Ben ettim sen etme diyeceğiniz şeyler neler..
Reklamlar
-
fakebitchess adlı üyeden alıntı
Zincir temizleme ve yağlama konusunda basit ol. Ne zincir yağlamak ne de zincir temizlemek için saçma sapan ürünlere boşuna para verme, zamanını hebâ etme.
Motosikleti garaja koymadan önce asansör yağını sür ve geç. Aklına gelmedikçe de zırt pırt zincir yağlama. Emin ol ki yağ bir yere kaçıp gitmiyor. O-ring güzel bir icat. İçine su/toz/kir bile hacimleri dolayısıyla ulaşamıyor. Bu durumda zincirin nasıl zırt pırt zarar görebilir ve senin kafanı meşgul edebilir ki?
Kafana esince de, motosikletini yıkarken zincirini temizlersin (dışından) olur biter.
o yağ bu yağmıdır.
nasıl kullanılır. "sür ve geç" i fırça ilemi yapılıyor. oringsiz zincirde kullanılır mı?
tickles my pickle to see that motor wiggle
Reklamlar
-
Tokus adlı üyeden alıntı
Oringsiz zincirde zeytinyağı bile sürseniz işinizi görür. Sıçratması fazla olur ama her türlü yağ işinizi görür. Zincire yağ sürdükten sonra fazla olan yağı kuru bir bezle silerseniz sıçratma daha az olur.
-
Tokus adlı üyeden alıntı
Ben 90 numara yağ kullanıyorum. Bir tur içine sürerek, bir tür dışına (zincirin arkasından/altından) sürerek işi bitiriyorum. 500km+ olunca da tekrar ediyorum (yağmur, çamur gördüyse daha erken). Henüz zincirimin yağsız kaldığını görmedim.
Oringsiz zincir konusunda çok da bilgim yok, yanıltmak istemem. Yazdıklarım oringli motosiklet zinciri ile ilgilidir.
-
Tek başınıza araziye çıkmayın.
9 Mart ya da 2 Mart Cumartesi şimdi tam günü unuttum, Yalova'da arkadaşlarla buluşacaktık, ben de erkenden gidip biraz dolanırım oralarda dedim, Bursa yoluna giderken Güneyköy Kurtköy Termal yapar öyle Yalova'ya inerim dedim. Uslu uslu giderken orman yollarını görünce dayanamadım girdim, bir 15dk kadar gitmişken de beklenen şey oldu düştüm =) Hayır giderken kaydı düştüm falan da değil, durduğum yerde ayağımı düzgün basamadım, motor yatmaya başladı. Son anda tuttum ama, o an bir kısa düşündüm, dedim 200 kilo motoru taşımaya çalışma salak mısın, bıraktım zıpladım kenara.
Motor devrildi, evde koruma demirleri odada duruyor ben onları takmadan arazideyim.. karenaj çizildi, elcik koruma kırıldı =) o an durdum, bak dedim kesin telefon da çekmiyor.. Çıkardım telefonu hakkaten allahın xtirettiği yerlere girmişim telefon çekmiyor. Ben orada giderken düşsem bileğim kırılsa omzum çıksa vs bok gibi kalıcam ortada. Ne bir allahın kulu geçti ne bir şey.. 5-6dk meraktan iki yana yürüdüm telefon hiç oralı değil.. Çok büyük salaklık.
Neyse motoru kaldırabildiğimi görmüş oldum dedim döndüm. Ben ettim siz etmeyin, tek başınıza araziye girmeyin.
-
killingroad adlı üyeden alıntı
9 Mart ya da 2 Mart Cumartesi şimdi tam günü unuttum, Yalova'da arkadaşlarla buluşacaktık, ben de erkenden gidip biraz dolanırım oralarda dedim, Bursa yoluna giderken Güneyköy Kurtköy Termal yapar öyle Yalova'ya inerim dedim. Uslu uslu giderken orman yollarını görünce dayanamadım girdim, bir 15dk kadar gitmişken de beklenen şey oldu düştüm =) Hayır giderken kaydı düştüm falan da değil, durduğum yerde ayağımı düzgün basamadım, motor yatmaya başladı. Son anda tuttum ama, o an bir kısa düşündüm, dedim 200 kilo motoru taşımaya çalışma salak mısın, bıraktım zıpladım kenara.
Motor devrildi, evde koruma demirleri odada duruyor ben onları takmadan arazideyim.. karenaj çizildi, elcik koruma kırıldı =) o an durdum, bak dedim kesin telefon da çekmiyor.. Çıkardım telefonu hakkaten allahın xtirettiği yerlere girmişim telefon çekmiyor. Ben orada giderken düşsem bileğim kırılsa omzum çıksa vs bok gibi kalıcam ortada. Ne bir allahın kulu geçti ne bir şey.. 5-6dk meraktan iki yana yürüdüm telefon hiç oralı değil.. Çok büyük salaklık.
Neyse motoru kaldırabildiğimi görmüş oldum dedim döndüm. Ben ettim siz etmeyin, tek başınıza araziye girmeyin.
Geçmiş olsun. Japon kullansan düşmezdin
-
...
