Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Krank sesi nasıl olur

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kuba brilliant
    Merhabalar arkadaşlar

Motorumda yakın zamandır bir ses var ama krank sesi gibi kalın gelmiyor ama süphe içersindeyim video linki olarakta ekledim. Bir kaç sorum olacak izninizle
    1. Krank vuran motor yağ eksiltirmi?
    2. Krankta sorun varsa motor çekişten düşer mi?
    3. Krank arızası yağsız kalıncamı olur? (Motor yağsız kalmadı 2000 km yerine max 1500 km yağ değişti
    Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim iyi forumlar

https://youtu.be/JzkgdgarW3c?si=zs3B8IZ46Y3hQoe2

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Krank arızalı motor yağ eksiltmez.
    Krank arızalı motor çekişten düşer.
    Krank arızası vermesi için bir çok neden vardır, yağ pompasının arızalanması, yağsız kalması, krank yataklarının aşınması, uygun olmayan yağ kullanımı ve uygun olmayan yağ filtresi diye gider.
    Gaz verince sesin şiddetide artıyor mu yoksa belli bir devirden sonra duyulamaz halen geliyor mu? Debriyaja basınca ses gidiyor mu yoksa yine devam ediyor mu (sizin motosikletiniz scootermiş, debriyaj tas sesi ile karıştıralabilir)? Subap ayarını veya piyanoları kontrol ettiniz mi? Dilerseniz motor yağını boşaltın ve süzgecini sökün, bolca sarı ve parlak renkte çapak varsa arızalanmış olabilir.

Motosikleti
    Kuba brilliant
    Cevabın için teşekkür ederim
    1. Videodaki sesi yolda giderken duymuyorum durur haldeyken belli bir devirdenden sonra kesiyor
    2. En son 200 km önce yağ bakımı yaptığımda da aynı ses vardı yağ filitresi tertemiz çıktı belirttiğin sarı çapaklar yoktu.
    3. Motorda çekişten düşüklük hissetmiyorum
    4. Yağ olarakta fabrikanın belirttiği yağı kullanıyorum yarı sentetik olarak düşük cc olduğu için
    5. Motorda uzun süredir fazla yakıt sarfiyatı mevcut acaba bobin kaynaklı bir sorun olupta bu belirsiz takırtıları duyuyor olabilirmiyim
    6. Varystör sisteminden de bu ses geliyor olabilir mi
    7. Subap ayarı 2000 km önce yapıldı ama tam soğuk haldeyken yapılmadı

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı İlker küba adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cevabın için teşekkür ederim
    1. Videodaki sesi yolda giderken duymuyorum durur haldeyken belli bir devirdenden sonra kesiyor
    2. En son 200 km önce yağ bakımı yaptığımda da aynı ses vardı yağ filitresi tertemiz çıktı belirttiğin sarı çapaklar yoktu.
    3. Motorda çekişten düşüklük hissetmiyorum
    4. Yağ olarakta fabrikanın belirttiği yağı kullanıyorum yarı sentetik olarak düşük cc olduğu için
    5. Motorda uzun süredir fazla yakıt sarfiyatı mevcut acaba bobin kaynaklı bir sorun olupta bu belirsiz takırtıları duyuyor olabilirmiyim
    6. Varystör sisteminden de bu ses geliyor olabilir mi
    7. Subap ayarı 2000 km önce yapıldı ama tam soğuk haldeyken yapılmadı
    200 Kilometre krank arızalı motosiklet gitmez, yüksek ihtimalle probleminiz kranktan yana değil. Subap ayarı mutlaka blok soğukken yapılmalıdır hatta geceden bırakılan motor sabaha kadar soğuyup o zaman yapılmalıdırki en doğru sonuca ulaşılsın. Subap ayarı hem yakıtı hemde performansı etkileyen bir unsurdur hemde sesli çalışmaya sebebiyet verir. Yakıt tüketimine bujinin sağlık durumuda önemlidir kötü buji kötü yakıt tüketimi demektir.
    tommygun bunu beğendi.

Motosikleti
    Lambretta V200 Special
    Eksantrik bilyesi de bozulmuş olabilir.

Motosikleti
    Kuba brilliant
    Dostlar cevaplarınız için teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu elinize sağlık

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)