun bu şekilde.
Eldiven ve botu ihmal etmemek lazım.
Ben LS2 Rapid Multiply almıştım.
Bende boyun fıtığı olduğu için kask alırken en önemli kriterim hafif olmasıydı.
Bulduğum en hafif kask buydu. (1250 gr). Daha kaliteli ve pahalı olanlar 1600 gramlara kadar çıkıyordu.
Sen başka markalara da bakarsın illa LS2 şart değil, 3000-5000 arası scorpion falan da vardır.
Ama hangi özelliklere önem veriyorsun onu belirle bence. Mesela rüzgar almaması konusu önemli mi?
Benim için en önemli kriter ağırlıktı, 12-13 bin TL ye 900 gramlık Marushin vb vardı, çok pahalı geldi.
Ben de gittim 2.500 TL ye 1250 gramlık LS2 Rapid Multiply almıştım o zaman.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)