Kısıtlı bütçe için kask önerisi olan varmı?
Reklamlar
-
Bu yaz aldığım yeni motor ile beraber LS2 Stream Evo kaskından satın almıştım. Başlarda memnun gibiydim ama zamanla rüzgar sorunu artmaya başladı. Hızlar biraz yükselince kask kafamda yukarı doğru dönmeye başladı ve kaskın içine vizör aralarından deli gibi rüzgar giriyor. Çok fazla rüzgar sesi var ve çok rahatsız olmaya başladım. Yeni bir kask alacağım ama bütçem çok yüksek değil. 2. El bir adet Nexx S100 buldum 4500 TL'ye. Bir de Axor Apex diye bir model gördüm, onun da fiyatı o bandlarda. Şu an kafamda bu ikisi var. Daha iyi bir önerisi olan var mı? Bütçemi belki çok az daha yukarı çıkartabilirim ama çok fazla çıkamayacağım bir gerçek. Bu iki kaskı kullananlar var mı? Alsam memnun olur muyum?
Reklamlar
-
ls2 üst düzey modelleri hariç ucuz modelleri ruzgar alır.zamanla pedleri aşınır ve parçalar gevser.dusuk butce için mt ve scorpion tavsiye ediyoruz
https://www.motomax.com.tr/full-face...leri?brand=125
https://www.motospartan.com.tr/kask?marka=23&sayfa=1
-
Peki, Exo 391 mi yoksa revenge 2 mi daha iyi bir tercih olur??
-
Kask kafanızda yukarı dönüyorsa kafanıza uygun boyutlu almamış olabilir misiniz? Büyük almışsınız gibi. İlk zamanlar yanaklardan biraz basmalı ve biraz sıkıştırmalı. Ayrıca doğru bağladığınızda da neredeyse hiç hareket etmemesi gerekir. Yenisini alırken buna dikkat edin.
-
Aslında beden seçimim doğruydu. Elmacık kemiklerime baskı yapıyordu fakat şakalarıma baskı yapmıyordu. Yani tam bedenim olması gerekiyor aslında fakat şu anda hala Yanaklarımı baskı yapıyor olmasına rağmen kask kafamda yukarı doğru dönüyor, çok fazla bir dönüş değil ama görüş açım değişiyor.
-
2. el kask almak yerine bence kendi kaskını kullan ben kişisel bakım ve temizliğe çok önem verdiğim için başkasının kullandığı eşya yı kesinlikle almam kullanmam
-
Melih10 adlı üyeden alıntı
Aslında beden seçimim doğruydu. Elmacık kemiklerime baskı yapıyordu fakat şakalarıma baskı yapmıyordu. Yani tam bedenim olması gerekiyor aslında fakat şu anda hala Yanaklarımı baskı yapıyor olmasına rağmen kask kafamda yukarı doğru dönüyor, çok fazla bir dönüş değil ama görüş açım değişiyor.
Kayışını gereğinden az sıkıyor olabilir misiniz peki? Kask doğru boyda ise ve kayışı da doğru şekilde / gereken kadar sıkıldı ise elle bile oynatığınızda kafanızda hareket etmiyor olmalı.
-
Hafif kilolu bir insan olduğum için gıdım var ve gıdığıma değecek şekilde bağlıyorum fakat rüzgara çıktığımda gıdığımı sıkıştırıp aynı zamanda çok hafif yukarı doğru dönüyor
-
Hafif kilolu bir insan olduğum için gıdım var ve gıdığıma değecek şekilde bağlıyorum fakat rüzgara çıktığımda gıdığımı sıkıştırıp aynı zamanda çok hafif yukarı doğru dönüyor
Tarifle problemin anlaşılması çok da kolay değil. Konuya hakim birisine muhakkak danışın yeni kask almadan önce. Bir hata varsa, yenisini almadan önce bilginiz olsun.
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
-
Tam LS2 önerecektim bende :D ama LS2 kasklar her zaman bir beden küçük alınır zamanla padler zayıflayıp bolluk yapmasın diye.
-
Kesinlikle MT Helmets Thunder 4
-
NAMASTE7 adlı üyeden alıntı
Kesinlikle MT Helmets Thunder 4
bende çok yükseliyorum bu ara bu kaska, f/p ürünü gibi duruyor.
rüzgar alışı nasıl, içerde fırtınalar koparıyor muı?
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
-
Scorpion exo 391 veya hjc c10-70 alabilirsin yurt dışından uğraşmak istersen 5-6bin TL'ye scorpion exo 520 alabilirsin
-
scorpion'larda kalıba dikkat edin cogu kişinin kafa yapısına uymuyor.
hjc fena değil onda da güneş vizörü ya da interkom boşaltması olmuyor bazen.
thunder4 aldım bakalm nasıl çıkacak :D
-
05 Haziran 2024, 11:16
Eğer kaskı kullanmaya başladıysanız yorumunuz nedir alınır mı?
-
05 Haziran 2024, 11:18
Eğer kaskı kullanmaya başladıysanız yorumunuz nedir alınır mı?
hocam sorunuz bana ise kask gayet güzel ve kullanışlı. tek problem rüzgar; ona da motosafe tıkaç takarak çözüyorum.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
05 Haziran 2024, 11:27
ECE sertifikası gördüğün her kask önerilir - daha doğrusu kimse kimseye kask öneremez.
Git kafana hangisi oluyorsa onu al.
-
05 Haziran 2024, 11:30
arndiol adlı üyeden alıntı
hocam sorunuz bana ise kask gayet güzel ve kullanışlı. tek problem rüzgar; ona da motosafe tıkaç takarak çözüyorum.
evet hocam sorum sizeydi biraz ağırlığından ve yalıtımdan şikayetçi olunduğunu duydum onun için sormak istedim
motosafe tıkaç hakkında biraz bilgi verir misiniz ne olduğuna dair en ufak bir fikrim yok çünkü
aklımda nexx sx100, hjc c70 ve MT Thunder 4 var hala ne yapacağımı bilmiyorum...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------
Bu arada konu açıldığında kaskı değiştirme zorunluluğum yoktu fakat bayramda bir kaza geçirdim ve direkt olarak kaskla arabaya kafalama girmiş bulundum
herhangi bir kırık vs olmamasına rağmen artık koruyuculuğunun neredeyse bittiğini düşünüyorum
-
05 Haziran 2024, 11:32
evet hocam sorum sizeydi biraz ağırlığından ve yalıtımdan şikayetçi olunduğunu duydum onun için sormak istedim
motosafe tıkaç hakkında biraz bilgi verir misiniz ne olduğuna dair en ufak bir fikrim yok çünkü
aklımda nexx sx100, hjc c70 ve MT Thunder 4 var hala ne yapacağımı bilmiyorum...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------
Bu arada konu açıldığında kaskı değiştirme zorunluluğum yoktu fakat bayramda bir kaza geçirdim ve direkt olarak kaskla arabaya kafalama girmiş bulundum
herhangi bir kırık vs olmamasına rağmen artık koruyuculuğunun neredeyse bittiğini düşünüyorum
c70 de sanırım interkom boşaltması yoktu, tekrar araştırın hala öyle mi. eğer koyuldu ise c70 daha iyi bir kask hem yalıtım hem saglamlık olarak.
agırlıgı 1550, normal bir kask ağırlığı zaten en hafifi de 1350 civarında. o nedenle orada bir problem yok.
Ancak yalıtım mt kasklarda genel olarak başarısız bence; cogu kask rüzgar alır ama mt bi tık daha alıyor gibi geldi bana.
bununla çözüyorum o problemi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)