Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Muayaneye giderken ceza yeme ihtimali?

REKLAM ALANI
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kafam yerinde olmasa gerek tarihleri karıştırmışım ocak ayında muayanem bitmiş. ben hala 2025 de gıtcem sanıyorum.

1 saat önce 1500 tl'lik güzel bir ceza yedim, 1 hafta içinde götürmezsem yakalanırsam aracı cekeceklerini söylediler.

Ancak gidebileceğim en yakın muayane tarihi olarak haftaya cumartesiyi bulabildim.

Bugun cuma, haftaya cumartesi. 8 gün oluyor.

Elimde muayaneye dair belgeler vs. olursa yine de ceza yer miyim?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Tenere700
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kafam yerinde olmasa gerek tarihleri karıştırmışım ocak ayında muayanem bitmiş. ben hala 2025 de gıtcem sanıyorum.

1 saat önce 1500 tl'lik güzel bir ceza yedim, 1 hafta içinde götürmezsem yakalanırsam aracı cekeceklerini söylediler.

Ancak gidebileceğim en yakın muayane tarihi olarak haftaya cumartesiyi bulabildim.

Bugun cuma, haftaya cumartesi. 8 gün oluyor.

Elimde muayaneye dair belgeler vs. olursa yine de ceza yer miyim?
    Benim başımada benzer bir durum geldi ama ben muayenenin geçtiğini farkedip randevu aldım ve muayeneye giderken polis çevirmesine denk geldim. Memur daha sormadan muayenem bitti şu an oraya gidiyorum dedim, sorgulama yapmadı devam et dedi.

Sizin durumdada siz izah edersiniz ama gün geçtiği için ceza yazar veya motoru bağlarmı polisin insiyatifine kalmış diye düşünüyorum.

Çok uzak değilse ben olsam her ihtimale karşı çekici ile götürürdüm.
    espresso bunu beğendi.

sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Gezerken yakalanırsan polisin insafına kalmış. Amam muayene günü muayeneye giderken bir şey demez. Not sabah karısıyla kavga etmediyse.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    927.60 kuruş tüv randevumu bu gün aldım 8 nisanda gidiyorum arada ruhsatı kontrol etmek lazım
    ceza içinde geçmiş olsun dikkat et eksik evrak olduğu zaman yakalanma tedirgiliği ile kaza yapma polis olmayan yerden gideceğim diye

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Muayene gününe kadar sana süre tanıyorlar çevirmede tekrar ceza yemezsin , pandemide muayeneler 3-4 ay ertelenmişti sonra bende unuttum tabi ilk çevirmede cezayı yedik , muayeneden sonra trafik şubeye gidip aracını kaydettirmelisin bunu herkes atlıyor , şu an motorun trafikten çekilmiş görünüyor , motoru satmak için birgün notere gittiğinde trafikten çekilmiş olduğunu gerekli kaydı yapıp gelmeni söylerler ben yaşadım :D alıcıyada durumu izah etmek dert oluyor ayrıca noterle trafik şube arası uzaksa gitgel vakit kaybı..

maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    benzer bir olay şehirlerarası yolda başıma denk geldi, tamamen polis insiyatifinde bir olay,
    muayenemin bittiği gün istanbul'dan yola çıktım randevuyu elbistan'dan aldım, randevu kağıdınında çıktısını aldım yanıma,
    saat 00:00 itibari ile muayenem bitmiş oldu ve 02:45 de kırşehir'de polis çevirdi
    plakayı sorgulamadan saat 00:00 da bitti muayene randevum var, yolda da aksilik oldu bu sebeple bu saate kaldım dedim, polis te üstelemedi gbt sorguladı, yolladı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------

bu arada şunu da ilave edeyim, varışım 00:00 dan sonraya denk geleceğini biliyordum, elbistan'da çok daha rahat muayeneden geçirebileceğim için bu bahaneyi yola çıkmadan çok öncesinde tasarladım
    espresso bunu beğendi.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    herkese bilgiler için tesekkür ederim.

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Muayene gününe kadar sana süre tanıyorlar çevirmede tekrar ceza yemezsin , pandemide muayeneler 3-4 ay ertelenmişti sonra bende unuttum tabi ilk çevirmede cezayı yedik , muayeneden sonra trafik şubeye gidip aracını kaydettirmelisin bunu herkes atlıyor , şu an motorun trafikten çekilmiş görünüyor , motoru satmak için birgün notere gittiğinde trafikten çekilmiş olduğunu gerekli kaydı yapıp gelmeni söylerler ben yaşadım :D alıcıyada durumu izah etmek dert oluyor ayrıca noterle trafik şube arası uzaksa gitgel vakit kaybı..

bunu ilk defa duydum ve şaşırdım valla.

neyse; yani ben haftaya cumaya kadar cevirmeye girsem de sıkıntı olmayacak; motoru rahat rahat kullanabılırım dogru d i mi? :D
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yani ben haftaya cumaya kadar cevirmeye girsem de sıkıntı olmayacak; motoru rahat rahat kullanabılırım dogru d i mi? :D
    Rahat kullanamazsın. Çevirmeye girersen ceza yazılır ve ikinci sayılacağı için motosikletin bağlanır ve otoparka çekilir. Otopark parası ödeyip, muayeneye çekici ile götürmek durumunda kalırsın. Ayıya dalanmadan çalıyı dolanarak gitmeye çalış. Memur ağbilerin ters tarafın denk gelme. Maalesef yasa böyle.

selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vstrom 800DE
    Randevu tarihi mesaj olarak gelmiştir onu gösterirsin sorun olmaz muhtemelen.

Benzer bir durumda eyvah yedik cezayı diye durmuştum, polis neden diye sorunca sorgulamadan ben söyledim. Geç ama dikkat et kaza falan yapma diye salmıştı. Sorgulama yapmadan söylemek gerekiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:56 ----------

ilk ve tek cezam da muayene cezasıydı. İlk motorum varken muayene diye bir gereklilikten bile bihaberdim..

okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende bu gün arabayı muayeneye götürdüm. Bayram tatilinde bitiyordu dönüşte süpriz yaşamayalım diye yaptırdım.Bir hafta önceden randevuyu cumartesi 8:15 e aldım.Cuma gecede saat 00:01de uygulama üzerinden sıra numarası aldım.Uyanığım ya ilk numarayı alıp sabah erkenden halldecem işimi.
    Neyse gittik Tüvtürk e normalde bankolar 8:30 da açılıyor .Ben 7:50 de gittim millet şakır şakır işlem yapıyor.Benim numaram bir kişi ile geçmiş.
    Dedim benim numara geçmiş.Tamam bundan sonra alırım dedi bekledim.Neyse beni çağırdı numaram 251 dedi ben 251 i kayıt yaptım.Nasıl yaptın dedim gösterdim numarayı.Ablam dediki sen diğer istasyona almışsın numarayı.
    Haydeeee bastım gittim diğer istasyona tabi oradada numara geçmiş.Yine aldılar araya ama bizim gece aldığımız numara bir işe yaramadı tabi.

forevermore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150 (2013 Kırmızı)
    Randevu aldığınıza dair ekran görüntüsü ve mesaj yanınızda olduktan sonra ve polise uygun dille anlattıktan sonra sorun olmayacağını düşünüyorum

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)