Sudan Cumhurbaşkanının Oğlu Ankara'da Geçirdiği Motosiklet Kazasında Ağır Yaralandı.
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Ya bu dandik africa ulkelerinin c.bsklarunin ogullari neden Turkiye de ?
Bunun hic dusundunuz mu ?
Ulkeye bak aq
-
Ülkedeki tüm cımcırbaşkanı mahdumlarını sınır dışı edelim.
-
DickName adlı üyeden alıntı
Ülkedeki tüm cımcırbaşkanı mahdumlarını sınır dışı edelim.
Biz kendimizi artık sınır dışı edelim, onlar kalsın ülkede bence.
-
Hafif ticari Audi Q2 nin söförü neden gözaltına alındı acaba ? Selektör yaptı yol vermedi, bu da tekere mi aldı acaba motoru ..
-
xtrafrozen ölümlü yada ölüm tehlikesi olan yaralanmalı kazalarda genelde kişi tutuklanır yada göz altına alınır. Vefat eden kişinin ailesi yada vefat etme tehlikesi olan kişinin yakınları kişiye bir zarar vermesin diye. Savcılar olay soğusun diye 15 gün, 1 ay cezaevine gönderir bilinçli olarak.
Buradaki durumda farklı olarak belki bir ülkenin üst düzey bürokratının oğlu diye detaylı ifade almak için gözaltına alınmış olabilir.
Benim kafama takılan ise bahsi geçen ülkenin cumhurbaşkanının ten rengi siyahi, fotoğraftaki kişinin ten rengi açık renk.
-
Şeref yoksunu Somalili nin rövanşı olmuş biraz.
-
mertowski adlı üyeden alıntı
Biz kendimizi artık sınır dışı edelim, onlar kalsın ülkede bence.
Zaten "ocak dışı" ettiler, bırak yurt içinde olsun kalalım.
-
Allah yardımcısı olsun. İnşallah ciddi bir durum yoktur, Tehlikeyi atlatır...
-
arican adlı üyeden alıntı
Allah yardımcısı olsun. İnşallah ciddi bir durum yoktur, Tehlikeyi atlatır...
Herif iki seksen yatiyor cimlerde... Kask firlamis kafadan. Yasayip yasamayacagi belli degil. Muhtemelen genc biri de. Hakkinda Sudan CB'nin oglu olmasi disinda hic bir bilgimiz yok. "Sonucta bu da insan" deyip acilan basliga ilk insan gibi tepkiyi yazdiginiz icin tebrikler...
-
[/COLOR]Yerde yatanın zenci olmadığını sadece ben mi görüyorum. Sudan ( yani kara Afrika) nin başkanı beyaz mı acaba...
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Herif iki seksen yatiyor cimlerde... Kask firlamis kafadan. Yasayip yasamayacagi belli degil. Muhtemelen genc biri de. Hakkinda Sudan CB'nin oglu olmasi disinda hic bir bilgimiz yok. "Sonucta bu da insan" deyip acilan basliga ilk insan gibi tepkiyi yazdiginiz icin tebrikler...
Somali CB'nın oglu bildiğin cinayet işledi ceza vermedik. Halk doğal olarak tam tersi oldugunda ne olacak cok merak ediyor.
Haşmet, cidden senin orada keyfin yerinde ama artık biz burada birisi öldüğünde ilk ölümü değil "ulamn acaba ne gibi haksızlık yapılacak" diye düşünüyoruz.
Mesela bu arkadaşı tebrik etmişsin fakat sende bu konuya ilk mesajına rahmet eylemek yerine forum üyelerini eleştirerek başlamışsın.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
Benim kafama takılan ise bahsi geçen ülkenin cumhurbaşkanının ten rengi siyahi, fotoğraftaki kişinin ten rengi açık renk.
Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı
Yerde yatanın zenci olmadığını sadece ben mi görüyorum. Sudan ( yani kara Afrika) nin başkanı beyaz mı acaba...
Ahmet Turan Peker benim de o konu dikkatimi çekti. Yazmıştım yukarıda ancak gözünden kaçmış sanırım.
