Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bulunamayan ABS Modülü Hatası Yardım

REKLAM ALANI

Herkese merhaba,
    Öncelikle motorum KTM Duke 250 ABS 2020 model. Motorsikletimde önceden ekranımda CAN ABS FAILURE hatası alıyordum ma bu hata 5 saniye falan gelip gidiyordu. Buna bağlı olarak hız göstergeside 0 a inip geri düzeliyordu seyir halindeyken. Daha sonra bu durum 5-6 kez yaptıktan sonra komple gitti ve hiç düzelmedi. Hız göstergesi 0 a indi ABS iptal oldu. Daha sonra yetkili servise götürdüğümde sorunun ABS Modülü bozuk olduğunu söylediler ve değişmesi gerektiğini söylediler. Ben sağlam çıkma bir ABS modülü buldum ve taktırdım ve sorun düzeldi. Neyse işte bunlar eski modülü söktü benim getirdiğimi taktıla. Ben motoru aldığım gün eve dönerken tekrar aynı uyarı 5 saniye boyunca gelip gitti eski modülde olduğu gibi. Yetkili servise söylediğimde binmeye devam edin dediler bişry olursa söyleyin dediler. 2 hafta önce aynı uyarı 2 kez daha uyarı verdi 5 saniye boyunca geri düzeldi ve tekrar bozulacağından şüpheliyim ve motoruma binemiyorum. Yetkili servis bana sıfır modül almadığım için böyle arıza verdiğini söyledi ben buna inanmıyorum çünkü durduk yere neden sağlam ürüm uyarı versin? Motorumda elektriksel bir sorunmu var bilmiyorum. Bana öneride veya yardımcı olabilecek varmı bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Çıkma modülün sağlam olduğunu nereden biliyorsun?

Modülden kaynaklanmıyor olabilir tabii ki, ama çıkma parçanın başka bir motorda uzun süre sorunsuz gittiğini görmek dışında çıkmaya güvenmek çok makul değil.
    Tekerleklerdeki sensörlerde, onların CAN-BUS bağlantılarında problem olabilir. Hız okuyucudan gelen kablonun sağa sola sürtüp aşındığını fark eden, kabloyu değiştirince sorundan kurtulduğunu yazanlar var.
    stubborn ve otopsici bunu beğendiler.

Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çıkma modülün sağlam olduğunu nereden biliyorsun?
    Çalışıyor çünkü

sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Ekstra bağlı aksesuar falan var mı, orjinal tesisata müdahele var mı? Onu devre dışı bırakıp kontrol etmek lazım.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    senin eski modülün de çalışıyordu? arada bir fark yok yani ikisi de ara sıra hata veriyor, o zaman eskisi de çalışıyordu? =)

Sen gördükten sonra ekleme yaptım ilk mesaja gözden kaçabilir.
    Muhtemelen ya ABS hız okuyucuda ya da onu getiren kablolarda ya da canbus'a bağlandığı noktada problem vardır.

Alıntı sallami adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekstra bağlı aksesuar falan var mı, orjinal tesisata müdahele var mı? Onu devre dışı bırakıp kontrol etmek lazım.
    Hiçbir aksesuar yok orijinal parçaları takılı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:12 ----------

Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin eski modülün de çalışıyordu? arada bir fark yok yani ikisi de ara sıra hata veriyor, o zaman eskisi de çalışıyordu? =)

Sen gördükten sonra ekleme yaptım ilk mesaja gözden kaçabilir.
    Muhtemelen ya ABS hız okuyucuda ya da onu getiren kablolarda ya da canbus'a bağlandığı noktada problem vardır.
    İşte eskisi de çalışıyordu ama benim mesleğim otomasyon yani bir yerde kısa devre olduğunda cihaz kendini korumaya alır ve kapatır belli bir süre sonra geri açar benimde aklıma bu geldi sizlere de sorayım dedim. Abs sensörlerine baktılar bir sorun göremediler. Kablolarını kontrol ettik diyorlar birşey yok diyorlar. Bende kablolara göz ucuyla baktım sarılı kabloları açtım birşey göremedim. Belki de biryerde kablo kopuk biyere temas ediyor ben göremedim veya onlar göremedi.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Şase kablolalarında , soketlerde oksit yada temassızlık olabilir , bendeki Piaggio Medley de abs devre dışı kaldı ikaz yandı , baya aradım arızayı arada yapıyordu zira , hidrolik yağını iki sefer farklı markalarla denedim , janttaki okuyucuların kablolarını söktüm Abs beynine kadar takip ettim ölçtüm kopukluk yoktu , birgün şase kablosundaki grimsi oksiti farkettim kabloyu bir sıyırdım içi leş , yeni kablo yaptım bir daha Abs ikaz dahi vermedi..
    otopsici bunu beğendi.

