Evli çocuklu olunca araba ile yolculuk kaçınılmaz. Motosikletiniz nerede peki?
Reklamlar
-
maximusti, adlı üyeden alıntı
bizim cadı 11 aylık, bir türlü araç koltuğuna alıştıramadık,
kurban bayramında 1000 km araba yolculuğu var nasıl yapacağız hiç bir fikrim yok.
Alıştırın, taviz vermeyin. Daha 11 aylıkmış, ilk bir kaç kez sizi zorlasa da alışır. Merak etmeyin çocuklar en ufak tavizi bil ekaçırmayıp sınırları zorluyorlar ama bir yandan da sınırları bilince alışıyorlar. Çocuk koltğunda ve kemerleri bağlı olmadığında bir kaza olduğunda olabilecek şeyler daha kötü bu yüzden ilk başlarda biraz gaddar gözükün bırakın ağlasın çırpınsın, eninde sonunda alışır.
11 Aylık çocuk daha kolay, bir d ebunun 2 yaş sendromu dönemi var. Bizimkiler o dönemde istedikleri bir şey yapılmayınca kafalarını yere vuruyorlardı, o an taviz verip istediklerini yapsak devam edecekti ama taviz vermek yerine kafanı halıya vurma, bak direkt parke olan yerde vurursan daha iyi hissedersin dediğimde anlamışlardı.
Bu yaşlardaki çocuklar için güvenlik daha önemli, 11 aylık, zaten çocuklar 3 yaşındna öncesini çok da hatırlamazlar, taviz vermeyin. Bayram tatiline daha var, o ara alıştırma turlarına çıkın. Bizim ikizler 11 aylıkken evde uyutamadığımızda arabaya bindirip dolaştırıyordum, arabanın sesinden ve titreşiminden hemen uyuyorlardı.
Çocuk koltuğunda rahat olduklarındna emin olun, boyuna uygun mu dikkat edin, küçük gelmeye başladıysa bir büyüğü ile değiştirin.
Haa, bir de oyalamak için telefondan video falan izletmeyin, 11 aylık bebeğin ekrana bakmaması lazım, hatta mümkünse çocuk uyanıkken aynı odada TV biel açık olmasın, bakmasa da dikkatini çekmesin.
uyurken falan da elinde tuttuğu sevdiği oyuncağı varsa yanında olsun kendini güvende hissetmesine faydası olur.
Reklamlar
-
Punctum adlı üyeden alıntı
Nereden aldığınızı da yazar mısınız?
Peace karavan dan aldım. Karabük de . Çaycuma ya teslim ettirdim. İstanbula getirdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:08 ----------
maximusti, adlı üyeden alıntı
bizim cadı 11 aylık, bir türlü araç koltuğuna alıştıramadık,
kurban bayramında 1000 km araba yolculuğu var nasıl yapacağız hiç bir fikrim yok.
Bizimkide alışamadı. Büyük çocuk kolay büyümüştü.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:10 ----------
https://www.instagram.com/reel/C5z6h...JjcDdqNHRtbHht
Romörk ün videosu nu da ekleyeyim.
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)