Acındırman falan bittiyse şunu şöylemek istiyorum dikkat çekmeye çalıştığın konuyla ilgili. Adamın üzerinde motosiklet pantolonu, dizlik vs. yok. Kazada kaba etine kadar pantolon yırtılmış, korumamış. Ayakkabısı da belli motosiklete uygun değil ki ayağından fırlamış gitmiş. Ellerinde eldiven yok. Kask zaten senin de söylediğin gibi kafadan fırlamış gitmiş. Kilitleri muhtemelen kapalı değildi. Montun ön tarafı açık fermuarı kapatılmamış gibi.
Çevresinde dikilmiş insanlar, kişinin yüzükoyun yatmasında bir beis görmemiş. Durumu aslında ağır falan değil demek ki. Haber servisinin "Ağır Yaralı" olarak daha fazla etkileşim için kazayı büyütmesi olayı olabilir.
(Çevredeki insanlar kaskını kafasından çıkartmadıysa, montunu açmadıysa, ayakkabı ve eldivenlerini çıkartmadıysa)
Tipik bir bilinçsiz motosiklet kullanıcısı. Türkiye'de ve dünyada bu tarz motosiklet sürenlerin yapmış olduğu kazalarda vefat eden kişilere hiç bir şekilde ve hiç bir durumda acımıyorum. Doğal seçilim diyerek geçiyorum. Yazık çarptığı kişi/kişiler yada maddi zarar verdiği kişilere.
Sen "Sonuçta bu da insan" demişsin, ancak ben "Sonuçta bu da bilinçsiz motosiklet kullanan insan. Kendi hayatına değer vererek koruma ekipmanlarını giymeden motosiklete binmiş. Kendi hayatını umursamayan kişiyi ben neden umursayayım?!" diyorum.
-
Tipik bir bilinçsiz motosiklet kullanıcısı. Türkiye'de ve dünyada bu tarz motosiklet sürenlerin yapmış olduğu kazalarda vefat eden kişilere hiç bir şekilde ve hiç bir durumda acımıyorum. Doğal seçilim diyerek geçiyorum. Yazık çarptığı kişi/kişiler yada maddi zarar verdiği kişilere.
Sen "Sonuçta bu da insan" demişsin, ancak ben "Sonuçta bu da bilinçsiz motosiklet kullanan insan. Kendi hayatına değer vererek koruma ekipmanlarını giymeden motosiklete binmiş. Kendi hayatını umursamayan kişiyi ben neden umursayayım?!" diyorum.
İlk motosiklet kazamı geçirdiğimde montsuzdum, motosiklete özel pantolon ve botum da yoktu. Bereket önümdeki Meksikalı ve arkamdaki Amerikalı sizin gibi değillerdi, umursamazlık yapmak yerine gelip yardımcı oldular elin Türküne.
-
Ben bir eli cebinde diğer eli belinde bakan arkadaşın ne ayak olduğunu çok merak ettim.
Ne kadar enteresan bir milletiz
-
İlk motosiklet kazamı geçirdiğimde montsuzdum, motosiklete özel pantolon ve botum da yoktu. Bereket önümdeki Meksikalı ve arkamdaki Amerikalı sizin gibi değillerdi, umursamazlık yapmak yerine gelip yardımcı oldular elin Türküne.
Olayı çarptırmadan yazarsan sevinirim. Benim bahsettiğim konu ile senin örneklediğin olay bambaşka.
Bu tarz durumla karşılaşılırsa bildiğin kadarıyla ilk yardımı uygularsın. Yukarıda yazdıklarımda da ne adamın Sudan'lı olmasından, ne de Türklükle ilgili bir konudan dem vurdum. Galiba seni Türk olduğun için çok ezdiler ki karşılaştığın durumda "elin Türk'üne" diyerek kendini ezik gibi hissettiğini vurgulamaya çalıştın.
Kaza yerindeysen ve yapabileceğin bir şey varsa kadın, çocuk,erkek yada senin belirttiğin gibi millet ayrımı yapmadan yardımcı olmaya çalışırsın.
