Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Rks bitter 50 iki kişi binince gaz yemiyor devir düşüyor stop ediyor

REKLAM ALANI
    Loveless - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar F250
    İyi akşamlar. Çok yakın bir arkadaşıma 0km rks bitter 50 aldık 2 3 ay önce. Rodaj bittikten sonra farkettik ki iki kişi binmeye başlayınca motor gaz yemiyor. Tek kişi 10 numara giden motor 2 kişi binince gaz yemiyor devir aniden düşüyor. Yavaşlayınca enjeksiyonlu olmasına rağmen stop ediyor. Çok kafa patlattık ama sorunu bulamadık. Subap ayarını kontrol ettirelim diyoruz ama öyle olsa tek kişi de yapardı. Başka fikirlere de açığız. Manisa çevresi götürebileceğimiz bir usta varsa onun da tavsiyenizi esirgemeyin lütfen şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Bagaları 1 gram hafifletin çekişi iyileşir serileşir , 50 cc 3 beygir motor taşıyacağı zaten max 100 kg , iki kişi bineceksen ya 80 cc silindir takacaksın yada dediğim gibi bagalarla oynayacaksın ama sürekli iki kişi biniyorsanız 80 cc şart , bizde Kuba Bluberry var 80 lik yokuşları iki kişi 20-30 km ile fazla ayılıp bayılmadan çıkıyor garibim..
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Pulsar F250
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bagaları 1 gram hafifletin çekişi iyileşir serileşir , 50 cc 3 beygir motor taşıyacağı zaten max 100 kg , iki kişi bineceksen ya 80 cc silindir takacaksın yada dediğim gibi bagalarla oynayacaksın ama sürekli iki kişi biniyorsanız 80 cc şart , bizde Kuba Bluberry var 80 lik yokuşları iki kişi 20-30 km ile fazla ayılıp bayılmadan çıkıyor garibim..
    Silindir 125lik sanırım motor tek kişi hopluyor 50lik olmasj imkansız makinanın 100 görüyor motor. Yani çekiş güçsüzlükten değil bir problemden

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Alıntı Loveless adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Silindir 125lik sanırım motor tek kişi hopluyor 50lik olmasj imkansız makinanın 100 görüyor motor. Yani çekiş güçsüzlükten değil bir problemden
    Yahu daha kullandığınız motordan bi habersiniz...tahmin edeceğinize resmi sitesine girip baksanıza neymiş diye...

https://www.rksmotor.com.tr/model/bitter-50.html

Motosikleti
    Pulsar F250
    Alıntı Punctum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu daha kullandığınız motordan bi habersiniz...tahmin edeceğinize resmi sitesine girip baksanıza neymiş diye...

https://www.rksmotor.com.tr/model/bitter-50.html
    Motordan bi haberdar olduğumuzdan değil. Ruhsatta motorun üstünde bitter 50 pro yazıyor ama 50lik bir motor o kadar gidemez fabrika çıkışlı büyük silindir olabilir. Bayi birşeyler gevelemişti silindir 125lik gibisinden.

Rks demek ölüm demek. Bende birinden emanet almıştım 50cc blazer. Sahil yolu sirkeciye gelmeden ışıklarda gaz teli takılı kalmıştı. Frene bastım yok önümde arabalar durmuş bi anda kill switch i kapattım öyle durdum. Hayatımda ilk defa gaz vermeden 45 km hızla sahil yolunda tek sol elle motor sürmenin keyfini o gün yaşattı bana dönüşte. Sorun gaz telini klipslerken çok sıkmışlar bazen kendini salmıyormuş. Seninde öyle si.kko ufak bir sorun olabilir

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Alıntı Loveless adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motordan bi haberdar olduğumuzdan değil. Ruhsatta motorun üstünde bitter 50 pro yazıyor ama 50lik bir motor o kadar gidemez fabrika çıkışlı büyük silindir olabilir. Bayi birşeyler gevelemişti silindir 125lik gibisinden.
    Bitter'in iki farklı modeli var. 50cc ve 125cc. Eğer size 50cc satıp, yanlışlıkla 125cc teslim ettilerse bilemeyiz ama sonuçta motorunuzun performansı belli. Fotoğraflara bakınca en azından egzoz çıkışı falan farklı görünüyor. Siz de kontrol edin. Emin değilseniz gidin yetkili servise, baktırın motora. Forumda çözülecek iş değil...

https://www.rksmotor.com.tr/model2023/bitter-50.html
    https://www.rksmotor.com.tr/model2023/bitter-125.html

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)