Motosikletim 6.vitesten kendi kendine 5 e iniyor.
Reklamlar
-
Merhaba bir hafta önce 2017 14600kmde bir CRF250L satın aldım. Motorla seyir halinde beşinci vitesten altıya taktıktan bir süre sonra nadiren de olsa kendi kendine beşinci vitese iniyor. Yağı yeni değiştiği halde vitesleri de sert geldi CRFnin. Motorun gruplarını da araştırdım bazı insanlar viteslerin sertliğinden bahsetmiş bendeki gibi. 15bin kmde hilalleri yemiş olabilir mi motor?
Reklamlar
-
Hangi yağı kullanıyorsunuz? Bazı motorlar yağ seçiyor gibi sanki. Benim eski motorda da bazı yağlar sahte boş vites etkisi yaratıyordu.
-
AhmetKHanci adlı üyeden alıntı
Merhaba bir hafta önce 2017 14600kmde bir CRF250L satın aldım. Motorla seyir halinde beşinci vitesten altıya taktıktan bir süre sonra nadiren de olsa kendi kendine beşinci vitese iniyor. Yağı yeni değiştiği halde vitesleri de sert geldi CRFnin. Motorun gruplarını da araştırdım bazı insanlar viteslerin sertliğinden bahsetmiş bendeki gibi. 15bin kmde hilalleri yemiş olabilir mi motor?
Motosiket sizden önce arazide falan düştüyse vites kolunun bağlandığı şaft ucundaki parçalar eğilmiş olabilir. Vitesi yukarı doğru çektiğinizde sonuna kadar vites kolunu asılsanız da ucundaki parça eğik olduğu için bir üst vitese tam geçirmiyordur. Bu durumda bahsettiğiniz olayı yaşayabilirsiniz. Resimdeki parçayı kontrol etmenizi yada ettirmenizi tavsiye ederim.
Kendiniz sökecekseniz motosikletin debriyaj kapağı tarafında kalır. Yıldız şeklinde bir dişliyi çeviren uçlara bakacaksanız.
Birde sorunlu parça örneği ekleyeyim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)