Önüne haber sitesinde dolaşırken, internette gezerken yada gazete okurken böyle bir haber gelirse "Bilinçsiz motosiklet kullanan insan. Kendi hayatına değer vererek koruma ekipmanlarını giymeden motosiklete binmiş. Kendi hayatını umursamayan kişiyi ben neden umursayayım?!" dersin.
Yukarıda yazmış olduğum postta hiç bir şekilde millet, ten rengi ayrımı olmadan bilinçsiz bir motosiklet sürücüsünden bahsettim. Konuları farklı yorumlama.
Sen de ilk kazanda bilinçsizmişsin, şansın varmış ölmemişsin hala bu forumda yazabiliyorsun. Öldürmeyen Allah öldürmez derler.
-
Üzerinde ekipmanı olmayan motorcu da insandır. Elbet eleştiririz ama yerde yatan gencecik çocuğa herif falan demeyiz.
Sudan CB nın oğlu da insandır . Bizim kuryemiz de insandır aralarında ayrım yapmayız. Bize yakışan budur.
Eğer ilkyardım sertifikanız yok ise yaralıya dokunmamanız dokunmanızdan hayırlıdır. Kaza yapan kişiye ilk müdahehalenin ehil ellerden gelmesi pekçok kere ciddi hasarlardan insanları korumuştur. Ben de orada olsaydım dokunmadan ambulansın gelmesini beklerdim.
Sevgilerimle
-
Yazık olmuş.
Bu devirde yani artık herkesin cebinde dünyanın tüm bilgisine ulaşabilecke bir cihaz bile varken cahil kalıp koruma ekipmanı giymeden motor sürmek bir sorun. ama yine de kaza yapmış birini görünce üzülüyorum, böylelerini görünce hem üzülüyorum hem de kızıyorum. Doğal seçilim demek başka aynı zamanda üzülmek başka.
Haa, haberini okumak yerine karşılaşsam ne yaparım? ilkyardım veya tıp eğitimim yok, yardım edeceğim diye daha çok zarar verme ihtimalim yüksek bu yüzden ambulansı ararım (112) polisi ararım, yapabileceğim en fazla şey ilkyardım eğitimli biri varsa ona yardımcı olmak, gerekiyorsa getir götürünü yapmak olur ama kendim dokunmam zarar vermemek için.
Eğer yeterince insan varsa da kalablık edip işlerini zorlaştırmamak için orada durmam yoluma devam ederim, kalabalık da etmemek lazım çünkü.
-
Oldu. Yanılmışım. Doğrusun @mertowski.
Kaskı çıkmış, ama kazadan sonra başkası çıkartmamıştır belki, bağlamadan taktığı için çıkmış olabilir.
Haberde hastanede hayati tehlikeyi atlatmadığı yazmış, ama muhtemelen haber sitesi ilgi görsün diye abartmış olabilir, belki de iyidir aslında.
Başlığa yazılan cevapların içinde yerde yatan adama iyi dilek içeren tek paylaşım olmasının bir çok geçerli sebebi varmış, sayende öğrendim. Bu durumun adamın kimliğiyle falan hiç bir ilişkisi olmadığını da anlıyorum, çünkü bize yakışan buymuş.
Aynı zamanda niyetimin acındırma olduğunu, meseleyi çarpıttığımı, velhasıl manipülatif ve de ezik bir karaktere sahip olduğumu da öğrenmiş oldum sayende.
Eyvallah. Anlaşılan tek kazançlı ben çıktım bu fikir alışverişinden. Ne mutlu bana.
Dünya ne ters bir yer... Sizin gibi nadide şahsiyetlerin yerine benim gibi arızalı tiplerin daha zor bir hayat geçirmesi gerekir halbuki.
-
Çivi bibi haklı. Gereken asgari güvenlik önlemini almadan bir şeyler yapan herkes için geçerli.
Meraklısına not: Bu hikaye akademik bir çalışmadan alıntıdır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)