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şase kablolalarında , soketlerde oksit yada temassızlık olabilir , bendeki Piaggio Medley de abs devre dışı kaldı ikaz yandı , baya aradım arızayı arada yapıyordu zira , hidrolik yağını iki sefer farklı markalarla denedim , janttaki okuyucuların kablolarını söktüm Abs beynine kadar takip ettim ölçtüm kopukluk yoktu , birgün şase kablosundaki grimsi oksiti farkettim kabloyu bir sıyırdım içi leş , yeni kablo yaptım bir daha Abs ikaz dahi vermedi..
    Bütün şase kablolarına bakayım bi o zaman

Geçen yıl arabam arıza yaptı.
    Evin önünde iken çalıştırdım, 5 saniye kadar sonra çat diye stop etti ve bir daha çalışmadı. Servisi aradım, usta immobilizer lambasını bak dedi, baktım gerçekten de göstergede immobilizer işareti çıkmıyordu (anahtarı yuvaya takınca çalıştırmadan önce yanan işaretlerden birisi de odur). Birkaç defa denersen çalışır dedi, sen çalışınca aracı bize getir biz hallederiz dedi. Ama araba hiç çalışmadı.

Servis uzak olduğundan yaşadığım ilçedeki oto elektrikçilere gidip müdahale etmelerini istedim ama hepsi reddetti (esnafımızın kötü huyları ayrı bir başlık olur, bu konu burada kalsın). İmmobilizer problemi olduğundan anahtarcıya git dediler.

Anahtarcıya gidip durumu anlattım, adam tamam dedi, eve gelip yaparım. Ancak o arabanın immo anteni elimde yok, siparişle 3 günde gelir. 3. Gün adam geldi baktı ve beyin dedi. Evet beyinden immobilizere hiç sinyal gelmiyor. Sanayide beyinci ... usta var bunu ancak o yapar dedi.

Bu arada ben aracın sigorta kutusuna baktım 2 farklı ECU sigortası var ve bunlardan biri atık. Oraya yeni sigorta taktım araba şıp diye çalıştı ama 5sn sonra yine gitti. Baktım aynı sigorta atmış.

Beyinci ... ustayı aradım, arabayı çekiciyle ertesi gün sabah erkenden dükkanına getirmek üzere anlaştık. Sabah gittik ama daha arabam çekici üzerindeyken adam demesin mi "ben acil işlere bakmıyorum ". Tamam dedim al ne zaman istersen bak. Kışın ortası, havalar berbat, araba her gün lazım oluyor vs vs.
    Ertesi gün akşam üzeri aradı, arızayı bulamadım 1 gün daha kalsın bende dedi. Her yerini söktüm ama bulamadım dedi.
    2. Günün sonunda yapamadım gel arabayı al dedi. Ancak sadece elektrik tesisatında kısadevre var dedi. Onu ben de biliyorum, zaten kendisine teslim ederken söylemiştim, atan sigortayı da göstermiştim.

Aradan geçen 1 haftadan sonra babamın tavsiye ettiği başka ilçedeki bir elektrikçiye yine çekiciyle götürdük arabayı. Orada iken denemek için marşa bastığım anda çalıştı bizim hayırsız, bir daha da stop etmedi. Ustamız elindeki diğer işlere bakarken ben de motoru kontrol ediyordum ve boşta 1 soket, ucundada aşağı sarkmış 1 çift kablo takıldı gözüme.

1 hafta önce arabanın bakımı sırasında yakıt filtresi değiştirilirken filtre üzerindeki yakıt donma uyarısı veren sensörün kablosu bir şekilde kopmuş ve biryerlere temas edip kısadevre yaptırıyor. Ustayı çağırıp baktırdım ve tedbirini aldı, sorun bitti. Usta para almak istemedi, zorla 50TL verdim. Çekiciye 1400TL vermiştik.
    Benim de Elektrikçi oluşum ilk defa bir işe yaramıştı. 😀

9 gün arabasız kaldık ona mı yanayım, hastane prof. Randevusu ertelendi, ben bu sürede ha bugün ha yarın diye 1 hafta işyerinden izin aldım ona mı yanayım. 7-8 ustanın göremediği basit bir arızayı ben buldum ona mı sevineyim?

SİZE DE TAVSİYEM DİKKATLİ OLUN, umarım iyi bir ustaya denk gelirsiniz.

Ama çekici şoförü söylemişti beyin arızası olmadığını; arabanın hyundai olduğunu görünce "Bunlar arıza yapmaz abi, senede 1 tane bilemedin 2 tane çekiyorum ben bunlardan" dedi
    espresso, orangeduke ve Kazandibi bunu beğendiler.

hakan1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xpulse 200 4V
    Alıntı reo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen yıl arabam arıza yaptı.
    Evin önünde iken çalıştırdım, 5 saniye kadar sonra çat diye stop etti ve bir daha çalışmadı. Servisi aradım, usta immobilizer lambasını bak dedi, baktım gerçekten de göstergede immobilizer işareti çıkmıyordu (anahtarı yuvaya takınca çalıştırmadan önce yanan işaretlerden birisi de odur). Birkaç defa denersen çalışır dedi, sen çalışınca aracı bize getir biz hallederiz dedi. Ama araba hiç çalışmadı.

Servis uzak olduğundan yaşadığım ilçedeki oto elektrikçilere gidip müdahale etmelerini istedim ama hepsi reddetti (esnafımızın kötü huyları ayrı bir başlık olur, bu konu burada kalsın). İmmobilizer problemi olduğundan anahtarcıya git dediler.

Anahtarcıya gidip durumu anlattım, adam tamam dedi, eve gelip yaparım. Ancak o arabanın immo anteni elimde yok, siparişle 3 günde gelir. 3. Gün adam geldi baktı ve beyin dedi. Evet beyinden immobilizere hiç sinyal gelmiyor. Sanayide beyinci ... usta var bunu ancak o yapar dedi.

Bu arada ben aracın sigorta kutusuna baktım 2 farklı ECU sigortası var ve bunlardan biri atık. Oraya yeni sigorta taktım araba şıp diye çalıştı ama 5sn sonra yine gitti. Baktım aynı sigorta atmış.

Beyinci ... ustayı aradım, arabayı çekiciyle ertesi gün sabah erkenden dükkanına getirmek üzere anlaştık. Sabah gittik ama daha arabam çekici üzerindeyken adam demesin mi "ben acil işlere bakmıyorum ". Tamam dedim al ne zaman istersen bak. Kışın ortası, havalar berbat, araba her gün lazım oluyor vs vs.
    Ertesi gün akşam üzeri aradı, arızayı bulamadım 1 gün daha kalsın bende dedi. Her yerini söktüm ama bulamadım dedi.
    2. Günün sonunda yapamadım gel arabayı al dedi. Ancak sadece elektrik tesisatında kısadevre var dedi. Onu ben de biliyorum, zaten kendisine teslim ederken söylemiştim, atan sigortayı da göstermiştim.

Aradan geçen 1 haftadan sonra babamın tavsiye ettiği başka ilçedeki bir elektrikçiye yine çekiciyle götürdük arabayı. Orada iken denemek için marşa bastığım anda çalıştı bizim hayırsız, bir daha da stop etmedi. Ustamız elindeki diğer işlere bakarken ben de motoru kontrol ediyordum ve boşta 1 soket, ucundada aşağı sarkmış 1 çift kablo takıldı gözüme.

1 hafta önce arabanın bakımı sırasında yakıt filtresi değiştirilirken filtre üzerindeki yakıt donma uyarısı veren sensörün kablosu bir şekilde kopmuş ve biryerlere temas edip kısadevre yaptırıyor. Ustayı çağırıp baktırdım ve tedbirini aldı, sorun bitti. Usta para almak istemedi, zorla 50TL verdim. Çekiciye 1400TL vermiştik.
    Benim de Elektrikçi oluşum ilk defa bir işe yaramıştı. 😀

9 gün arabasız kaldık ona mı yanayım, hastane prof. Randevusu ertelendi, ben bu sürede ha bugün ha yarın diye 1 hafta işyerinden izin aldım ona mı yanayım. 7-8 ustanın göremediği basit bir arızayı ben buldum ona mı sevineyim?

SİZE DE TAVSİYEM DİKKATLİ OLUN, umarım iyi bir ustaya denk gelirsiniz.

Ama çekici şoförü söylemişti beyin arızası olmadığını; arabanın hyundai olduğunu görünce "Bunlar arıza yapmaz abi, senede 1 tane bilemedin 2 tane çekiyorum ben bunlardan" dedi
    Dostum öyle bir anlatmışsınki Nuri Bilge Ceylan filmi izlercesine okudum..🙂..

Çözebildiniz mi problem neymiş aynı sorunu bende yaşıyorum…

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler