mertowski adlı üyeden alıntı
Bu tarz bir durum başınıza geldi mi bilmiyorum ancak o psikolojiye girdiğinizde olayın dinamikleri değişiyor. İnsan kısa süreli de olsa şok durumuna giriyor ki arkadaş motürü yolun ortasında bıraktığını ve başkasının yolun kenarına çekmek için müsade istediğini belirtmiş.
Bu tarz durumlarda ilk önce kendinizi yoklar ve kontrol edersiniz. Sonra çarptığınız kişi ile ilgilenirsiniz. Yaralı olduğunu düşündüğünüz kişiyi bir an önce ambulansa yada hastaneye yetiştirmeye çabalarsınız.
Ambulanslar pandemiden beri araca hasta yakını, refakatçi almıyor. Ambulansa koyup hastaneye göndermekten başka şansı yok. Ambulansa binemezsiniz.
Yakınınızın başına gelse ise yakınınıza önce sorun yaya geçidinden mi geçtin, araçların arasından mı geçtin diye. (Bu olayda anladığım kadarıyla teyzemiz araçların arasından geçiyor.) Ranke'de hata olduğu kadar, Teyzemizde de var. Anlayıp dinlemeden, olaya hakim olmadan fevri davranışlarda bulunmayın.
Şahsen peşini bırakmayacağınızı belirtmişsiniz ancak mevcut hukuk sistemimizde çarpan kişiye pek bir yaptırımınız olamıyor. Arabuluculuk, Mahkeme ve İstinaf Mahkemesine başvurabilirsiniz.
Orman kanunlarıyla işi halletmek isterseniz de karşı tarafın kılıcı sizinkinden keskin olabilir yada siz de kendinizi yanlış, hatalı bir davranıştan dolayı hukuki bir sürecin içerisinde bulabilirsiniz.
Ranke'nin bunları sormasını ve "İşin ilginci üzüntüden çok kendiniz için endişe etme ruh halindesiniz." bu şekilde bir çıkarım yapmanızı anlıyorum. Ranke büyük ihtimal hiç adli süreçle işi olmamış, mahkemeye çıkmamış bir vatandaş. Kendisi için endişe etmesi, hukuki süreçler hakkında bilgisi olmadığı için normal.
Teyzemizi hastaneye göndermiş, iletişim kanalı da bulmuş, sormuş soruşturmuş. Teyzemizin sağlık durumu ile ilgili endişesini gidermiş. Şimdi de kendisi için endişe ediyor adam. Ben bu durumda sizin gibi ilginç yada anormal bir şey görmüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:20 ----------
Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması ( HAGB ) almış olduğunuz cezanın 5 yıl ertelenmesi sonunda bir adli olaya karışmazsanız, kaba tabirle hiç suç işlememiş ve bu dava olmamış gibi olacaktır siciliniz.