Ben ettim sen etme diyeceğiniz şeyler neler..
Reklamlar
-
Merhabalar,
Burada herkesin motor ile alakalı illaki başına geldikten sonra ders çıkardığı, bir daha yapmam dediği (motor bakımı, trafik, motor alış-satış vs.) olaylar vardır. Ben ettim sen eyleme diyeceğiniz şeyler neler ? Bu başlık altında madde madde yazalım ki hepimizin kulağına küpe olsun.
Reklamlar
-
Taksi, kamyon, belediye otobüsü, minibüs, egea(kiralik olabilecek araçlar, canini çıkartıyorlar), Osmanlı Tugrali Doblo, hyundai h100 gibi araçların sağında, solunda yakınında olabildiğince az vakit geçirin. Ya yavaşlayın arayı açın yada hızlanın uzaklaşın. Birde okul servisinin sağına ışıkta girmeyin öğrenci önüme atladı.
-
Aralardan giderken çok temkinli olmak gerekiyor. Aniden kapı açılabiliyor, birisi atlayabiliyor. Okul bölgelerinde, yaya geçitlerinin olduğu yollarda keza yavaş gitmek önemli, insan çıkma ihtimali yüksek yerler. Belediye otobüsleri, okul servislerinin yanlarından hızlı geçmeyin, mümkünse durup öyle geçin. Çocuk çıkabiliyor aynı şekilde.
-
Benzincilerde jeton atılıp çalışan basınçlı yıkama aletleriyle motoru yıkamayın. Onların basıncı çok yüksek, illa bir yerlere su giriyor, benim sislerin çakar modulune su girmiş değiştirmek zorunda kaldım. Oto yıkamacılarda bu basınçlı yıkama aletlerindne uzak durum basınçları çok yüksek.
Yalnızca motosiklet yıkayan yerlerdeki yıkama aletlerinin basıncı ayarlıdır herhalde aşırı yüksek değildir, öyle yerlerde yıkattığımda sorun olmamıştı.
-
bir kamera edinmemek ve uzun yola uykusuz çıkmak benim bizzat acı tecrübelere sahip olduğum en büyük aptallıklardır.
motora ekipmansız binmek de ayrı bir geri zekalılıktır.
-
Muscoflex alıp motora binmeyin , ben bindim 10 dk sonra durduğum an yere kapaklandım :( bunun haricinde yaşadığım en büyük gerzeklikler hep aşırı hız sebepli , siz yapmayın desem ne fayda motor güçlüyse 25 de olsak 55 de olsak kamçıyı vurmak kadar güzel ne var şu dünyada :D
-
Benim tek tavsiyem herhalde kendimizi tetikleyen,gaza getiren şarkılarla motor sürmemek olurdu.İnsanın içinden başka bişey çıkıyor.
-
*Viraj içinde bakmamanız gereken noktada bulunan kadına kıza odaklanmayın, illa bakmışsanız da kilitlenmemeye çalışın.
*Progresif fren demek ön frene imansızca asılmak demek değildir. Hele Abs yoksa, hele motor yatıksa aman aman aman..
*Hapşırdığınızda istemsizce gözleriniz kapanır. Kask içinde hapşıracağınız zaman öndeki araçla aranızda sağlam bir mesafe olmasına dikkat edin.
*Yazın turlarda montunuzun fermuarını hava almak adına deveciler gibi açık bırakmayın. İçinize arı girerse sizi sokmadan dışarı çıkmaz.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
*Viraj içinde bakmamanız gereken noktada bulunan kadına kıza odaklanmayın, illa bakmışsanız da kilitlenmemeye çalışın.
Bir gün bir yere gireceğim ama ne zaman
Dört Silindirin Gücü Adınaaaa
......!
-
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Bir gün bir yere gireceğim ama ne zaman
Pitbull sendromundan kurtulalım ki insanları kurtaralım
-
İmkan el veriyosa bence mutlaka abs li bir motor alın hayat kurtarıyor
Islak yokuş ve virajlı bir zeminde vites düşürürken dikkatli ol fren yapmasan dahi motor freninden düşenbilirsin debriyajı yavaş bırak ( 20 bin km yol yaptım 1 defa motordan düştüm sebebi buydu)
İlginç bir şey söyleyeceğim hava soğukken sıcağa döndüğü ilk zamanlar mesela şu zamanlar gibi sürüşte agresiflik olabiliyor buna dikkat edin
-
2 Kız görünce gaza asılmayın. Yerde sürünürken pek havalı olmuyorsunuz.
Acemiyken artçı ile sürüş yapmayın. Hatta artçınız acemiyse de hiç bindirmeyin. Virajda ters tarafa yatar bariyerle ciddi ilişki yaşarsınız.
Ara gaz vereyim derken yanlışlıkla debriyajı bırakmayın motor kafanıza geçiyor.
Denendi onaylandı.
Gemileri yak kaptan. Sana da motor alalım.
-
Kavşaklarda, kırmızı ışık yeşile döndü diye gazı açıp yarınlar yokmuşcasına uzamayın. 3 kere kontrol edin sağı solu. Orman kanunlarını ve ayıları hafife almayın.
-
Ola ki otoyolda ful face kaskın içine sinek kaçarsa yutmayı dene.
-
motordan soğuttunuz adamı
-
*Teker yapmakla uğraşmayın. Kadınlar ön tekerini değil, önünü kaldıran adamı severler.
*Uygun ekipman demek sadece darbe ve sürtünmeye dirençten ibaret değildir, mevsimsel faktörler de göz önüne alınmalıdır. Uygun olmayan ekipmanla kışın donmak, yazın sıcaktan bunalmak sizin sürüş konsantrasyonunuza olumsuz etki edecektir.
*Motorunuzda oluşmaya başlayan tuhaf ses ve anormallikleri dikkate alın. "Birşey olmaz yeaa" demeyin.
*Lastik en önemli konulardan biridir. Burada "f/p" kavramından uzak durup alabileceğiniz en iyi lastiği alın.
-
serin havalarda ya da yazın günün serin vakitlerinde binecekseniz mutlaka kıçınıza içlik giyin, yoksa akşama cırcır olursunuz.
ha bi de,
kulak tıkacı takın. hız, motor, kask fark etmez
-
"Yapabilirim ama yapmalı mıyım?" sorusunu kendinize düzenli olarak sorun. Ben düzenli olarak uygularım çok ekmeğini yedim
-
Ben etmedim ama yakın bir arkadaşım etti.
Dar yollarda yavaş yavaş abuk gubuk giden bir arabayı sağdan geçmeyin. Eldiven de takmıyodu kaldırımın köşesine çarptı. Adam 7 ay boyunca sol elini kullanamadı. Acilde doktorun görmediği küçük bir kemik kırılmış elinde, sporu mporu bırakmak zorunda kaldı uzun süre.
-
honda satıp salcano almayın :XD
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler