Merhabalar.
Yaklaşık 2 ay önce extreme max 200i den mondial drift l ye geçiş yaptım.
Şehir içi cross sürmek pek kolay değildi boyum pek uzun değil (1.79) dönüşlerde falan zorlanıyordum naked almak istedim ve bütçeme uygun olan ve nispeten başıma iş açmayacak bir motor ararken öyle ya da böyle 2. el drift l alabildim.
ilk hafta kelebek valf sorun çıkardı serviste değişti sorun yoktu olabilir dedim.
sonraki hafta gösterge sapıttı devir saati bozuldu. servis yapamadı tanıdık bi elektrikci de yaptırdım. hadi dedim bu da olabilir.
Aradan bir hafta bile geçmeden gösterge tekar sapıttı başka bir serviste yaptım düzeldi henüz bir sorun çıkarmadı.
Geçen hafta okula gitmek için çalıştırdığımda çalışmadı her gün kullandığım motorun aküsü bitmişti. Servis çok dandik bi akü veriyordu ve 1 hafta bekle dedi beklemek istemedim gittim kendim bosch marka akü aldım.
Artık sıkılmaya başlamıştım ama başka seçeneğim de yoktu satsam daha iyisini alamıyorum zaten bu fiyat bandında motor kalmadı.
Her neyse bugün iş çıkışı eve dönerken düz yolda 2. viteste bi anda stop etti. normalde de ortada hiç bir şey yokken stop ediyordu çok nadir de olsa tekrar marşa basınca çalışıyordu ama bu sefer olmadı çalışmadı.
çektim kenara ne yaparsam yapayım çalışmadı. (Buji bağlantısını, akü girişini kontrol ettim. ayak marşını denedim vurdurmayı denedim).
gece geç saatler olduğu için açık tamirci falan yoktu zaten. napayım ne edeyim dedim tanıdık bi tamirciyi aradım ateşleme bobininde sıkıntı olabilir, pazartesi getir bakalım dedi.
Durdum bi çevreme baktım kimseyi arayamıyorum kaldım yolda, gel motoru çekelim diye.
Çaresiz oturdum yol kenarına düşünüyorum napcam diye.
Yapacak bir şey yok yakınlarda bi otopark bulayım orada dursun yarın bir şekilde aldırırım dedim.
Motoru ite ite otopark arıyorum (internetten baktım yakınlarda otopark yok bi sitenin otoparkına koymayı düşünüyorum.) 3 5 sitenin önünden geçtim hiç bir güvenlik yardımcı olmadı alamam dedi kan ter içinde kaldım.
bi köşede bırakıp gideyim diyorum ama yanımda ne kilit ne zincir var bulunduğum bölge de pek tekin değil. yine çöktüm bi köşeye napcam diyorum bi yandan da haritadan bakıyorum yakınlarda güvenli bir yer var mı diye. (hastane,karakol vb) baktım yok biraz daha gideyim belki bulurum bi yer derken bi kurye arkadaş durdu yardımcı olmak istedi. dedim bari arkadan it kollarımda derman kalmadı, sağolsun 1 km civarı ittikten sonra bi oteli gözüme kestirdim dedim belki burası izin verir.
öyle de oldu adam koy kapının önüne kilitle burda bir şey olmaz falan derken pek içime sinmese de mecburen oraya bırakma kararı aldım. kurye arkadaş da disk kilidi varmış onu verdi kilitledim bıraktım oraya otobüsle döndüm evime.
Velhasıl kelam bu güne kadar hiç motosikletten soğuyacağımı düşünmemiştim. kendimi bildim bileli çok tutkuluyum. daha önceki motosikletlerim de de bir çok sorun yaşadım ama hiç bu kadar sürünmemiştim. Bugün nefret ettim motorumdan.
Hani kaliteli bir şey olsa ne bileyim verdiğim paranın hakkını veren bir motosiklet olsa tamam diyeceğim. olsun en azından hakkını veriyor derdim.
Şimdi diyeceksiniz o paraya anca bu kadar, haklısınız da. Ama ne bileyim bunca derdimiz varken bir de böyle şeylerle uğraşmak zoruma gidiyor.
İlk fırsatta motosikletimi satacağım. hem okuyup hem çalışarak anca temel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. şuan japon motor falan hayal benim için. Olsun baş koydum ben bu yola ölene kadar pes etmek yok.
Kusura bakmayın çok gerginim. derdimi anlatmak istedim çok uzun oldu. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.