Geçmiş olsun. Koruma demirini takmadan araziye girip aranmışsın biraz, insan öyle tutamıyor kendini bazen
-
Geçmiş olsun, aynı durumu bende dağ köyleri için diyeceğim. Gece yolculuk ediyorsanız ve yolda kaldıysanız geçmiş olsun ayı, dayı, kurt ve domuz gibi sevecen canlılar sizi kucak dolusu sevgiyle bekliyor olacak.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Japon kullansam toprak kırılırdı elcik koruma yerine :D
Japon Çeliği
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------
Cyan adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun. Koruma demirini takmadan araziye girip aranmışsın biraz, insan öyle tutamıyor kendini bazen
Tabi canım ben aramış oldum da, belki şimdi mistik bişey olur demiri taktıktan sonra bir daha düşmem - ihtimali yok böyle olmasınn da :D
O kırılmış bu çizilmiş kısmı hiç umrumda değil, adv motor düşmeyecekse kim düşecek. benim kendime çok kızdığım nokta daha toprakta motor sürmemişken tek başına telefon çekmeme ihtimali yüksek bir yerde (ya da bunu kontrol etmeden) sürüş yapmak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:54 ----------
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun, aynı durumu bende dağ köyleri için diyeceğim. Gece yolculuk ediyorsanız ve yolda kaldıysanız geçmiş olsun ayı, dayı, kurt ve domuz gibi sevecen canlılar sizi kucak dolusu sevgiyle bekliyor olacak.
Bu işi bir de gece yapmak sanırım girmeyeceğim top olur.
**
Çok teşekkürler sağolun hepiniz bu arada.
İlk çiziği kırığı motorun sahibini belli eder, benim olmuş oldu işte böylelikle. =)
-
Geçmiş olsun.
-
Geçmiş olsun killingroad en büyük kazan bu olsun..
-
@killingroad tek başına araziye girme işini bende çokça yapıyorum bi gün b*k yoluna kurda kuşa yem olacağım..
-
@killingroad gecmis olsun.
-
2023 yılında bajaj rs 200 almıstım o gün bugundür bajaj mı birdaha asla almam. Bugune kadar 20 civarı motosikletim olmustur 2 yamaha 2 vespa ve 1 bajaj farklıydı geri kalanı hep Honda markalıydı. Bajajda japonlardaki ve italyanlardaki kalitenin, işçiliğin zerresi yok bana göre ve teknik olarak birçok hataya sahipti.
-
harun27 adlı üyeden alıntı
2023 yılında bajaj rs 200 almıstım o gün bugundür bajaj mı birdaha asla almam. Bugune kadar 20 civarı motosikletim olmustur 2 yamaha 2 vespa ve 1 bajaj farklıydı geri kalanı hep Honda markalıydı. Bajajda japonlardaki ve italyanlardaki kalitenin, işçiliğin zerresi yok bana göre ve teknik olarak birçok hataya sahipti.
Bajaj olmasa şu ekonomik darboğazda bu gençlik neye binecek hocam , elbette bir Honda Yamaha kalitesi yok ama nispeten yedek parçası uygun ve bol , her şehirde kullanıcısıda var demekki bizim memlekete uygun motorlar üretiyor Bajaj..
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Bajaj olmasa şu ekonomik darboğazda bu gençlik neye binecek hocam , elbette bir Honda Yamaha kalitesi yok ama nispeten yedek parçası uygun ve bol , her şehirde kullanıcısıda var demekki bizim memlekete uygun motorlar üretiyor Bajaj..
yaklasık 8 9 bin km dio kullanmıstım. Ulan dedim kendime daha uzak mesafelere gitmek için git bi vitesli su sogutmalı bişey al dedim ve oyle o heyecana girdim. Keske girmeseymişim. Dio terlik gibi motordu onunla da uzun mesafe gidiyordum. Pendikten uçmakdereye gitmiştim mesela asırı keyifliydi kücük motorla seyahat
-
harun27 adlı üyeden alıntı
yaklasık 8 9 bin km dio kullanmıstım. Ulan dedim kendime daha uzak mesafelere gitmek için git bi vitesli su sogutmalı bişey al dedim ve oyle o heyecana girdim. Keske girmeseymişim. Dio terlik gibi motordu onunla da uzun mesafe gidiyordum. Pendikten uçmakdereye gitmiştim mesela asırı keyifliydi kücük motorla seyahat
Bajaj ın sorunu bence üretimden sonra kalite kontrol yok , bazı arızaları olsada Dominar serisi gayet f/p motoru ve kullanımı güzel , Pulsar la tecrübem hiç yok , küçük hafif motor zaman sorunu yoksa uzun yoldada keyiflidir ama gençler o kadar uzun süre 70-80 le gitmeye mental olarak hazır olmayabilirler :D zaten yaşadıkları birçok problem ufacık silindirli motorları dakikalarca tapagaz zorlamaktan kaynaklanıyor..
-
hadi düştü diyelim, kendi kalkardı
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:15 ----------
hadi düştü diyelim, kendi kalkardı
-
freasy adlı üyeden alıntı
....hadi düştü diyelim, kendi kalkardı
Şaka bir yanada adamlar iki atom bombasıyla dümdüz oldular 10 yılda ayağa kalkıp 50 yılda ilk beşe girdiler şaka gibi vallahi , bide bunlar adada yaşıyor :D satıyorum ulen bütün Avrupa motorları gidip Zonda alacam
-
japonya'nın hikayesi çok etkileyici gerçekten
-
Çok teşekkürler.
Kaza falan değil bu ya, olacak zaten, sadece bunu tek başına yapmamak lazım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler